Hírek

Hét eleji góleső

A League II-ból és a Liga Adelante-ből választottunk ma egy-egy érdekes ütközetet...

Port Vale-Oxford United +2,5! 1!

Sok gólt, no és összességében hazai sikert várunk a hétfő esti, angol 4. osztályú bajnoki mérkőzésen.
A 12. forduló zárótalálkozóját a Vale Park-ban rendezik: a 2. Port Vale 11 összecsapáson 23 pontot zsebelt be. Hazai környezetben 2-2-1-es mutatót hozott össze, amely azért nem valami félelmetes… Idegenben bezzeg! 5-0-1 s mérleg, amely kiemelkedően jónak számít.
Micky Adams fiai a túrákon tehát félelmetesek, a legutóbbi öt kiránduláson nem hibáztak. A Vale Parkban viszont az elmúlt két fellépésen nem örülhettek győzelemnek a drukkerek. A Gillingham elleni vereség még megmagyarázható, hiszen mégis csak a listavezető volt az ellenfél, az alsóház DAGENHAM & RED ellen viszont igazán fájó volt a pontvesztés.
Az ellenfél az Oxford United gárdája lesz, amely nem szerepel ilyen fényesen. Sőt… A brigád 11 ütközetben 13 egységig jutott, így nem meglepő, hogy csak a 19. pozícióból várhatja a folytatást. Csak túrázni ne kellene! – így sóhajthatnak fel vélhetően a United szurkolói… A csapat eddig egyszer ugyan nyert idegenben (még augusztus közepén, a nyitófordulóban a liga egyik leggyengébb alakulatánál, a Bristol Roversnél), azóta négy kiruccanás, négy pofon. Ezek közül egy volt szoros zakó, a többi nagyon sima. Nem véletlen, hogy ilyen helyen állomásozik Chris Wilder alakulata.
Biztató lehet az Oxford számára, hogy az elmúlt két meccsén 4 pontot szerzett: verte a Wimbledont, majd a listavezetőtől csípett el pontot (GILLINGHAM 0-0). Azért ez nem rossz előjel…
És akkor nézzük a gólokat! A Port Vale 25-12-es, az Oxford 14-21-es találati mutatóval rendelkezik. A Port Vale otthon egyszer maradt impotens, az Oxford idegenben szintén egyszer nem tudott betalálni. Az elmúlt öt Vale Parkban rendezett összecsapásból négyet behúzott a hazai alakulat, és háromszor jött a +2,5-ös opció.
A meccset szerintünk a Port Vale nyeri meg, és ismerve a vendégek védelmét, könnyen jöhet a +2,5-ös opció is!

Real Madrid Castillia-Las Palmas +2,5!

A “kismadrid” sokban hasonlít a királyi alakulatra: abban például biztosan, hogy gólokból nem lesz hiány…
A Real második csapata 8 fordulót követően 12 ponttal a 11. helyen áll, érdekesség, hogy még nem ikszelt a társulat. Sőt, hogy fokozzuk még a dolgot, azt is megosztjuk kedves blogtársainkkal, hogy a fehérek eddig otthon és idegenben is 2-0-2-es sort tudtak felvonultatni.
A fehérek gólaránya 18-17, és annyit még meg kell jegyeznünk, hogy egy meccset leszámítva mindig jött a +2,5-ös opció. A csapat formájára leginkább a szeszélye jelző a legmegfelelőbb… Egyszerűen nem lehet megjósolni, hogy melyik arcát mutatja majd Jose Alberto Toril Rodriguez alakulata…
A Las Palmas kieső helyről várja a folytatást, ami nem is csoda, hiszen 8 találkozón mindössze 6 egységet sikerült behúznia a csapatnak. A sárga-kékek az első játéknapon aratták első sikerüket, akkor Santanderben nyertek. Azóta viszont csapás csapás hátán… Persze, azért okoztak kisebb meglepetés közben a fiúk. Például nem kaptak ki a Barca B-től, és a Villarealtól is értékes pontot csentek el.
A szigetlakók nem tartoznak a gólerős együttesek közé. 8 csatában mindössze nyolcszor voltak eredményesek, viszont kaptak 17 gólt.
És az a helyzet, hogy ezúttal is eseménydús meccs elé nézünk, hiszen a Real második csapata jobbára a támadójátékra helyezi a hangsúlyt, a Las Palmas pedig pocsék hátsó alakzattal rendelkezik. Szerintünk simán jöhet a +2,5-ös opció!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik