Hírek

Kupaszerda Hispániában

A Király Kupában a harmadik fordulót rendezik ma. Hazai esélyekben látunk fantáziát...

Sabadell-Cordoba +2,5! 1(x)!

A Király Kupa harmadik fordulójában zömében második ligás alakulatok gyilkolják egymást. A választásunk a Sabadell-Cordoba ütközetre esett: gólok lesznek, és a végén szerintünk hazai öröm…
A spanyol kupasorozat a 3. fordulóhoz érkezett: egyelőre az élvonalbeli gárdák nem csatlakoztak a sorozathoz. A másodosztályú brigádok viszont már aprítják egymást rendesen. A Sabadell a Cordobával került össze, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el.
A Sabadell a 9. a bajnokságban, otthon elfogadható mutatóval (3-1-1), 9-3-as gólaránnyal. Ami a gárda ellen szól, hogy az elmúlt két meccsét elbukta, pedig nem élcsapatokkal találkozott Luis Carreras alakulata.
A kupában a Herculest verte ki az előző körben a Sabadell (2-0), érdekesség, hogy a hétvégén épp az alicantei társulat fosztotta meg hazai veretlenségétől Pablo Ruizékat.
A Cordoba a vasárnap esti, Almeria elleni vereségének köszönhetően lecsúszott a 14. helyre. Hiába a jó otthoni mréleg (3-0-1, csak a listavezető Elche nyert nála), ha idegenben rendre elkalapálják a fiúkat.
E kettősség jellemzi tulajdonképpen a déliek formáját: vasárnap túrázott a brigád, ki is kapott annak rendje és módja szerint. Előtte otthon léptek pályára Fuentesék, és el is verték a kisbarcát a fiúk.
A Cordoba az előző körben Cristian Garcia 102. percben szerzett góljával kiejtette az Elche együttesét. Bravúr volt a javából, bár otthon – mint említettük – kifejezetten erős a piros társulat.
Tavaly novemberben bajnokin ebben a felállásban a Cordoba győzött, simán 3-0-ra. Most viszont nem érezzük az erőt a vendégekben… A Sabadell vagy a rendes játékidőben, vagy a ráadásban, de kivívja a továbbjutást. Emellett gólokkal is számolunk! Összejöhet a +2,5-ös opció!

Sporting Gijon-Mirandes 1!

Hazai sikert várunk a másik kupameccsen is. A Gijon – bár gyengélkedik a bajnokságban – jobb csapat ellenfelénél, és ezt ma ne is bizonyítja!
A 3. fordulóban randevúzik egymással a felek: mindkét alakulatnak rosszul megy mostanság, a Liga Adelante-ben a hátsó régióhoz tartoznak. A Gijon tavaly még az élvonalban szerepelt, az idén viszont egy szinttel is csak a bennmaradásért küzd. Otthon 2-1-1-es sort tud felmutatni, idegenben viszont egy kivételével eddig mindig elverték (0-1-4).
Az előző körben a Girona esett a gijoniak áldozatául, a végeredmény 2-0 lett Manolo Sanchez tanítványai javára. Azóta otthon rendben mennek a csíkosak dolgai, ugyanakkor a túrákon rendre eredménytelen maradt a brigád.
A Mirandes az utolsó előtti 9 meccsen szerzett 5 pontjával (csak a Xerezt tudta elverni, igaz, idegenben 4-0-ra, de annak is már másfél hónapja). A csapat pocsék formát mutat, legutóbbi négy fellépésén pont nélkül maradt, viszont kapott kilenc gólt (1-9)!
Ha így folytatják Ruperék, könnyen búcsúzhatnak az élvonaltól. Adódik a kérdés: vajon a bennmaradás felülírja-e a kupaszereplést? Az előző körben a Recreativo Huelva ellen sikerült kivívni a továbbjutást (2-0). Nos, szerintünk ezt a sorozatot lehet, hogy feladja a lelkes vendégcsapat…
Az az érzésünk, hogy a gijoniak kivívják a továbbjutást, méghozzá rendes játékidőben! Húzzuk be bátran a hazai sikert!

Olvasói sztorik