Hírek

Rohamra indulnak a Kecskék!

Ma a Kölnben és a Livornóban látunk fantáziát...

Köln-Dynamo Dresden 1!

A kecskések sikerét várjuk a Bundesliga II. mai meccsén. A piros-fehérek a pocsék rajt után elkapták a fonalat.
Az élvonaltól búcsúzni kényszerült tavaly a Köln, és a klubvezetés az azonnali visszajutást tűzte ki célul. Igen ám, de ez a küldetés nem tűnik egyszerű feladatnak… Az alaposan meggyengült kecskések gyalázatosan kezdtek, Holger Stanislawski alakulata az első hat fordulóban nem tudott nyerni, ebben a periódusban mindössze két ikszre futotta erejétől. Aztán jött a “kisfrankfurtiak” elleni ütközet, ahol végre három pontnak örülhettek a drukkerek. És ha egy üzlet egyszer beindul… A Paderborn otthonából is győztesen távoztak Chihiék! Így most jelen pillanatban 8 mérkőzést követően 8 egység áll a gárda neve mellett. Ez pedig egyelőre a tabella alsó harmadához elegendő…
Hazai mérlegük 1-2-1, tehát eddig nem volt félelmetes oroszlánbarlang a RheinEnergieStadion… Ami elszomorító, hogy a kölniek eddig mindössze 6 gólt szereztek… Így nehéz lesz felkapaszkodni a középmezőnyhöz…
A drezdaiak sem állnak sokkal jobban, a sárga-feketék csak jobb gólarányukkal előzik meg aktuális riválisukat. Idegenben és otthon egyaránt 1-1-2-es sort produkáltak, legutóbb épp otthon nyertek a gyengécske Ergebirge Aue ellen. A brigád eseménydús mérkőzéseket vív, legalább is a 11-12-es találati mutatója erről árulkodik.
Legutóbb hát éve találkoztak a felek, akkor az aktuális házigazda nyerte a találkozókat. Most sem várunk mást! Szerintünk a kölniek végre magukhoz tértek, és megkezdik a felzárkózást! Húzzuk be a hazai sikert!

Livorno-Spezia 1(x)!

A bordók az élvonalba akarnak jutni, ehhez pedig hazai pályán nem veszíthetnek pontokat… Az újonc is behódol a Livornónak!
Nagyot változott a világ a Livornóval: tavaly még a bennmaradásért küzdöttek a Serie B-ben, az idén viszont a feljutásért harcolnak, és eddig mindezt jól is teszik a bordók. A 2. helyről várják a folytatást, 7 ütközetet követően 16 pont áll a neve mellett (5-1-1). Otthon még veretlen (2-1-0), a Padova és az Empoli megadta magát, a Cittadella viszont ponttal távozott az Armando Picchi-ből. Még egy fontos momentum: mindhárom összecsapáson jött a +2,5-ös opció… A múlt héten idegenben szerzett három egységet a gárda: Crotonéból hozták el a három pontot Dionisiék.
A Spezia kellemes meglepetése a ligának: újoncként jelenleg az előkelő 10. pozícióban állomásozik, 7 találkozón 10 egységgel. A társulat otthon kifejezetten erős (3-0-1, csak a listavezető Sassuolo nyert nála), idegenben viszont gyenge (0-1-2), a veronai pontszerzés mellett Novarában és Ascoliban is kikapott, sőt még gólt sem kapott.
Michele Serena alakulata jól erősített, így minden bizonnyal sikerül stabilizálnia másodosztályú tagságát. Ám ma nehezen boldogulnak majd Antenucciék a Livorno pályáján.
Az elmúlt években nem találkoztak a csapatok. Ma a bordók szerintünk elverik a lelkes újoncot, és folytatja a hazai egylet a Sassuolo üldözését! Tippünk tehát: 1(x)!

Olvasói sztorik