Hírek

Készül a Szusza Ferenc-szobor

Az újpesti művész, Szabó Sándor Ferenc pályázata mellett döntött a bizottság.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden, az Újpesti Városházán a Szusza Ferenc Bizottság tagjainak nevében Réti Zsolt ünnepélyesen bejelentette, hogy Szabó Sándor Ferencet kérik fel a stadionnévadó szobrának elkészítésére. Az újpesti művész elérzékenyülve köszönte meg a jelenlévőknek, hogy az ő pályázatát ítélték a legjobbnak – írja a klub honlapja.

A szurkolói kezdeményezésre indított gyűjtés után tavaly decemberben írtak ki pályázatot az emlékmű elkészítésére. A beérkezett pályaműveket a bizottság tagjai (többek között Várhidi Pál, Wintermantel Zsolt, valamint az UVB Szurkolói Egyesület és az Újpest FC képviselői), illetve szakmai zsűri is megtekintette, ezt követően pedig a három legjobbnak ítélt pályázatra szurkolóink is szavazhattak a nyár végén.

Ezek után két pályamű maradt versenyben, igaz, a művészektől további változtatásokat kértek annak érdekében, hogy a stadion névadójáról minél hitelesebb szobor készülhessen. A végső makettek bemutatása után a tagok végül egyhangúlag Szabó Sándor Ferenc műve mellett döntöttek. Ahogyan az ülésen elhangzott, a választásban döntő szerepe volt annak, hogy az újpesti művész felfogása és a szobor ügyéhez való hozzáállása nagyban egyezett a bizottság tagjainak felfogásával, valamint a szurkolók szavazásán is az ő modellje kapta a legtöbb voksot.

Olvasói sztorik