Hírek

Újonc a farkasodúban

A Wolfsburgnak illene elvernie a Greuther Fürthöt, a Fiorentinának viszont nem illene kikapnia Parmában...

Wolfsburg-Greuther Fürth 1!

Magukhoz térnek a farkasok? Nos, szerintünk igen! Felix Magath most már csak rendezte a sorokat, így a jó erőkből álló zöldek elverhetik az újoncot!
Három forduló telt el a Bundesliga idei kiírásából, és a Wolfsburg, mondhatni, kissé beragadt a rajtnál. Diegoéknak 4 pontjuk van, és otthon, a Volkswagen Arenában eddigi egyetlen ütközetüket elbukták, és nem is akárhogyan! A Hannover 4-0-ra verte el Kjaeréket!
Idegenben azért jobban megy egy fokkal a társulatnak: nyerni tudtak Benaglioék Stuttgartban, és ponttal tértek haza az augsburgi kirándulásról is. Ám a mutatott játék eddig nem volt valami meggyőző.
No de ismerjük annyira Felex Magathot, hogy a nehézkes rajt után felrázza alakulatát. Mert nem rossz csapat a Wolfsburg, Olic, Diego, Dost, Jesue, Naldo, Pogatetz, Schafer és Vieirinha egyaránt nagyszerű futballisták. Csak ugye, egyelőre úgy tűnik, idő kell, mire összeáll a brigád.
A Greuther Fürth tavaly megnyerte a Bundesliga II. küzdelemsorozatát, így az idén már a legmagasabb osztályban bizonyíthat a zöld-fehér társulat. Mike Buskens csapata természetesen nem tartozik a legtehetősebb együttesek közé, ennek megfelelően az átigazolási időszakban sem tudott nagybevásárlást tartani a klub.
A Fürth 3 összecsapáson 3 egységet szerzett. Otthon, a Trolli ARENában még nem sikerült pontot szereznie a gárdának, sőt, még gólt sem rúgtak Eduék. Igaz, a Bayern München és a Schalke azért meglehetősen nagy falatnak számított. Idegenben viszont eddigi egyetlen túráját totális sikerrel zárta a Greuther Fürth: Mainzból sikerült elhozni a három pontot.
A csapat minden bizonnyal a bennmaradásért harcol majd az előttünk álló szezonban, és könnyen teljesítheti e küldetését a társulat. Ám szerintünk a Wolfsburg még túl nagy falat lesz Klauséknak.
Az elmúlt években nem csapott össze a két együttes, 2006-ban a kupában összeakadtak viszont. Akkor Furthben a farkasok nyertek 3-1-re.
A hazai alakulat győzelmét várjuk! Szerintünk a Wolfsburg ezúttal a szebbik arcát mutatja majd végre, és elveri a lelkes újoncot. Tippünk tehát: 1-es!

Parma-Fiorentina x2! Mindkét csapat betalál: IGEN!

Bízunk a violákban! Szerintünk ponttal, pontokkal térnek haza az Ennio Tardiniből! És azért mindkét fél védelme egyszer-egyszer kapitulál majd…
A 4. fordulóra hangolnak a csapatok a Seria A-ban. A hazaiak eddig 3 egységet gyűjtöttek be, azt is hazai pályán a Chievo ellenében (2-0). Túrián nem járt sikerrel, előbb a Juvétől, majd a Nápolytól kapott ki Donadoni mester együttese. Összességében ezek vállalható zakók voltak…
A gárdában Santacroce, Amauri és Nicola Sansone sérült, és Bibiany játékára is kicsi az esély.
Tavaly az előkelő 8. helyre futott be a Parma, az idén azért valamelyest visszafogottabb teljesítményt várunk Lucarelliéktől.
A Firenze 6 pontig jutott: otthon még nem botlott (Udinese, Catania), idegenben pedig a Parmához hasonlóan, kikapott Nápolyban. Vincenzo Montella legénysége egészen tetszetős focit mutat be fordulóról fordulóra, igaz, a tavalyi mélyrepüléshez képest ez nem számít valami gigantikus produktum…
A violáknál bemutatkozott, s mi több, góllal járult hozzá a Catania elleni sikerhez Luca Toni, aki az elmúlt években bizony hullámvölgyben volt. A hórihorgas támadó becserélése után két perccel már be is köszönt a szigetlakóknak! A csatárban bízik Montella mester, és ebből adódóan szerintünk előbb-utóbb visszanyeri régi formáját a Fiorentina 30-asa!
A keretből Aquilani szokás szerint sérült, Della Rocca sem tudja vállani a játékot, ugyanakkor El Hamdaoui szerepeltetésére már van esély.
A Parma bajnoki meccsen, ebben a felállásban immár 5 éve nem verte meg a Fiorentinát. A legutóbbi három ütközet döntetlennel végződött, előtte pedig a violák hozták el a három pontot. Ezeken a találkozókon mindig jött a mindkét csapat betalál opció…
Nos, ezúttal is azt gondoljuk, hogy a vendégek egy pontra mindenképpen jók lesznek! És azért gólváltással is számolunk!

Olvasói sztorik