Hírek

Barátságos randevú…

Brazília Irakkal találkozik... Vannak tippjeink, hogy mit hoz a kilencven perc!

Brazília-Irak Ki nyeri mindkét félidőt: Brazília (1,78) Mindkét csapat szerez gólt: NEM (1,65)

Sokáig tököltünk azon, hogy vajon melyik meccset válasszuk a mai, meglehetősen sivár kínálatból. Jó-jó, ott a brazil meccs, de a szorzója 1,11, tehát ezzel nem érdemes foglalkozni. A semleges pályán rendezendő ütközetet minden bizonnyal a dél-amerikaiak nyerik, vélhetően hendivel, és jó eséllyel jön a +2,5 is, ám az ezekre adott odds-cok sem érik el az 1,3-at.
A brazilok házigazdaként várják a 2014-es eseményt: a csapat alakulóban van, a Dél-Afrika elleni küszködést (1-0) két meggyőző siker követte. Előbb Kínának tartottak oktatást Neymarék (8-0), majd az ősi riválist is sikerült legyőzniük az aranysárga-kékeknek (2-1). Most egy újabb ázsiai alakulattal meccsel a selecao, és szerintünk megint kijön a lépés a formálódó brazil nemzeti tizenegynek.
Az irakiakról nem tudunk sokat, viszont keveset… 🙂 A gárda Szingapúrt, Kínát Jordániát is elverte a vb-előselejtezőn, aztán a második körben már két iksz jött össze (Jordánia, Omán), no és egy vereség Japántól.
Az irakiak vélhetően védekezésre és labdakergetésre kényszerülnek majd a kilencven perc során, a támadásokra nem jut erejük. Ennek megfelelően gólt nem várunk Iraktól, és abban pedig igencsak bízunk, hogy a brazilok mindkét félidőben betalálnak majd…

Cincinnati Reds – San Francisco Giants / 6 pont felett (1,57)

Baseball, MLB playoffs negyeddöntők, Nemzeti Liga elődöntő 5.mérk.
Döntő ütközetre kerül sor ma este 19:07 órakor magyar idő szerint az MLB Nemzeti Liga elődöntőjének ezen párosításában, ahol a Giants a sírból hozta vissza a reményeket, a Reds pedig kezdhet félni…
Pedig mindenki sima Cincinnati továbbjutással számolt, hiszen a gárda a második helyen zárta a Liga alapszakaszát a Washington Nationals mögött 97-65 669:588 mérleggel. Az alapszakasz során idegenben és otthon egyaránt jól ment a csapatnak… Ezért aztán az sem volt annyira meglepő, hogy az idén otthon gyengélkedő San Francisco csapatát az első meccsen 5:2-re verték idegenben. A második meccs aztán sokkal inkább meglepő volt: a Giants szinte semmilyen ellenállást nem tanúsított, és a Reds megérdemelten nyert 9:0 arányban a második összecsapáson. Ekkor már sokan temették a Giants-t! A harmadik meccsen, a Cincinnati otthonában számomra nem volt meglepő a San Francisco sikere: szoros meccsen nyertek 2:1-re, így felélesztették továbbjutási esélyeiket… Aztán tegnap ismét megmérkőzött a két csapat, és a Giants szinte végig uralta a meccset, az ő akarata érvényesült és végül a 8:3-as eredmény azt jelentette, hogy a párharc állása 2:2-re alakult és jöhet a mindent eldöntő ütközet a Reds otthonában.
A Giants egyébként az alapszakaszt a Nemzeti Liga 4. helyén zárta 94-68 718:649 mérleggel, és való igaz: inkább idegenben remekelt a csapat, hiszen az idegenbeli mérlege meglehetősen jóra sikerült (46-35 410:377). A Giants tehát megmenekült a Szabadkártyás körtől, melyet végül az Atlanta és a St. Louis vívott meg… Tehát látható, hogy a San Francisco viszonylag sok pontos meccseket játszott eddig idegenben (átlagosan 9.7 pont/meccs), persze ez alól kivétel a playoff első idegenbeli meccse a Reds otthonában, ott biztonsági játékkal nyertek 2:1-re…
A meccs érdekes kérdése az, hogy az ütők és a dobók milyen napot fognak ki a csapatoknál… A vendégeknél az alapszakaszban Posey nyújtott kiemelkedőt, ő egymaga 24 hazafutást hozott össze. Viszont érdekes, hogy a Giants nem a hazafutásokkal szerzi a pontjai többségét, hanem a kiváló támadójátékkal, a sima egyszerű bázisfoglaláson alapuló pontszerzéssel. Ebben viszont rettenetesen jók a vendégek, az alapszakaszban 26 játékosuk szerzett pontot, míg itt a rájátszásban hét pontszerzőjük van már.
A Reds sokkal inkább a hazafutásokkal remekelt az alapszakaszban, hét kiemelkedő játékosuk volt a 162 meccs alatt, melyek közül Bruce nyújtotta a legjobbat, ő 34 hazafutást ért el és a legtöbb pontot is ő érte el (89 pont).
A Giants Surkamp és Wilson nélkül lesz kénytelen befejezni az idei szezont, a Reds pedig Cueto és Madson nélkül készül erre a meccsre.
Érdekes találkozó lesz, ez a mindent eldöntő ütközet ebben a párosításban. Fogadni arra nem mernék, hogy melyik csapat nyer, mert bármi megtörténhet… Én kicsit jobbnak látom a Reds esélyeit, ha mindenképp választanom kellene a két csapat közül, akkor a Cincinnati-re tennék… De szerintem az biztosabb, hogy a két csapat ezen a meccsen összehoz legalább 7 pontot!

Olvasói sztorik