Hírek

Vendégesélyek…

Az Eger Debrecenben fogadja a Kecskemétet, és a lilák pontosan térhetnek haza. Csak úgy, mint a Hamburg az újonc otthonából...

Eger-Kecskemét x2!

Összekapja magát az új edzővel a Kecskemét, amely pontot, pontokat hozhat el Debrecenből!
A 10. fordulót rendezik a hétvégén a magyar bajnokságban, és az általunk kiválasztott meccset akár kiesési rangadónak is titulálhatnánk… Bizony, hiszen a “hazaiak” a 12., a vendégek pedig a 14. pozícióból várják a folytatást. Az Eger továbbra sem léphet pályára saját stadionjában, így Simon Antal tanítványai Debrecenben fogadják a lilákat.
A hevesiek a megilletődött kezdést követően kezdik rendezni soraikat, az elmúlt 5 fordulóban 7 pontot zsebeltek be, elverték például a Paksot és a Lokit is! Most 9 egység áll Némethék neve mellett, “otthon” három fellépésen 1-2-0 a soruk a fiúknak. A bennmaradás a cél a piros-kékeknél, ám ez nem lesz egyszerű feladat. Bár Kovácsék valamelyest tényleg eredményesebben, mint a bajnokság elején, összességében az állományuk – szerintünk – az egyik leggyengébb a mezőnyben…
A Kecskemét tavaly az előkelő 5. helyen zárt, ám az idén rendesen beragadt a rajtnál Török László alakulata. A lila-fehérek a 6. játéknapon, augusztus végén szerezték meg első győzelmüket (Pécs, 0-1), ám utána sem rendeződtek a dolgok. Török László lemondott, egy ideig csak megbízott edzővel dolgozott a klub, mígnem a múlt héten Horváth Ferencet nevezték ki a szakmai munka felelősévé. Az út tréner sikeresen mutatkozott be a kispadon, ugyanis a remek formában lévő Litsingi vezérletével 2-1-re legyőzték az élcsapatnak számító Honvédot.
Vaskóék szerintünk rátaláltak a helyes útra, és legalább egy döntetlenre jók lesznek a még mindig “hontalan” egriek ellen. Tippünk tehát x2!

Greuther Fürth-Hamburg 2x! Mindkét fél betalál: IGEN!

Nem tér magához az újonc, az egyre jobb formában lévő Hamburg pontosan tér haza a kirándulásról.
A 7. fordulót rendezik a hétvégén a Bundesligában, és hőseink eddig bizony még nem érezhettek magaslati levegőt, magyarul jobbára a hátsó régióban tengődtek. Az újonc még nem szerzett pontot otthon, így nem is csoda, az utolsó előtti, 4 egység áll a neve mellett, hozzá 2-10-es gólaránnyal. Mainzban nyert, a Wolfsburggal ikszelt. Hazai környezetben három zakó, és még gólt sem sikerült szereznie a zöld-fehéreknek!
A Hamburg három vereséggel nyitott, azóta viszont nem kapott ki. Sőt! Három fellépésen 7 egységet zsebeltek be, legyőzték a bajnokot és a Hannovert is, és ponttal tértek haza a Mönchengladbachból! Most a 10. helyen állnak, és nyilván, ennél még feljebb szeretnének kapaszkodni a tabellán Van der Vaarték.
Idegenben eddig egy iksz és két vereség Fink mester alakulatának a mérlege, ezen bizony mindenképpen javítani kell, ha csatlakozni akar az élmezőnyhöz a piros-fehér-kék társulat.
Jó hír a szurkolóknak, hogy Rudnevs egyre jobb formát mutat, sorra rúgja a gólokat; a Greuther védőinek nem lesz egyszerű dolguk a támadóval…
Az az érzésünk, hogy a Fürth megszerzi első gólját hazai környezetben, de ez nem lesz elegendő a teljes sikerhez. A Hamburg elkapta a fonalat, és biztosan nem kap ki. Vagy iksz, vagy kettes, no és mindkét fél betalál opció…

Olvasói sztorik