Hírek

Megállítják az újoncot?

A Schalke Düsseldorfba látogat, és pontosan tér haza. A Győrt nem tudja feltartóztatni a Lombard: az ETO Parkban lesznek gólok is, szép számmal...

Düsseldorf-Schalke 04 2! +1,5!

Elszenvedi első vereségét az eddig remekül teljesítő újonc, így a pontok Gelsenkirchenbe vándorolnak!
A legelvekultabb Fortuna-szimpatizánsok közül is csak kevesen gondolták volna, hogy a gárda 5 forduló elteltével veretlenül áll majd a4. helyen a Bundelisgában. Pedig így van, az újonc eddig parádésan veszi az akadályokat, 2 siker mellett három iksz szerepel a neve mellett.
A társulat azonban otthon még nem tudott nyerni, a Mönchengladbach-hal és a Freuoburggal egyaránt 0-0-ás döntetlent játszott, így az ESPRIT arena-népe még nem látott gólt az idei kiírásban. Norbert Meier alakulata azonban idegenben kiválóan szerepel: az Augsburgot és a Fürthtöt legyőzte a túrákon, Stuttgartból pedig pontot lopott. Egyedüliként a mezőnyben még nem kapott gólt, amely egy újonctól kifejezetten respektálandó teljesítmény!
Nagyon összeállt tehát a társulat, a játékosok önbizalommal telve várhatják az első igazán kemény ütközetet. Mert azt azért illik közölni, hogy eddig viszonylag gyengébb alakulatokkal találta magát szembe a csíkos csapat.
A Schalke elleni csata tehát igazi erőmérő lesz a Düsseldorf számára, és igaz ez fordítva is. Kiderül, hogy a kékek meg tudják-e ismételni tavalyi pazar évüket, amikor is a 3. helyen végeztek, vagy be kell érniük szerényebb helyezéssel.
Mert eddig úgy fest, hogy Huntelaarék merész álmokat szövögetnek, egy vereséget szenvedtek mindössze (A Bayern babrált ki velük – szokás szerint…), emellett 3 siker és egy iksz szerepel a nevük mellett. Huub Stevens csapata tehát nem kezdett rosszul, idegenben nyerni tudott az újonc Fürthnél, és Hannoverben is értékes pontot szerzett. Sőt, a BL-ben sem remegett meg Farfanék lába: az Olympiacos otthonából távoztak ugyanis győztesen!
Még egy fontos momentumot ragadnánk ki Holtbyék eddigi eredményeiből: vendégségben (BL, Bundesliga) eddig mindig szereztek két gólt idegenben!
A hétközi fordulóban nyertek a királykékek: a Mainzot ütötték ki 3-0-ra hazai pályán, tehát jó a hangulat a gelsenkircheni öltözőben.
Az elmúlt években nem nagyon randevúztak a felek. Több mint két éve egy barátságos meccset vívtak ugyan egymással, amely 5-5-ös végeredménnyel zárult. Ebből azért nem érdemes kiindulni…
Marad tehát a megérzés, amely azt súgja, hogy az újonc elveszíti veretlenségét! A Schalkét jobb alakulatnak tartjuk, amely idegenben is képes nyerni. Húzzuk be a 2-est!

Győr-Lombard +2,5! 1!

Megállíthatatlan a győri sereg! Pintér Attila alakulata parádézik mostanság, és a Pápa sem tudja majd feltartóztatni Koltaiékat. Lesznek gólok is, szép számmal, elsősorban hazai oldalon…
A zöld-fehérek az első két fordulóban ugyan még botladoztak (kikaptak Győrben, majd otthon nem bírtak a Halival), ám azóta hat siker zsinórban a bajnokságban, majd sima továbbjutás a kupában! A legutóbbi játéknapon Fehérváron vizitáltak Pátkaiék, és győztek is a Vidi ellen, szokás szerint Koltai góljával.
Igen, mondhatjuk, hogy szokás szerint, hiszen a győriek középpályása immáron hat találatot jegyez! Nagyszerű formában van a futballista, és vele együtt az egész Pintér-alakulat is. Nehéz elképzelni, hogy a közeljövőben bárki is fel tudja tartóztatni Vargékat. Bő kerettel dolgozhat Pintér mester, akinek tanítványai egészen szerethető focit adnak elő hétről hétre.
Otthon egy iksz (Haladás 1-1) és három siker (Pécs, Kaposvár, Kecskemét). 9-3-as gólarányt hoztak össze Andricék az ETO-parkban. És összességében is a győriek szerezték a legtöbb gólt, immár 17-nél járnak!
A Győr tehűt a listavezető, 8 fellépésen szerzett 17 egységével. Magabiztosak a zöldek, és úgy tűnik, joggal…
A Lombard már túlesett egy edzőváltáson: Bene Ferenc helyét Zsivóczky Gyula vette át. A váltás – úgy tűnt – bejött, hiszen első meccsén idegenben nyertek a sárgák 2-1-re Kecskeméten. Aztán a következő fordulóban már ismét botlottak Seyeék, a Pécs ugyanis három ponttal távozott a Lombardtől.
Most 8 pontja van Maricéknak, ennek felét idegenben szerezték (győzelem Kecsóban, iksz a nyitófordulóban a Vidinél). A bennmaradáshoz minden pontra szükségük lesz Quinteróéknak, ám abban nem hiszünk, hogy Győrben eredményesek lennének majd a vendégek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik