Hírek

Gólok Barcelonában

Az Espanyol új edzővel fogadja a szárnyaló Atletico Madridot. A Wolfsburgnak most már nagyon kellene nyernie...

Wolfsburg-Mainz 1(x)! +2,5!

Megszerzi-e első hazai győzelmét a zöld-fehér alakulat? Nos, szerintünk igen! Azért az nem járja, hogy a remek erőkből álló farkasok a tabella hátsó régiójában sínylődjenek…
A Bundesligában a 6. fordulót rendezik a hétvégén, és hőseink bizony a tabella utolsó harmadában állomásoznak. A hazai együttes 5 meccsen 5 pontot szerzett, ám hazai környezetben, a Volkswagen Arenában még nem tudott nyerni: egy méretes zakó a Hannovertől (0-4), és egy halovány iksz a Fürthtel szemben (1-1).
Egyetlen sikerüket a nyitófordulóban aratták Dosték: akkor épp a holland támadó találatával nyertek Stuttgartban. Azóta viszont csak szenvednek Felix Magath tanítványai… A hétközi megmérettetésen sem sikerült növelni az önbizalmat: Diegoék 3-0-ra kaptak ki az Allianz Arénában.
Meggyőződésünk, hogy sokkal több van a Wolfsburgban! Olic, Dost, Kahlenberg, Kjaer, Naldo, Diego és Pogatetz, hogy csak néhány klasszist említsünk a farkashordából. Azért ez nem rossz névsor, a fiúk előbb-utóbb csak összekapják magukat, ebben biztosak vagyunk.
Az ellenfél a Mainz lesz, amely ugyancsak beragadt a rajtnál. A pirosak négy ponttal állnak, egyetlen sikerüket a múlt hétvégén az Augsburg ellen aratták Szalaiék, döntetlent pedig a Freiburg otthonában érték el. Három vereségük közül kettő vállalható (Schalke, Bayern idegenben), a Fürth elleni hazai viszont a ciki kategóriába tartozik…
Thomas Tuchel brigádja tavaly eredményesen küzdött a bennmaradás kivívásáért, és várhatóan az idén is a legfőbb cél az élvonalbeli tagság megtartása lesz. Szalaiék teljesíthetik e küldetést, ám az ehhez szükséges pontok megszerzését nem ma délután kezdik meg…
Mondjuk ezt annak ellenére, hogy a Mainz kimondottan szívesen látogat a farkasodúba: az elmúlt esztendőkben – egy kivétellel – rendre ponttal, pontokkal tértek haza a piros-fehérek! Ma azonban nem járnak sikerrel…
Az említett mérkőzéseken mindig jött a +2,5-ös opció – ezt várjuk ma is. No és végre bízunk Olicék feltámadásában! Kijön végre a hazai pálya előnye, no és a Wolfsburgot egyébként is jobb alakulatnak tartjuk. Nyer a házigazda!

Espanyol-Atletico Madrid +2,5!

Nem sikerült az új tréner bemutatkozása, így folytatódott az Espanyol ámokfutása. Simeone mester alakulata ezzel szemben szárnyal, hónapok óta veretlen. Mi lesz ebből? Gólözön!
A 6. fordulóra készülnek a csapatok a spanyol élvonalban.A hazaiak rendesen beragadtak a rajtnál, a kék-fehérek 5 találkozón mindössze 1 egységet szereztek (otthon a Bilbao ellen), négyszer kikaptak. Így például a Levantétől, a Zaragozától, a Betistől és a Mallorcától is. Tehát összességében még nem is nevezhető erősnek a gárda sorsolása.
A vesszőfutásnak meg is lett az eredménye: Pochettino helyére Jesus Perez került, ám az új tréner bemutatkozása nem sikerült: 1-0-ra vesztett a barcelonai alakulat Sevillában, a Betis vendégeként.
Stueniék tehát az utolsó előtti helyről várják a folytatást, és most már iparkodniuk kell a fiúknak, ha nem akarnak leszakadni a mezőnytől.
Az ellenfélről viszont csak csupa pozitív dolgot mondhatunk el! Az Atletico április óta nem talált legyőzőre, a csíkosak közben – nem mellékesen – nyertek két kupát (EL, Szuperkupa), és remek támadófocit előadva a 2. pozícióban állnak 13 egységgel (4-1-0, csak a nyitófordulóban a Levante tudott tőle pontot csenni).
Falcao vezérletével (5 meccsen 7 találatot jegyez a támadó…) igazán látványos futballal rukkol elő hétről-hétre a madridiak: 5 csatában 15-ször voltak eredményesek a fővárosiak, ezzel a legeredményesebb együttes a ligában az Atletico.
A vendégek pazar szériát futnak, nincs is ezzel semmi baj, ám mivel minden sorozat megszakad egyszer, így egy kicsit óvatosak vagyunk. Viszont a gólokban biztosabbak vagyunk! Két, motivált együttes ront majd egymásnak, és ennek egy hangulatos gólparádé lesz a vége! Húzzuk be bátran a +2,5-ös opciót!

Olvasói sztorik