Hírek

Egy meccs Északról, egy meccs Délről

Finnországban a grúzok vendégeskednek, szerintünk nem lesz benn sok örömük... A görögökhöz a bosnyákok látogatnak, és bízunk Dzekoékban, hogy eredményesek lesznek...

Finnország-Grúzia 1! -3,5!

Azt gondoljuk, hogy a finnek nyerik a meccset, így nagy lépést tesznek a csoport 3. helyének megszerzéséért.
Az I-jelű ötösfogatot a következő válogatottak alkotják: Spanyolország, Franciaország, Finnország, Grúzia, Fehéroroszország. Ha őszinték akarunk lenni, akkor nálunk ez lesz majd a végső sorrend is, de majd persze, kiderül…
A finnek egy hazai vereséggel kezdtek a gallok ellen, ám a 0-1 még a vállalható kategóriába tartozik. Azóta Mixu Paatelainen fiai nyertek idegenben a csehek ellen, amely mindenképpen biztató eredmény – különöse tekintettel arra, az Eb-n a nyolcba jutottak Rezekék, majd az ősszel vb-selejtezőn pontot hoztak Dániából.
A kék-fehérek válogatott szinten nem tudnak maradandót alkotni, legutóbb a magyar válogatottal szerepeltek egy Eb-selejtező csoportban, és ott is bizony csak a 4. helyet kaparintotta meg nagy küzdelmek árán, Moldáviát maga mögé utasítva. A válogatottban vegyesen vannak légiósok és otthon futballozó játékosok, a támadósorban Pukki, a Schalke légiósa okozhat kellemetlen perceket a grúzoknak.
A grúzok is rendesen lebőgtek az Eb-selejtezőn: Máltát megelőzve, a görög-horvát-izrael-lett négyes mögött zártak, ami valljuk be férfiasan, meglehetősen gyenge produktumra utal. A komplett sorozatot tekintve a horvátok hazai legyűrése jelentett üde színfoltot, de még a görögöknél játszott iksz is a bravúr kategóriába tartozott.
A barátságos meccseken nagyjából papírforma eredményeket vívtak a piros-fehérek: az albánokat, Luxemburgot és Moldovát verték, a törököktől viszont kikaptak Temur Ketsbaia tanítványai. A vb-selejtezőkön eddig otthon elverték a fehéroroszokat (őket mondjuk mostanában szinte mindenki elpáholja…), és nagy meglepetést okozva csak 1-0-ra kaptak ki a címvédő hispán armadától. A győztes találatot Soldado a 86. percben szerezte meg, tehát sokáig partiban van a grúz alakulat. Ám most ki kell mozdulni Tbilisiből… No és itt kezdődnek a problémák…
Mert a grúzok otthon, az egzotikusnak számító környezetben egészen masszívak, ám a túrákon rendre elfogy a tudomány. És most sem hiszünk Kankaváéknak! A finnek mintha jobban összeálltak volna, és ez három pontot érhet. Emellett behúzhatjuk egy másik szelvényen a -3,5-ös opciót is…

Görögország-Bosznia-Hercegovina Mindkét csapat szerez gólt: IGEN!

Bízunk a bosnyák támadókban! No meg a védelmükben is, így hoztuk meg ezt a tippet 🙂
A hellének kijutottak az Eb-re, ráadásul tovább is jutottak a négyesből, igaz, a németek ellen elvéreztek a negyeddöntőben. De azért nem kellett szégyenkezniük a kék-fehéreknek, hiszen már a csoportból való továbblépésre sem igazán lehetett számítani (mint ismeretes, az oroszokat és a házigazda lengyeleket előzték meg Fernando Santos tanítványai).
A vb-selejtezők előtt Norvégiában nyertek Ninisék, majd jött a két tétmeccs, és a görögök nem hibáztak! Előbb a letteknél nyertek Mitrogluék, majd a litvánokat otthon rendezték el a fiúk. A G-csoportban egyébként még az említett alakulatok mellett Lichtenstein és Szlovákia szerepel.
No és a bosnyákok, akik aktuális riválisukhoz hasonlóan villámrajtot vettek! Az Eb-ről pótselejtezőn lemaradó gárda a Lichtenstein-lett párosnak 12 gólt gurított! Igaz, mindkétszer egyszer megzörrent Begovic kapus hálója is… Dzeko, Misimovic és Ibisevic ellenállhatatlanul rohamozta az ellenfelek kapuját, persze, azért nem az olasz védelemmel találkoztak a jó bosnyák csatárok.
Ugyanakkor még az Eb-selejtezők során is remek támadófutballt produkáltak a balkániak, a csoportjukban 10 fellépésen 17 gólt szórtak, ezzel – a franciákat megelőzve – az övék volt a legeredményesebb csatársor!
A 2008-as Eb-selejtezők idején is összeakadtak a csapatok, igaz, akkor még a bosnyákok lényegesen szerényebb játékerőt képviseltek. Akkor Görögországban 3-2 lett a vége (fordított felállásban 4-0-ra nyertek a hellének). Most is azt gondoljuk, hogy a bosnyákok egyszer beköszönnek majd. A hazaiak is eredményesek lesznek, így az 1,83-at fizető opcióra esett a választásunk, azaz; Mindkét fél betalál: IGEN!

Olvasói sztorik