Hírek

Dán túrán a címvédő

Az angol második vonalban és a BL-ben is fordulót rendeznek. Mi pedig egyik kiírást sem hagytuk ki...

Huddersfield-Leicester +2,5! Mindkét fél betalál: IGEN!

Rangadót rendeznek az angol második ligában: az élcsapatok csatájától gólokat várunk, nem keveset…
A 6. fogadja az 5. helyezettet a 9. fordulóban, tehát rangadónak hívhatjuk a John Smith’s Stadium-ban rendezendő ütközetet. A Huddersfield jelenleg tehát a 6., neve mellett 8 meccs után 14 pont szerepel. Otthon és idegenben is 2-1-1-es sort hozott össze, ehhez 14-9-es gólarány párosul. Az újonc augusztus végétől futott egy remek szériát, amit aztán a Watford elleni, hazai vereséggel zárt le szombaton (2-3).
A kérdés tehát adott: melyik arcát mutatja majd a gárda? Azt, amely remek játékkal 3-1-re nyert Blackpoolban? Vagy inkább azt, amelyik alig több mint 20 perc leforgása alatt 3 gólt kapott a Watfordtól? Nem tudjuk… Azt azonban érdemes tudni, hogy a 8 fellépése közül csak egyszer nem talált az ellenfél hálójába a kék-fehér alakulat, és a legutóbbi három ütközetben 8 gólt termelt…
A Leicester szokás szerint a feljutásért száll harcba, ám ez az elmúlt esztendőkben nem sikerült a rókáknak. Nigel Pearson pedig erős kerettel dolgozhat, így a tulajdonosok részéről abszolút nem irreális kívánság az osztályváltás.
Az 5. helyen tanyáznak a kék-fehérek, otthon még hibátlanok (4-0-0), idegenben viszont szerényen teljesítenek Nugenték (1-0-3). Ugyanakkor az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem volt könnyű a brigád sorolása, hiszen jártak már (és meg is égtek) a Wolves, a Blackburn és a Charlton otthonában is, viszont nyerni tudtak a ‘Borough-nál. Az össze idegenbeli mérkőzésén 2-1 volt az eredmény, legutóbb pedig 1-2. Gólokból tehát nem volt hiány…
Jó szériában vannak Dyerék! Három nyertes mérkőzéssel a hátuk mögött érkeznek a John Smith’s Stadium-ba. És végre megtört a túra-átok: a Middlesborough pályájáról sikerült három ponttal hazatérni. A győzelem értékét növeli, hogy hátrányból fordítottak a rókák.
E két alakulat, ha nagy ritkán összefutott, rendre gólgazdag meccseket vívott egymással. Mindig jött a mindkét fél betalál opció, és a csapatok eljutottak a 3 találatig. Ezúttal sem várunk mást, kiváló 90 percet láthatnak majd a nézők, megfűszerezve mindezt legalább 3 góllal!

FC Nordsjælland-Chelsea 2! (1-0) 2!

Kirobbanó formát mutat a londoni alakulat, és a dán bajnok sem tudja majd feltartóztatni Matáékat! Simán nyernek a kékek!
Az E-csoportban is folytatódnak a küzdelmek. A helyzet viszonylag egyszerű eddig: a Chelsea és a Juve tűnik esélyesnek a továbbjutásra, ám ebbe a Sahtar is beleszólhat. A dán bajnok annyira nem…
Az első játéknapon a Nordsjælland (jobb egér másolás… 🙂 ) kikapott az ukránoktól (2-0), most itt a lehetőség a javításra. Igen ám, de a címvédő ellen még a Farum Parkban sem sincs sok esélye a fiúknak. A gárda teljesítménye egyelőre megsínyli a három frontos harcot: a bajnokságban csak a 3. pozícióban tanyáznak, lemaradásuk a Koppenhágával szemben immár 6 pont. A kupában nyögvenyelősen, hosszabbítás után léptek csak tovább egy kiscsapattal szemben. A hétvégén viszont újra győzelmet ünnepelhetett a tábor, ugyanis három hét után diadalmaskodtak a kedvencek (Ejsberg 3-0).
Megvizsgáltuk a brigád játékosállományát, ám igazán nagy nevet nem találtunk a garnitúrában. Ettől persze nem rossz csapat a Nordsjælland, ám azt gondoljuk, hogy a BL még kicsit sok a dánoknak…
A csoportban tehát ott a címvédő, az olasz és az ukrán bajnok… A Chelsea tavaly nagy meglepetést okozott azzal, hogy a kupa döntőjéig menetelt, aztán ha már bejutott a fináléba, saját közönsége előtt győzte le a bajorokat. A londoniak Di Matteoval a kispadon megtáltosodtak, az idén 6 bajnokiból 16 pontot gyűjtve, immár három egység fórral vezeti a Premier League-et!
Mindössze három gólt kapott a bajnokikon Cech, amely a védelmet dicséri, ugyanakkor a Juve ellen kétszer is kapituláltak David Luizék. A londoniak Oscar duplájával már kettővel mentek, ám a zebrák egyenlíteni tudtak. Ez a pontvesztés még beleférhet, ám a dánok ellen már mind a három egységet be kell húzniuk Fernando Torreséknek!
Azt gondoljuk, hogy a Chelsea nem hibázik Dániában! A lelkes házigazda ugyan biztosan mindent elkövet majd, hogy megnehezítse Hazardék dolgát, ám ez az ellenállás kevés lesz. nyernek a vendégek, sőt, szerintünk akár kettő is lehet közte a végén!

Olvasói sztorik