Hírek

HJK, Halmstad: győzelmi kényszerben…

A finn élvonalban és a svéd második ligában is a finishez érkeztek a csapatok. Nem hibázhatnak az esélyesek! Andrew barátunk pedig egy baseball elemzéssel érkezett éjszakára!

Haka-HJK 2!

A bajnoki címvédéshez három pontot kell szereznie a helsinki alakulatnak. Muszáj nyernie a vendégeknek!
Már csak öt forduló van hátra a finn élvonal küzdelmeiből, és ezúttal Dávid vs. Góliát meccsét választottuk. A Hazai alakulat a seregható, vadul menekül a kiesés elől, ám egyelőre nem áll jól a szénája. 28 ütközetben 24 egységet zsebelt be a Haka, odahaza, a Valkeakoski-i Tehtaan kenttä-ban ( 🙂 ) 5-2-6 a mutatója. A formája viszont egyenesen pocsék. Július idusán nyert legutóbb a brigád, ám azóta eltelt 11 forduló, és mindössze három döntetlenre futotta az erejéből, így a legrosszabb passzban lévő gárda a ligában.
Helyzete így sem reménytelen, hiszen a nagy rivális Jaro mindössze két ponttal gyűjtött nála többet. Ha a srácok végre összekapják magukat, akkor összejöhet a hőn áhított bennmaradás.
Ám most nem lesz könnyű dolga a Hakának, ugyanis a címvédő látogat hozzá. A kék-fehérek pedig mindent elkövetnek azért, hogy maradhasson náluk a bajnoki trófea. És a brigádnak erre most jó esélye is van, hiszen végre az élre állt: jobb gólkülönbségének köszönhetően vezet, 28 meccsen 51 pontja van, csak úgy, mint az Inter Turkunak. Ugyanakkor a TPS-re is figyelniük kell a fővárosiaknak, hiszen a 3. helyen tanyázó másik turkui alakulat is 50 egységig jutott. Szóval, igencsak izgalmas befutóra van kilátás Finnországban!
Antti Muurinen tanítványai kihasználták az Inter botladozását, így most már a saját kezükben van a sorsuk. Az idei kiírásban lényegesen gyengébben teljesítenek Savage-ék, mint tavaly, ám még így is van esély az aranyérem begyűjtésére. Ehhez azonban jobban kell teljesíteniük idegenben, mint eddig: vendégségben 5-1-7 a mutatója, amely valljuk be, nem éppen veretes sor. Ám mindenképpen biztató lehet a HJK drukkerek számára, hogy 7 forduló óta nem talált legyőzőre, és ebben a periódusban 17 pontot zsebelt be. Ha így folytatják a kékek, akkor összejön a címvédés!
A vendégek is nagyon motiváltak lesznek, ez nyilvánvaló! És addig arról mélyen hallgattunk, hogy a HJK nyerni jár a Hakához! A legutóbbi 6 alkalommal mindig a fővárosiak nyertek ebben a felállásban!
Most sem szakítanak a felek a hagyományokkal! A pontok a fővárosba vándorolnak! Tippünk: 2-es!

Jönkoping Södra-Halmstad 2! +2,5!

Elfogultak vagyunk a vendégekkel, bevalljuk férfiasan… Szerintünk most már nem hagyják kiénekelni a szájukból a sajtot, és megkaparintják a feljutást jelentő 2. pozíciót!
A Jönköping Södra a középmezőnyben tanyázik, várhatóan nem lesz gondja a kieséssel, és igazán előre sem tekintgethetnek a fiúk. Jelenleg a 11. 30 ponttal, egészen jó hazai mérleggel (5-6-1, 24-16). Azért nem árt figyelnie az üldözőire, ugyanis a veszélyes zónától csak 5 egység az előnye. A hátralévő meccseken azonban összeszedheti a kellő mennyiségű pontokat a csapat, mivel nem rossz a sorsolása.
Ami a társulat formáját illeti: totálisan szeszélyes… Hol nyer, hol veszít, olykor pedig ikszel. Ki érti ezt? Mi nem igazán. Viszont általában gólokkal lehet kalkulálni a meccsein…
A vendégek parádéznak, az elrontott szezonkezdést követően mostanság szárnyalnak, 9 mérkőzésen 25 pont, 22-5-ös gólaránnyal megspékelve! Idegenben 5-3-4 a mérlege, 24-16-os találati mutatóval. Nem igazán félelmetes e sor, azonban a bukták nem mostanában csúsztak be. Jelenleg a 2. pozícióból várják a folytatást, 53 pontjuk van, a Brommapojkarnának 51, tehát nagyon kell óvniuk az előnyüket. Minden egyes pontra szükségük van a fiúknak!
Májusban, fordított felállásban 3-2-re nyert a Halmstad. És ezúttal is az élvonalba visszavágyó egység sikerét várjuk! No és gólokat! Mindkét fél betalálhat, és 3 találatig is eljuthatnak a felek!

New York Yankees – Boston Red Sox / New York Yankees (1,44)

Baseball, MLB alapszakasz

Kezdés: 01:05 óra (CET)
Három forduló van hátra az MLB idei szezonjának alapszakaszából, és sok dolog már eldőlt… Megvan, hogy kinek van még esélye a playoff-t érő helyek valamelyikének megszerzésére, ki az aki már biztosan ott lesz az idei rájátszásban, és végül kik azok, akik tutira nem lesznek ott a legjobb 8 között. Nos, a Yankees még harcol a playoff helyekért, de valószínűleg ott lesz a legjobbak közt, míg a Boston idén elvérzett az alapszakaszban!

A NYY 159 fordulót követően 92-67 mérleggel áll az Amerikai Liga harmadik helyén. Saját csoportjában megelőzi őt a Baltimore Orioles csapata, bár mindketten ugyanannyi győzelmet és vereséget könyvelhettek el eddig. A csoportmásodikak listáját pedig vezeti a Ligában a Yankees a White Sox és az Oakland előtt, bár utóbbira nem árt figyelni, ugyanis az Athletics csak egy hajszállal van mögöttük… Nyernie kell tehát ezt a meccset mindenképp a Yankeesnek, és akkor a sorsa a saját kezében van. Az utolsó három meccsen a bostoniakat kellene legyűrni, ami nem is tűnik olyan lehetetlen küldetésnek! Ezzel szemben ha jól tudom, akkor az Oakland az utolsó három meccsét a Rangers ellen vívja, ami nem lesz könnyű menet, míg a Baltimore a Tampa Bay Rays otthonában tölt el három kellemes esét… Nem rosszak tehát a Yankees esélyei, és bizony a 27-szeres World Series győztes csapat nem is bízhatja ezt a véletlenre. Idén hazai környezetben 48-30 378:320 mérleget raktak össze, ez az Amerikai Liga harmadik legjobb hazai mérlege! Legutóbbi 5 hazai meccséből négyet megnyertek a jenkik, csak a legutóbbi Oakland elleni hazai derbin szenvedtek 4:5-s fájó vereséget… Legutóbbi 10 meccséből hatot tudott megnyerni a társaság, ami nem annyira rossz, bár így a hajrában ennél acélosabb produkció sem ártott volna! A legutóbbi meccsükön azonban fergetegesen játszottak: 15 ütést értek el a 9 inning alatt, és végül 9:6 arányban nyertek a Toronto Blue Jays otthonában. Az ütők közül idén szinte lehetetlen kiemelni bárki is, hiszen mindenki potencális veszélyt jelenthet az ellenfél bázisaira. A teljesség igénye nélkül: Granderson (157 meccs, 132 ütés, 40 hazafutás, 22.6%-os ütés), Cano (158 meccs, 187 ütés, 30 hazafutás, 30%-os ütés), Swisher (145 meccs, 139 ütés, 24 hazafutás, 26.4%-os ütés), Teixeira, Martin, Ibanez, Rodriguez, Chavez, Jeter és Jones. Ők mindannyian elértek legalább 10 hazafutást, összesen a felsorolt nevek 1204 alkalommal ütöttek sikeresen és együtt 214 hazafutást értek el. Fergeteges ez a csapat és azt hiszem idén nem is lenne az igazi a playoff nélkülük! 2009 után tehát ismét a csúcsra tör a csapat, de ehhez a hátralévő három alapszakasz meccsen maximálisan kell teljesíteni… Hét sérülttel vág neki a hajrának a Yankees, közülük is Teixeira (120 meccs idén) hiányzása lehet kissé fájó, ő elméletileg a napokban már visszatérhet, de elképzelhető hogy a playoff meccsekre pihentetik inkább hacsak nincs rá feltétlen szükség a három meccs valamelyikén!

A hátralévő meccseket tehát a Yankee Stadionban a Red Sox ellen kell megvívnia a gárdának. Az ellen a Boston ellen, akik idén kissé méltatlanul szerepeltek nevükhez: 69-90 mérlegükkel csak az Amerikai Liga 12. helyén állnak, mindössze a Cleveland és a Minnesota csapatait előzik meg… A Keleti csoportban pedig utolsók az Orioles, a Yankees, a Rays és a Blue Jays mögött! Gondolom a hétszeres WS győztes csapat drukkerei másban reménykedtek az idény kezdetekor, de 2009 óta megint egy olyan év következik, ahol nincs ott a rájátszásban a Red Sox, akkor is csak WildCard helyen fértek be… 2007-ben ünnepelhette utoljára a rangos trófeát a bostoni közönség, azóta viszont valahogy nem áll össze a piros zoknis csapat. Idén a Fenway Parktól távol nem is annyira kiábrándító a csapat teljesítménye: 35 győzelem mellé 43 vereség társul idegenben 308:355 pontaránnyal. Rossz hír viszont, hogy legutóbbi 5 idegenbeli meccsét kivétel nélkül elveszítette a csapat. Összességében is botrányos a csapat formája: 10 legutóbbi meccséből csak egyetlen egyet tudott megnyerni a Boston, méghozzá egy Baltimore elleni otthoni meccset 2:1 arányban, de ott is inkább az Orioles gyenge játékának volt köszönhető a sikerük… A Boston csapatában idén hét kiemelkedő teljesítmény van ütők terén: Saltalamacchia (25HR), Ortiz(23HR), Ross(22HR), Gonzalez, Middlebrooks, Pedroia és Aviles teljesíményének köszönhető az a néhány meccs idén, amelyet sikeresen teljesített a Red Sox. A sérülések sem kímélik a Boston-t: Middlebrooks és Ortiz is sérült a jobb ütők közül… Mellettük még 4 sérült van, de ők nem számítanak alap embernek.

A két csapat idén egymás ellen idén 15 alkalommal lépett pályára, melyből 10 meccset megnyert a Yankees, míg ötöt a Red Sox húzott be. Ebben a felállásban idén hatszor léptek pályára, melyből hármat a New York nyert (4:1, 6:4, 10:3), három pedig a Boston sikerével zárult (4:1, 3:2, 8:6). Abból kiindulva, hogy a Yankees-nek nagyon fontos a hátralévő három meccset behúznia, a Boston két fontos ütője is hiányzik, valamint a Red Sox rettenetesen gyatra formában van, nálam minden a hazai siker mellett szól, melyet most még 1,40 körüli szorzón el is csíphetünk!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik