Hírek

Belga-andalúz és luzitán-gall viszály!

A Malaga és a PSG is ponttal, pontokkal térhet haza a túrájáról...

Anderlecht-Malaga 2x! +1,5!

Nem kap ki a spanyol bronzérmes Belgiumban! Az az érzésünk, hogy a vendégek legalább egy gólt szereznek Brüsszelben…
A BL C-csoportjában is a második fordulóra készülnek az együttesek. A hazaiak egy milánói döntetlennel kezdték a sorozatot (0-0), amely mindenképpen elismerésre méltó teljesítmény. Bár, ha a piros-feketék idei teljesítményét vesszük alapul, akkor már nem is olyan óriási szó a San Siro-ban történt pontszerzés…
Mindenesetre Juhászék eredményesen mutatkoztak be, és most itt az újabb esély a pontszerzésre. A lila-fehérek egyébként még veretlenek a bajnokságban (is), igaz, a vártnál több döntetlen csúszott be (5-4-0). Így most nem is vezetik a tabellát, hátránya két egység a Club Brugge-zsel szemben.
A formája viszont jó, John van den Brom tanítványai két győztes bajnoki között még a kupában is továbblépnek, ilyen előzményekkel fogadják a spanyolokat. Gillet, Mbokani, Jovanovic és De Sutter személyében kvázi sztárok is szerepelnek a brüsszelieknél, ám kérdéses, hogy sikerül-e megfékezni az egyre jobb formát mutató malagai támadóalakzatot…
Mert a kék-fehérek valóban remek szériában vannak! A La Ligában 6 meccs után veretlenül a 3. helyen állnak (4-2-0), és eddig mindössze 2 gólt kaptak! Pellegrini mester azonban immáron nemcsak a védelmére, hanem a támadósorára is büszke lehet: az andalúzok a Betisnek négyet, a Levantének és a Zenitnek pedig hármat gurítottak! Saviola egyre jobban nyomja, és akkor még nem szóltunk Portilloról, Iscoról, Joachimról és Eliseuról…
Korábban pénzügyi válságról szóltak a hírek a Malagával kapcsolatban, ám már már csitultak a pletykák, úgy tűnik, a dél-amerikai szakember ismételten nyugodt körülmények között dolgozhat, csak úgy, mint tette azt a Villareal kispadján.
A Malagát sokan féltették a BL-től, ám az első fordulóban bebizonyították Demichelisék, hogy megérettek a kihívásra: sima hármassal küldték haza a megerősített Zenitet. A továbbjutásra esélyesnek tartjuk a kékeket, sőt, ismerve a Milan jelenlegi formáját, még az első helyre is odaérhetnek!
Nos, kedves sporttársak, szerintünk nem kap ki a hispán alakulat Brüsszelben! Azt érezzük, hogy Iscoék legalább egyszer betalálnak majd a Constant Vanden Stock-ban, és így tuti, hogy nem térnek haza pont nélkül! Tippünk 2x, no és +1,5!

Porto-PSG x2!

Nem kap ki a francia sereg Portóban! Ibráék remek formát mutatnak, és a lendület kitart a Estadio do Dragao-ban is!
Az A-csoportban a Dinamók mellett e két alakulat küzd meg a továbbjutásért. Az első körben a portugálok Zaágrábban nyertek 2-0-ra, a gallok pedig otthon páholta el az ukránokat. Azt gondoljuk, hogy e két alakulat lép majd tovább e kvartettből, de erről majd később…
A hazaiak holtversenyben vezetik a luzitán bajnokságot, 5 fordulót követően veretlenek (3-2-0). Vitor Pereira legénysége a hétvégén botlott éppen: a Rio Ave stadionjában csak a hajrában sikerült a pontmentés. A Sárkány Stadionban eddig még nem hibáztak a csíkosak, sőt, még gólt sem kaptak. Hulk távozását – egyelőre – nem sínylette meg a Porto: 5 bajnokin 13-szor voltak eredményesek Lucho Gonzalezék. Kérdés persze, hogy egy nemzetközi szinten is jegyzett együttes ellen mire lesz képes a gárda. A PSG elleni meccs igazi erőfelmérő lehet Alex Sandroék számára.
A francia alakulat nagyon bevásárolt a nyáron, és Ancelotti mester immár csapattá is gyúrta a PSG-t! Öt meccset nyertek meg zsinórban Ibráék, négy bajnoki mellett a BL-ben is sikerrel vették a kijeviek elleni ütközetet.
12-3-as gólaránya Pastorééknak a bajnokságban, a Toulouse-Sochaux-Bastia triót úgy verték el a piros-kékek, hogy még gólt sem kaptak! A védelem tengelyében a Thiago Silva-Alex páros nagyszerűen működik, van der Wiel és Maxwell pedig a széleken nemcsak a védekezésben, hanem a támadásokban is kiveszi a részét. Graneiro is remekel mostanság, a legutóbbi bajnokin például az ő duplájával zsebelte be a három pontot a fővárosi társulat.
Azt gondoljuk kedves blogtársak, hogy a párizsi együttes nem tér haza pont nélkül a luzitánoktól. Sőt, könnyen elképzelhetőnek tartjuk, hogy Ancelotti mester győzelemre vezeti a PSG-t! Tippünk tehát x2!

Olvasói sztorik