Hírek

Ibériai látogatók

A Levante és a Maritimo is Észak felé veszi az irányt. Nem járnak szerencsével...

Hannover-Levante 1!

Otthon nem nagyon ismer kegyelmet a Hannover: ezúttal a Levante lesz az áldozat…
Az L-jelű kvartettbe a Helsingborg, a Twente, a Hannover és a Levante nyert besorolást. Az első játéknapon a németek értékes döntetlent értek el Enschedeében, míg a svédek vállalható vereséget könyvelhettek el Valencia határában.
Ezúttal a hispánok útja az AWD-Arenába vezet, oda, ahol eddig nem sok babér termett az aktuális vendégegyütteseknek… A bajnokságban és a nemzetközi porondon egyaránt erős bástyának számít a hannoveri stadion. A Bundesligában 2-1-0 a mérlege Husztiéknak, és e három ütközetben 9 gólt hintettek! Remekel a magyar középpályás, gólokkal, gólpasszokkal segíti együttese szárnyalását.
Bár a szárnyalás erős kifejezésnek tűnhet, hiszen azért idegenben nem megy olyan jól Ya Konanéknak: legutóbbi két túrájukon például nem szereztek pontot, ami azért is meglepő, mert a Hoffenheim és a Hamburg vendégei voltak.
Az EL-ben minden esélyük megvan a továbbjutásra, a papíron legnehezebb meccsüket már letudták, ráadásul pontot is csentek a holland listavezetőtől. Ezúttal sem lesz azonban egyszerű dolguk Mirko Slomka tanítványainak, ám érezzük az erőt Pintóékban!
A Levante tavaly hatalmas meglepetésre EL-t érő pozícióban végzett, sőt, sokáig még a dobogón is tanyázott. Aztán a tavasz már nem sikerült olyan remekre, de így sem kellett szégyenkezniük a piros-kékeknek. A gárda az idén jóval visszafogottabban kezdett: jelenleg mindössze a 13. helyen áll, a gyenge produkció pedig elsősorban pocsék túramérlegének tudható be: 3 kirándulás, három zakó, 1-9-es gólaránnyal. Pedig nem élcsapatoknál vizitáltak Martinsék (Valladolid, Malaga, Osasuna).
Juan Ignacio Martinez brigádja az EL-selejtezőben könnyedén végezte ki a skót Motherwellt, aztán az első csoportmeccsen a svéd Helsingborg vizitált a Ciudad de Valenciában: Juanfran találatával 1-0-ra nyert a házigazda. A kötelezőt tehát hozták Diopék, ám most nehezebb feladat előtt állnak…
A Hannover hagyományosan erős otthon, a Levante pedig nagyon gyengén nyomja idegenben. Mi következik ebből? Szerintünk germán siker! Husztiék nem hibáznak, behúzzák a 3 pontot!

FC Brugge-Maritimo 1!

A belga listavezető nem ismer kegyelmet, elveri a portugál együttest!
A belga pontvadászatot nagyszerűen kezdte a kék-fekete sereg: 9 forduló után veretlenül áll az élen 6-3-0-ás mutatóval. Otthon hibátlan, 14-4-es gólaránya pedig arra utal: nem jó vendégeskedni a Jan Breydel Stadium-ban! Az eddigi fellépésein mindig rúgott legalább hármat, tehát Tchitéék remek formát mutatnak.
Georges Leekens tanítványai viszont elrontották az EL csoportkörének első fordulóját: Bordeaux-ban sima 4-0-ás zakóba szaladtak bele…
A kis malőrön kívül tényleg szárnyalnak a fiúk, ám nagy kérdés, hogy a hazai szinten kimagasló produktum vajon elég lesz-e a továbbjutáshoz. Félő, hogy nem, hiszen még ebbe a négyesbe nyert besorolást a Newcastle United. A 0-4-es kezdés után nem lesz egyszerű odaférni az első két hely valamelyikére…
A Maritimo tavaly az 5. helyen zárt, így vívta ki a jogot az EL-indulásra, Az idén viszont gyengélkedik a bajnokságban. 5 fordulót követően mindössze 5 egység áll a neve mellett, az első fordulóban aratott győzelmét két iksz, majd két zakó követte..
A gárda tehát leszálló ágban van, csekély vigaszt jelenthet csak a szarkák ellen elért hazai döntetlen. Még akkor is jó eredménynek számít az iksz, ha tudjuk: az angolok jó néhány kulcsjátékosukat pihentették a portugál kiránduláson.
Úgy látjuk, hogy a belga együttes elveri portugál riválisát! A pontok otthon maradnak!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik