Hírek

Megyei II. Körmend: Rábatótfalu – Vasalja, Rábagyarmat – Egyházasrádóc

A jó formában lévő Egyházasrádócot fogadja a listavezető Rábagyarmat, a Magyarszecsőd a Szarvaskenddel találkozik a megyei II. osztály Körmendi-csoportjában. Lesz helyi derbi is: a Csörötnek ruccan át Csákánydoroszlóra.

BAJÁNSENYE – VISZÁK

Voltam már ennél sokkal nagyobb… bajban, énekli a Tankcsapda, ami akár a hazaiak mottója is lehetne, öt meccs alatt mínusz huszonhatos gólkülönbséggel produkáltak nulla pontot, már ha produkciónak lehet nevezni a mutatókat. Szerdán kupameccsen is kikaptak, de a Nádasd ellen még jobb formában sem lett volna sok esélyük. A Viszák hat ponttal van előttük, korábban fordított volt a helyzet, a vendégek nézegették fordulókon keresztül a hazaiak hátát. A látogatók otthoni pályán erősebbek, elmúlt héten a Körmend VSE-t verték – ha most idegenben is villantanak, azzal még mélyebbre tolják a Titanic-ként süllyedő hazaiakat. Tavaly fordított felállásban kezdtek, akkor a Bajánsenye az Egy hét Viszákon futballművészeti darabot adta elő, a visszavágón már teljesen normális győzelmet aratott (2:0). Ha ez megismétlődne, kicsit simulnának a bajánsenyei ráncok.

KÖRMEND VSE – SZAKONYFALU
A hazaiak nyilván nem úgy tervezték, hogy Viszákon veszítik el a veretlenségüket, de mindenesetre megtörtént a baj, utólag már nem tudnak segíteni rajta. Javítani a soros ellenféllel szemben tudnak, a vendégek vízipólóztak egyet az Őrimagyarósd ellen (5:4), és gondosan ügyeltek arra, hogy lefújás pillanatában is ők vezessenek. Most nehéz mérkőzés vár rájuk, a hazaiak kettőzött erővel tepernek azért, hogy feledtessék a múlt heti kisiklást. Az előző bajnokságban a Szakonyfalu mind a hat pontot bekasszírozta: október végén 3:0-ra nyerte ezt a kiosztást, míg a visszavágót 4:2-vel könyvelhette a győztes meccsek rovatba.

2012. 09.23. Vasárnap 15:00
ŐRIMAGYARÓSD – NAGYRÁKOS

A hazaiak egész jól lendületbe jöttek, annyira, hogy a Szakonyfalu gólzáporos meccsel tudta megakasztani őket. A Nagyrákos négy fordulón keresztül láthatatlanul futballozott, hogy aztán a Rábatótfalu legyőzésével visszahelyezze magát a csoport térképére. Szerdán még össze kellett akaszkodniuk a Szentgotthárddal kupameccsen, az eredmény azt tükrözi, hogy erről a megbízásról szívesen lemondtak volna, de le kellett játszani a találkozót (1:11). Legutóbb a tavasz elején találkoztak, akkor békés 1:1 lett a vége, tavaly ősszel a Nagyrákos hazai pályán 5:2-re győzött. Szerintük az előbbi eredmény most is elképzelhető.

RÁBATÓTFALU – VASALJA

A múlt héten a hazaiak – velünk egyetemben – csúnyán benézték a Nagyrákos eredménysorát, és nyilván nem gondoltak arra, hogy az ellenfelük az ötödik meccsén kezdi meg a bajnokságot. A Vasalja rangadót veszített a Rábagyarmat ellen, az utolsó percekben befújt büntetőt a közönség szó szerint megpróbálta leverni a játékvezetőn. A vendégcspat pontügyileg jobban áll (9), míg a hazaiakeddig egy győzelmet és egy ikszet tudnak felmutatni. Még saccolni sem merünk, hogy mi lesz a találkozón.

RÁBAGYARMAT – EGYHÁZASRÁDÓC

Tavaly csöndes mosolyt csaltunk volna a nyájas olvasóink arcára, ha azt írjuk, hogy rangadó a találkozó, de most ez a helyzet: az első helyezett fogadja a negyediket. A Gyarmat az előző körben viharos meccsen győzött Vasalján, míg a Rádóc négyest rámolt be a Csákánydoroszlónak. A papaírforma szerint a hazai esély magasabb, de kíváncsian várjuk, mire lesz képest az eddig jól teljesítő vendégcsapat. Tavaly november végén találkoztak ebben a felállásban, akkor 3:0-ra a házigazda, majd Rádócon ugyanezt tette.

CSÁKÁNYDOROSZLÓ – CSÖRÖTNEK

Ez is jó kis derbi lesz, a hazaiak ugyan eddig egyetlen győzelemmel állnak, de biztosan felszívják magukat a csatára. A vendégeknek vereségből van egy, múlt héten annak ellenére nyertek Rábahidvégen, hogy idegenben azért óvatosabb duhajok. A pontszámok alapján most is ők az esélyesebbek, azonban helyi rangadóról van szó, az ilyeneken általában törlődnek az addig érvényes erőviszonyok. A tavalyi eredményekben is ez tükröződött: ősszel ezt a kiosztást a Csákány nyerte, a visszvágón pedig a Csörötnek diadalmaskodott 5:2-vel.

ŐRISZENTPÉTER – RÁBAHÍDVÉG
A hazaiaknak az előző fordulóban túl nagy falat volt a Magyarszecsőd, most azért kisebb kaliberű ellenfelet fogadnak. A Rábahidvég egyelőre 4 ponttal áll, és össze kelle kapnia magát, ha nem akar eredménytelen őrségi kirándulást tenni, ugyanis a hazaiak eddig jobban teljesítenek, mint tavaly ősszel.

MAGYARSZECSŐD – SZARVASKEND
Az őriszentpéteri győzelemmel maradt az élbolyban a Szecsőd, és szerdán eredményes kupameccset vívott Sitkén (2:0). Sok választása nincsen, minden találkozón be kell gyűjteni a pontokat, mert elég nagy a konkurencia a feljutásért vívott harcban. A Szarvaskend múlt héten szerezte meg második győzelmét, és bár nincsenek előre lefutott meccsek, nincsen túl nagy sansza annak, hogy újabb győzelmet regisztrálhat lefújás után, ámde: tavaly döntetlenre hozták az őszi találkozót (1:1). Ez annyira nem tetszett a szecsődieknek, így tavasszal az utolsó percekben két góllal 4:2-re fordították át az addig szintén remire álló derbit.

Olvasói sztorik