Hírek

Csoportrangadó Izlandon!

Bármily furcsa, az északi szigeten rendezik az E-csoport rangadóját... Andorra gólképtelensége folytatódik...

Andorra-Észtország Mindkét csapat betalál: NEM! 2! (1-0) 2!

A D-csoportban is folytatódnak a selejtezők: az észtek ugyan gyengén kezdeték a sorozatot, ám azért ma csak nyernek a lelkes hentesek és könyvelők ellen. Sőt, gólt sem kapnak majd a kék-feketék!
Ugye a mi csoportunkról van szó, és a helyzet eddig csak egy kicsit bonyolult. Vezetnek a hollandok, aztán jönnek a románok, majd a magyar nemzeti tizenegy a következő, a további sorrend pedig Törökország, Észtország, Andorra. A románok a törökök felett aratott idegenbeli sikerükkel egy kicsit átírták a várt forgatókönyvet, a többi eredmény eddig összességében papírformának tekinthető.
Andorra ellenünk kezdte meg a sorozatot: nyomban kaptak egy ötöst odahaza Komanéktól…. Majd jött két túra, és persze két újabb zakó. Viszont a románoknál csak négy, a hollandoknál pedig csak hármat kaptak – ismerve az eddigi produkcióit az miniállam legénységének, ezek még teljesen vállalható eredményeknek számítanak.
Az észtek is rendesen bekezdtek… Három ütközet, nulla pont, hat kapott gól, nulla rúgott… A román-török-magyar hármas ellen tehát nem sikerült a pontszerzés, így marad Andorra! Ezen a találkozón a baltikumi együttesnek illik behúzni a három pontot, még idegenben is. Kinkék az idén még pótselejtezőt játszottak az Eb-re való kijutásért, ám ott végül buktáztak az írekkel szemben.
A pótselejtező veszélye egyelőre nem fenyegeti Tarmo Ruutli csapatát. Azt gondoljuk, hogy a csoport 5. helyét szerzi majd meg az északi együttes. Ehhez azonban legalább Andorrát el kell oda-vissza kapnia a társulatnak!
A küldetést szerintünk teljesítik a fiúk, méghozzá úgy nyernek, hogy nem kapnak gólt. Alaptippünk tehát, hogy nem szerez mindkét csapat gólt; emellett húzzuk be a vendégek, akár hendivel is!

Izland-Svájc 2!

Bár a hazaiak egyre jobban felzárkóznak az európai középmezőnyhöz, azért azt mégsem gondoljuk, hogy 4 fordulót követően ők vezetnék az E-csoportot…
Mint említettük, a 4 fordulót rendezik az E jelű hatosfogatban. A helyzet a következő: vezet Svájc (7/3), a további sorrend pedig Izland (6/3), Norvégia (3/4), Albánia (3/), Ciprus (3/3), Szlovénia (3/3). Tehát annyit azért summázhatunk, hogy némiképpen más a lista, mint ahogy a sorsoláskor gondoltuk volna. Mindenképpen meglepő a szlovénok visszaesése, no és azért a norvégoktól is többet vártunk…
És ugye akkor nem beszéltünk Izlandról, amely eddig egészen jól teljesít. A szigetlakók elverték otthon a norvégokat, majd kikaptak Cipruson, aztán a múlt héten három ponttal távoztak Albániából. Mindenképpen figyelemre méltó produkció! És ha hozzátesszük, hogy Lars Lagerback alakulatának Cipruson is volt esélye a pontszerzésre, akkor igazán remeknek nevezhetjük Hallfredssonék teljesítményét.
A többi együttes betlizése és körbeverése miatt az izlandiak egészen jól jöhetnek ki a sorozatból, és bármennyire is respektáljuk az eddigi eredményeiket, azért mégsem gondoljuk, hogy Bjarnasonék megszerzik a 2. pozíciót.
A Reykjavik-i Laugardalsvollurban tehát akár hogy is vesszük, rangadót rendeznek. Igen, mert a vendég a listavezető helvét brigád lesz, amelynek a kispadján egy másik legendás hadvezér, Ottmar Hitzfeld ül. A svájciak az első két fellépésükön nem botlottak: nyerni tudtak Szlovéniában, majd hazai környezetben biztosan verték az albánokat. Néhány napja aztán a norvégok érkeztek Bernbe, és a derék északiak a hajrában pontot mentettek (1-1).
És ez a két egység nagyon hiányozhat majd a svájciaknak! Lichtsteinerék számára eddig ideálisan alakultak a dolgok, hiszen a norvégok izlandi veresége, a szlovénok norvégiai zakója, vagy a ciprusiak és az albánok össze-vissza eredményei eddig egyértelműen Inlerék malmára hajtja a vizet. Ám akkor lélegezhetnek fel igazán Derdyokék, ha ma nyernek Izlandon!
Ha nem, akkor lesz igazán izgalmas az E-csoport… Mert hazai siker esetén 4 forduló után Izland állna a tabella élén. Azért ezt egy kicsit erősnek érezzük…
Az 1996-os Eb-selejtezőkön akadtak össze legutóbb a felek, akkor oda-vissza a svájciak nyertek. Ám ez az Izland már nem az az Izland. Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy a svájci gárdát jobb futballisták alkotják, jegyzett európai ligákban szerepelnek hétről-hétre, és az elmúlt hónapokban többször bizonyították, hogy csapatként is nagyszerűek!
Sok-sok töprengés után végül meghoztuk a döntést: nyernek a vendégek, és így stabilizálják helyüket az E-csoport élén!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik