Hírek

Hétfői rangadók

Az angol második vonalban és a török első ligában egyaránt rangadót rendeznek...

Blackpool-Huddersfield +2,5!

Gólokat várunk a Bloomfield Road-on! Jó kis csörte lesz, az már egyszer biztos!
Rangadót rendeznek a Championship 7. fordulójában: a 3. helyezett Blackpool a 8. Huddersfieldet látja vendégül. A narancssárgák eddig 13 pontig jutottak, ebből pedig otthon 9-et húztak be! Száz százalékos a hazai mutatójuk (3-0-0), a gólarányuk pedig fantasztikus a Bloomfield Stadium-ban: 12-2!
Az Ipswich, a Leeds és a Middlesborough egyaránt kapitulált tehát a Blackpool vendégeként. Idegenben viszont nem ilyen eredményes a társulat (1-1-1). A legutóbbi fordulóban a ‘Borough vizitált Ian Holloway legénységnél, és bizony a vörösök sem tudták feltartóztatni Barry Fergusonékat: 4-1 lett a vége.
A Huddersfield újonc a ligában, és eddig egészen jól szerepel: 6 mérkőzésen 11 egységet húztak be a kékek, vendégségben pedig 1-1-1 a mérlegük. Az első fordulóban Cardiffban kapitulált a gárda, azóta viszont nem talált legyőzőre a társulat.
Az elmúlt két játéknapon két győzelmet aratott a Huddersfield: előbb a Derbyt otthon, majd a Sheffieldet idegenben győzte le!
Idegenben is meglehetősen termékenyek Simon Grayson tanítványai: ugyan Walesben nem sikerült betalálniuk, de az Ipswichnél és a Sheffield stadionjában két, illetve háromszor köszöntek be Novakék.
Az elmúlt öt évben nem találkozott egymással a két alakulat, tehát a közös múltból nem igazán lehet kiindulni. Marad tehát a megérzésünk. Ami jelen esetben azt jelenti, hogy e két brigád nem óvatoskodik majd a kilencven perc során! Lesz legalább három gól, és könnyen előfordulhat, hogy minkét alakulat betalál majd! Tippünk tehát +2,5!

Fenerbahce-Trabzonspor 1!

A törököknél is rangadót rendeznek: szerintünk a sárgák elbánnak a vendégekkel!
A Sükrü Saracoglu-ban rendezik a török bajnokság 5. fordulójának rangadóját. A Fener eddig 8 pontot gyűjtött: otthon hibátlan, idegenben viszont még csak döntetlenekre futotta erejéből. Saját pályáján a Gaziantepsport és a Ydman Yurdut múlta felül. Utóbbit csak nagy izgalmak közepette a végjátékban sikerült legyőzni.
Az EL-ben is bemutatkoztak Kuyték: bár 2-0-ra vezettek a Marseille ellen, végül csak egy pontot tudott szerezni a Fener. Aykut Kocaman erős kerettel dolgozhat, a támadósor kimondottan jó nevekből áll, és ezt a mai meccsen is bizonyítják majd Alexék.
A Trabzon csalódást keltett azzal, hogy a Videotonnal szemben alulmaradt az EL-selejtezőben. A bajnokságban 2-1-1 a mérlege, otthon még nem hibázott, idegenben viszont még nem sikerült nyernie. Zokoráék eddig nem nyújtottak valami meggyőző teljesítményt, Altintopék 4 gólt szereztek eddig; igaz, csak kettőt kaptak.
A két együttes egymás elleni mérlege erőteljes Fener-fölényt mutat. Ebben a felállásban a legutóbbi négy ütközet hazai győzelemmel végződött. És ma sem lesz ez másként!
A sárgák szerintünk otthon tartják a három pontot! És bár eddig a Trabzon meccsei kissé eseménytelenek voltak, ma könnyen lehet, hogy lejátsszák az első +2,5-ös mérkőzést!

Olvasói sztorik