Hírek

Itáliából Albionba

A Serie B-ben a Reggina hazai környezetben kezdheti meg a felzárkózást a középmezőnyhöz. Az Elland Roadon az Everton vendégeskedik, itt gólokkal kalkulálunk...

Reggina-Virtus Lanciano 1!

A bordók győzelmével ér véget a mai találkozó: az újonc ezúttal pont nélkül marad…
A Serie B-ben teljes fordulót rendeznek ma: a választásunk egy kiesési rangadóra esett. No jó, a hazai drukkerek biztosan kikérnék maguknak e kijelentést, ám jelen helyzetben bizony igaz az ütközetre a fentebb tett minősítés.
Mert a Reggina mindössze a 19. pozícióban tanyázik, 5 fellépésen szerzett 2 pontjával. Azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a bordók -3 pontról indultak a bajnokságban. Tehát nevük mellett 1-2-2-es eredménysor szerepel, amely meglehetősen visszafogott mutató Violáéktól.
Az Oreste Granillo-ban eddig egy meccset nyertek (Pro Verceli 1-0), egyet pedig döntetlenre adtak (Modena 2-2). Idegenben nem megy ilyen jól, hiszen a nyitófordulóban ugyan ponttal tértek haza Empoliból, az utána lévő két kirándulását egyaránt elvesztette a déli brigád (Verona, Padova).
Dionigi mester alakulata egyetlen győzelmét még szeptember legelején aratta, azóta eltelt három játéknap, és bizony azóta nem okoztak sok örömet a fiúk a szurkolótábornak.
A Virtus Lanciano a C-ligából került fel, és eddig egyelőre úgy tűnik, hogy még csak szokja a B-osztály légkörét… 5 csatában 3 iksz és két zakó a mérleg, tehát az első sikerére még várnak a Virtus-drukkerek. Otthon 0-2-1, vendégségben 0-1-1 a sora, a Varesen kívül még nem játszott nagycsapattal a társulat. Legutóbb a sereghajtó Grossetoval ikszelt hazai környezetben.
A brigádnak célja a bennmaradás kivívása, ám nem vagyunk biztosak abban, hogy e küldetést teljesíteni tudja az alakulat.
A bennmaradáshoz szükséges pontok begyűjtését azonban nem ma kezdi meg a Virtus, az tuti! Szerintünk a vendégek kapitulálnak, a Reggina pedig megkezdi a felkapaszkodást a középmezőnyhöz. Tippünk tehát: 1-es!

Leeds-Everton +2,5! Mindkét fél betalál: IGEN!

A Ligakupa 3. fordulójának egyik rangadóját az Elland Road-on rendezik. Remek csörtét várunk, gólokkal megspékelve!
Az elmúlt esztendőkben mintha komolyabban vennék a csapatok a második számú kupasorozatot. Ezt onnan gondoljuk, hogy míg korábban az elithez tartozó gárdák jobbára a B, vagy a C csapatukat küldték pályára a Ligakupában, addig ma már egyre több alapember is szerephez jut ezeken a találkozókon.
A hazai alakulat a második vonalban küzd, és egyelőre nem áll jól a szénája. A fehérek a feljutást, vagy legalább is az osztályozós helyek valamelyikének megszerzését tűzték ki célul, ám jelenleg csak a 12. helyen állnak, 7 ütközetben gyűjtött 10 pontjukkal. Otthon jobb a mérlegük (2-1-1), idegenben 1-0-2-es sor áll a nevük mellett.
Neil Warnock együttesének viszont nem volt könnyű a sorsolása, tehát várhatóan feljebb kapaszkodnak majd a tabellán Becchioék.
A Ligakupában eddig két sima sikert aratott a Leeds: a Shrewsbury Town 4-et, az Oxford pedig 3-at kapott tőle. A szerencse sem pártolt el a fiúk mellől, hiszen eddig a kiírásban nem kellett kimozdulniuk az Elland Roadról…
Most azonban keményebb összecsapás vár a Leedsra, hiszen a remek formában lévő Everton vizitál nála. A kékek az élvonalban szerepelnek, jelenleg az előkelő 3. pozícióban tanyáznak, 5 fellépésen 10 egységet behúzva.
David Moyes kiváló játékosokkal dolgozhat együtt, és van egy olyan érzésünk, hogy mivel az Everton nem érdekelt a nemzetközi porondon, várhatóan több meghatározó futballistáját is pályára küldi a menedzser.
A brigád eddig egyetlen vereséget szenvedett (WBA), három sikere közül a legértékesebb kétség kívül a MU elleni. A hétvégén Wales-ben vizitáltak Fellainiék, és ha már ott jártak, három ponttal tértek haza a Swansea stadionjából (0-3).
A Ligakupában a Leyton Orient került eddig a liverpooliak útjába: a Goodison Parkban egy ötöst rajzoltak Mirallasék a kiscsapatnak.
Immár nyolc éve nem rendeztek Leeds-Everton mérkőzést, így nem nagyon érdemes a közös múlttal foglalkoznunk. Marad tehát a megérzés!
A Leeds-et jó csapatnak tartjuk, amely hazai környezetben sok kellemetlenséget okozhat egy élvonalbeli alakulatnak is. Ugyanakkor az Everton sokkal erősebb riválisánál! Szerintünk izgalmas csörtét látnak majd a drukkerek, és legalább három találatot! A támadófoci diadala lesz a mai este! Ebben bízunk, nagyon… Húzzuk be a +2,5-ös opciót!

Andrew barátunk pedig egy kis baseball-al színesíti a mai kínálatot

Chicago White Sox – Cleveland Indians

Baseball, MLB alapszakasz

Kezdés: 20:10 óra
Egyelőre fogalmam sincs, hogy mit fogok tippelni erre a meccsre. Ennek több oka is van: túl egyértelmű lenne a Chicago siker, a pontok tekintetében pontosan ott húzták meg a bukik a határt, ami már a necces kategóriába sorolható, ráadásul még nincs is meg minden infóm a meccsről… De azért lássuk!
A Chicago hatalmas nagy szerencséje eddig, hogy vezetik az Amerikai Liga Közép Divíziót, így odaférnek a Liga 4. és egyben playoff-t érő helyére jelen pillatban… Azonban a Detroit Tigers a nyakukon van, és nagyban függenek a többi meccs eredményeitől is, így még nehéz megmondani, hogy milyen esélyeik vannak a playoff-t illetően! Ha a Tigers kicsit összekapja magát, akkor bizony komoly bajban lehetnek, mert a divízió másodikok tekintetében a Baltimore és az Oakland is jobb náluk, sőt egyelőre még a Tampa és az LA Angles is jobb náluk, tehát nem bízhatják a véletlenre a dolgokat. Ha kícsúszna a kezük közül a divízió győzelem, akkor el is száll minden esélyük a playoff-ra. Pedig nem olyan rossz ez a CWS, idén eddig 82-71 mérleget hozott össze a gárda, viszont irtózatosan gyenge formát mutatnak: legutóbbi 5 meccsük közül csak a legutolsó, Cleveland elleni meccset tudták megnyerni 5:4-re, akkor is mindössze 7 ütést produkálva és a meccs végén enyhén szólva pengeélen táncoltak… A háromszoros WS győztes csapat drukkerei utoljára 2005-ben örülhettek World Series trófeának, azóta pedig csak a 2008-as idény hozott számukra playoff-t, ám akkor is elvéreztek a Tampa ellen. Most újra karnyújtásnyira van a postseason, de a hátralévő 9 meccsen nem lehet kiengedni, pedig nem lesznek könnyű ellenfelek a palettán: két meccs jön a Cleveland ellen, majd 4 meccs odahaza a Tampa Bay ellen, majd szintén a Cleveland következik 3 idegenbeli meccsel! A hazai meccseket tehát szinte kötelező lenne hozni. A nagy rivális Tigers a hátralévő meccsein a Kansas City Royals fogadja három ízben, háromszor a Minnesota Twins-hez látogat, végül pedig a Kansas látogat hozzá háromszor. Érdekes lesz tehát kettejük versenye, melyet a Chicago kezdhet jobb helyzetből! A White Sox idén otthon viszonylag meggyőző a Cellular Field-en: 44 győzelem és 31 vereség 399:349 pontaránnyal társítva (átagosan 10pont/meccs). A Chicago csapatából idén magasan kiemelkedik Dunn, aki eddig 41 hazafutást ért el, 143 fellépésén 107 ütést könyvelhetett el, igaz csak 21%-al üt. Mellette még Pierzynski, Konerko, Rios és Viciedo ért el legalább 20 hazafutást, de Beckham és Youkilis is 10 hazafutás felett jár már. A White Sox hatalmas mázlija, hogy szinte alig van sérült: mindössze Bruney és Danks szerepel a hiányzók listáján, egyikük sem térhet már vissza ebben a szezonban, de egyikük sem számít alapembernek köszönhetően sérüléseiknek!

A mai ellenfél a Cellular Field-en a Cleveland Indians csapata, amely egyike azon gárdáknak, amelyek már alig várják az alapszakasz végét… Az Indiánok meg sem közelítik pár éves önmagukat: 2007-ben még playoff-ba jutott a gárda, ráadásul kétszeres WS győztes is a csapat, de idén ebből semmi sem látszik… Idén mindössze 63 sikerig jutott a clevelandi alakulat a 91 vereség mellett, ráadásul másodikként az egész MLB-mezőnyben idén elérték a 800 elszenvedett pontot (ebben a tekintetben a Colorado Rockies nyert, amely már 851 kapott pontnál jár). Emellett viszont csak 624 pontot hoztak össze, átlagosan tehát egy Indians meccsen 9 pont születik. A hátralévő 8 meccs tehát számukra már csak formalitás, melyet a Chicago és a Kansas ellen kell letudni. Nincs kimagaslóan jó teljesítmény az ütők között sem: Santana, Cabrera, Choo, Kipnis és Kotchman bármikor képes ütni, de a 20 hazafutást még egyikük sem érte el és még csak a 30%-os ütéshatékonyság közelében sincsenek… Az egész szezonban sérülések sújtották a Cleveland csapatát, jelenleg 8 hiányzójuk van és bizony vannak köztük fontosak is (Brantley vagy épp Perez). A csapat az utolsó 5 meccséből hármat veszített el, viszont ha a legutóbbi 10 meccset nézzük, akkor ott már bizony 7 vereség és 3 győzelem a mérleg csupán… A Cleveland idegeben a Liga egyik, ha nem a leggyengébb csapata: 29 győzelem mellett már 50 vereség szerepel 334:445 pontaránnyal (átlag közel 10pont/meccs).

És akkor lássuk az idei közös meccseket! Ebben a szezonban eddig 13 alkalommal találkoztak, és hát a mérleg eléggé egyoldalú: 9 Chicago WS siker és mindössze 4 Cleveland győzelem. Ebben a felállásban idén hétszer találkoztak, melyből ötöt nyert meg a Chicago (5:4, 12:6, 14:7, 9:3, 7:2) és kettőt az Indians (7:5, 6:3). A mai meccsen is szinte minden a Chicago sikere mellett szól. Viszont engem kissé zavar az, hogy egymás ellen zsinórban már hatszor nyert a Chicago (kétszer idegenben és négyszer otthon). Valamiért bűzlik ez a hazai siker, de nem tudok ész érveket mondani. A Cleveland oldalán sok a sérült, míg a Chicago-nál nincs ilyen. A hazaiaknak nagyon kell a siker ha nem akarnak alulmaradni a Detroit elleni versenyfutásban a divíziósikerért. Mindezek mellett én javaslom a hazai siker megjátszását, de nagyon óvatosan, mert valamiért rossz érzésem van, nem biztos hogy ez sima lesz! Érdemes talán bebiztosítani a tippet egy kis apróval a vendég sikerre téve! Jelen állás szerint 1,48-at adnak a hazai sikerre, míg közel 3x-os pénzt a vendégek győzelmére. Nem bízok a vendég sikerben, de jobb félni mint megijedni! Tippem hazai siker, de csak óvatosan!!!

Olvasói sztorik