Hírek

Gödörben az MTK?!

Diósgyőrbe látogat Garami József együttese, szerintünk nem sok jóra számíthatnak Kantáék. A Sevilla a Celta vendége lesz...

DVTK-MTK 1(x)!

Otthon tartja a pontokat a Diósgyőr a hullámvölgyben lévő MTK-val szemben!
A tavalyi szezon 7. helyezettje fogadja az újoncot, tehát sima hazai siker várható. Viszont ha úgy tesszük fel a kérdést, hogy a 7 fordulón keresztül veretlen listavezető látogat egy középcsapathoz, máris merésznek tűnhet a tippünk. Ám most maradjunk a jelenlegi helyzetnél: egy otthon kifejezetten erős együttes egy kisebb hullámvölgyben lévő alakulatot lát vendégül.
A hazai brigád jelenleg a 6., 9 ütközetben 14 pontot gyűjtve. A piros-fehérek otthon 4-0-1-es sort tudnak felmutatni, egyetlen vereségüket a Győrtől szenvedték el (0-3). Idegenben gyengébben teljesítenek Tiszáék: 0-2-2-es a mutatójuk, Kispesten és az Üllői úton vesztettek, Fehérvárról és Szombathelyről ponttal távoztak.
Sisa Tibor csapata tavaly is Miskolcon volt erős, és úgy tűnik, a fanatikus szurkolóik az idén is sokat segítenek Gohéréknak. Mert bizony elkél a segítség, hiszen a szezon elején mutatott játék mostanság elmaradt a várakozástól. A Fradi ellen kimondottan rosszul futballoztak a borsodiak, de előtt a Paks elleni siker (1-0) alkalmával sem brillíroztak a fiúk. Rudolf még nem teljesen egészséges, még nem lesz kezdő a mai mérkőzésen. A kulcsjátékosok közül Luque sérült még, Vági pedig eltiltását tölti.
Az MTK kiválóan kezdte a bajnokságot, 7 mérkőzést követően az élen állt (5-2-0), ám Szombathelyen súlyos vereségbe szaladt bele (3-0). Nem is sikerült kiheverni a pofont, hiszen a múlt héten a sereghajtó Siófok ponttal tudott távozni a Hungária körútról.
Garami József társulata tele van fiatal tehetséggel, no és most már rutinos focistával is. Elől Tischler, Csiki, Könyves, középen Zsidai, Kanta, hátul pedig Vukmir, Wolfe és Kelemen képzi a csapat gerincét. A kék-fehérek stílusos, rövidpasszos játékra alapoznak, ám az elmúlt hetekben sok hiba csúszott a gépezetbe.
Bár a Diósgyőr nem mostanában verte el a fővárosiakat, most mégis azt gondoljuk, hogy a hazaiaknak áll a zászló. Ribánszkiék otthon félelmetesek, és ezt ma is bebizonyítják. Húzzuk be az 1-est!

Celta Vigo-Sevilla x(2)!

Pontosztozkodással zárulhat a Sevilla vigói vendégjátéka.
A halványkékek újoncként vágtak neki a bajnokságnak, céljuk nem is lehet nagyon más, mint a biztos bennmaradás kivívása. Eddig 6 fellépésen 6 pontig jutottak, otthon a Malagától kikaptak a nyitónapon, utána viszont két siker következett (Getafe, Osasuna). Idegenben nem megy ilyen jól a gárdának, ugyanis eddig mindhárom túráját elbukta, mindig 2-1 arányban.
A Sevilla a 4. 11 ponttal, (3-2-1), egyetlen vereségét épp a múlt héten szenvedték el Negredoék a Barcától, nem is akármilyen körülmények között… A fehérek nagyszerűen futballoztak, ám a katalánok a hajrában fordítani tudtak (2-3). Idegenben eddig a Depornál győztek Rakiticék, Granadában és a Rayonál pedig megosztoztak a pontokon.
A Celta még nem ikszelt, a Sevilla hajlamos a remire… A hazai pálya előnye sokat jelenthet, ám a nagyobb tudás mindenképpen a vendégek mellett szól. Az elmúlt évtizedben enyhe Sevilla-fölényt mutatnak a statisztikák, és még egy szembetűnő adat: többször is az aktuális vendég örülhetett a lefújást követően…
Nos, szerintünk jó eséllyel döntetlen lesz majd a találkozó vége, ugyanakkor egy 2-essel megtámogathatjuk az alaptippet…

Olvasói sztorik