Hírek

Egy újabb El Classico!

A Camp Nouban ma ismét összecsapnak a gigászok! Siófokon a bajnok vizitál, és pontokkal tér haza...

Barcelona-Real Madrid Mindkét csapat szerez gólt: IGEN! Messi szerez gólt: IGEN! 1x!

Az El Classico következő fejezetéhez értünk, és van egy halom tippünk is a mai meccsre. Messiben bízunk, no és a gólokban!
Nagyon nehéz igazi esélylatolgatásba fogni egy klasszikus előtt, hiszen ebben az esetben tökéletesen igaz az a közhely, miszerint a pillanatnyi forma dönt egyik vagy a másik fél javára. Ez valóban így lesz ma este a Camp Nou-ban, ugyanis a kezdeti botladozás után most már Real is a tavalyi arcát mutatja. A katalánok eddig hibátlanul menetelnek, 6 meccsen 18 pont, 17-5-ös gólaránnyal. A múlt héten majdnem megégtek Sevillában Messiék, ám a hajrában Villáék a maguk javára fordították az eredményt (2-3).
A BL-ben is remekelnek a gránátvörös-kékek, a csoportban eddig két sikert arattak, a héten a Benfica adta meg magát Lisszabonban. Megsérült a találkozón Puyol, a védőre több hónapos kihagyás vár. Tito Vilanova vezetésével eddig nem lehet kivetnivalót találni a Barca játékán, maradt a rövidpasszos, labdatartáson alapuló taktika, amely egy idő után felőrli az ellenfelet. Nagyszerű hír a drukkerek számára, hogy Fabregas egyre jobb formában van, sorra hinti a gólokat, fontos győzelmekhez segítve ezzel a katalánokat.
A Real rendesen beragadt a rajtnál, ilyen gyenge kezdésre senki nem számított a királyiaknál. Aztán Mourinho mester rendezte a sorokat, megvigasztalta Ronaldot, rendezte konfliktusát Sergio Ramos-szal, tehát rendet tett az öltözőben. A madridiaknál a fordulatot a Manchester City elleni csodás fordítás hozta meg: emlékezetes meccsen a hajrában lőtt két góllal nyerte meg az első csoportmeccsét a fehér brigád.
A La Ligában tehát négy meccs után 1-1-2-es sorral szégyenkeztek Özilék, aztán utána már két siker következett. A Rayot idegenben, a Deport otthon intézte el könnyedén a Real, így most már a 6. a gárda 10 ponttal – lemaradása tehát 8 egység a listavezetővel szemben. Ha ma pont nélkül maradnának Ronaldoék, úgy a mínusz immár 11 pontosra duzzadna… Persze, sok van még hátra a bajnokságból, ugyanakkor ilyen nagy lemaradást már nehéz lenne ledolgozni.
A klasszisok döntenek a mai találkozót, csak úgy, mint az elmúlt években mindig. Azt gondoljuk, hogy mindkét támadószekció eredményes lesz, a hazaiaknál Messi biztosan betalál majd, no és a végén a hazai tábor lesz elégedettebb. Vagy azért, mert győzelemet ünnepelhet, vagy pedig azért, mert a Real nem tudta csökkenteni a 8 pontos hátrányát.

Siófok-Debrecen 2!

Legyőzi a mumusát a Loki, így folytatja a Győr üldözését. A Siófok egyre nagyobb bajba kerül…
A Balaton-parti együttes 9 meccs után 3 ponttal a tökutolsó… Horváth Károly alakulata még nem ünnepelhetett győzelmet: otthon egy iksz a Fradi ellen, idegenben két döntetlen (Eger és MTK 1-1) a mérlege. A legkevesebb gólt rúgták (7), viszont a legtöbbet kapták (17) a ligában. Ami biztató lehet a sárga-kékek számára, hogy az elmúlt három tétmeccsükön nem kaptak ki! Győztek Budaörsön a kupában, majd a Fradival és az MTK-val is remiztek. Értékes pontok ezek, kétségtelenül, ugyanakkor a hárompontos rendszerben nem feltétlenül kifizetődő a sok döntetlen…
A siófokiak a Loki ellen letudják az igazán rázós meccseiket, ezt követően majd olyan ellenfelekkel találkoznak, amelyek ellen már győzelmi esélyekkel léphetnek pályára. Ma azonban erre igencsak csekély az esélyük…
A Loki nagy csalódást okozott azzal, hogy idejekorán búcsúzott a nemzetközi kupáktól. Viszont ez adott esetben jól is elsülhet, hiszen a debrecenieknek immár csak a bajnokságra és a hazai kupára kell koncentrálniuk. Ám a piros-fehérek idén már kétszer is botlottak, és bizony nem nagycsapatok ellen. Idegenben csúszott be mindkét vereség: előbb a C-csapatuk maradt pont nélkül Kaposváron, majd Diósgyőrben az újonc Eger tréfálta meg Korhutékat. Ez utóbbi fricska jókor jött Kondás Elemér tanítványainak, és úgy tűnik, a Haladás múlt heti legyőzésével helyre is került a társulat.
Sidibééknek tehát 9 fellépésen 19 pontot sikerült gyűjteniük, idegenben viszont az 1-1-2-es mérleg azt mutatja, hogy bizony van min javítani a túrajátékon… Pécsett nyertek Szakélyék, Újpesten ikszeltek, a két zakót pedig már említettük.
Az elmúlt években a Siófok volt a Loki mumusa! Tavaly például mindkétszer döntetlenre végeztek, de előtte évben még rútabbul járt a hajdúsági alakulat: oda-vissza győzött a sárga-kék csapat!
Ám ezúttal megtörik a debreceniek az átkot! A Loki lényegesen nagyobb játékerőt képvisel, és ezt be is bizonyítják Mészárosék! Húzzuk be a vendégek, a bátrabbaknak a hendis Loki-sikert is szívesen javasoljuk!

Olvasói sztorik