Hírek

Első idegenbeli sikerére készült a Fradi!

Szardínián gólokat várunk, a Balaton-parti meccsen pedig a vendégek győzelmével kalkulálunk.

Cagliari-Roma +2,5!

Nagyon bízunk Zdenek Zeman mesterben! A cseh szakember vezette Roma élvezetes meccseket játszik, más kérdés, hogy ennem nem feltétlenül örülnek a drukkerek. Szardínián is összejön a három találat!
A 4. fordulót rendezik a Serie A-ban: a Cagliari még nem tudott nyerni, két döntetlen mellett egy vereség szerepel a neve mellett. Felemásan értékelhetjük a piros-kékek teljesítményét. A genoai 0-2 után otthon az Atalanta ellen, majd a múlt héten Palermóban is a végjátékban sikerült pontot menteniük Contééknak. Ugyanakkor a bergamoi alakulat ellen két büntetőt is elhibáztak Larrivey-ék. Olykor pechesek, olykor viszont kimondottan szerencsések a szárdok; nagy kérdés, hogy melyik széria folytatódik ezúttal.
A Roma teljesen szeszélyes az idén is… Mint már évek óta. Tottiék képtelenek a folyamatos, jó teljesítményre. A gárda az idén is hozza szokásos formáját. Alig tud pontot menteni otthon a Cataniával szemben (2-2), majd simán nyer az Internél (1-3), aztán 2-0-ás vereségről kikap a Bolognától (2-3) az Olimpiai Stadionban… Ki érti ezt? Bevalljuk férfiasan, mi nem…
A támadójátékkal nincsen baj, hiszen 3 csatában 7 gólt jegyeztek Osvaldoék. Viszont a védelem… Hatszor zörrent mér meg Stekelenburg hálója, ami ugye meccsenkénti kettes átlagot jelent… Úgy nem lesz könnyű meccseket nyerni, hogy ha a hátsó alakzat átjáróházként funkcionál.
Ám ez a találkozó nem a brillírozó védelmekről szól majd! Hagyományosan gólgazdag meccseket játszik a Cagliari a Rómával a Quartu Sant’Elena-ban. Csak néhány eredmény az elmúlt esztendőkből: 4-2, 5-1, 2-2, 2-2…
Azt gondoljuk, hogy Szardínián ma sem unatkoznak majd a nézők. Most valamiért a vendégeket tartjuk esélyesebbnek, ám a gólokban biztosabbak vagyunk. Szerintünk simán összejön három, és mindkét fél betalál majd!

Siófok-Ferencváros 2!

Nem szerez pontot a sereghajtó a Fradi ellen. A fővárosiak Muniz mesterrel egyre jobb formát mutatnak, a hazaiak viszont több sebből is véreznek. Nyernek a vendégek!
A sárga-kékek botrányosan kezdték az idei szezont: hét meccsen egy iksz (Eger ellen, idegenben), és hat zakó. Kisebbek és nagyobbak… 6-17-es gólarány, ami azért igencsak beszédes mutató. Otthon eddig még csak elverték Siposékat: sorrendben a Kispest, a Haladás, a Győr és a Vidi is három ponttal távozott a Balaton-partjáról. Horváth Károly alakulata egyelőre nem tudja felvenni az élvonal ritmusát, és bár sok forduló van még hátra a pontvadászatból, megkockáztatjuk: az egyik kieső jó eséllyel a siófoki alakulat lesz.
A válogatott szünet után Mogyorósiék Paksra látogattak, és bár sokáig jól tartották magukat, végül kivégezték őket (4-1). Sérülések is nehezítik a szakmai stáb életét, no meg a keret sem túl veretes. Nagy bravúr lenne a bennmaradás…
A Fradi Détári Lajos távozását követően kezd magára találni. Az elmúlt hetekben a Ligakupában virítottak a zöld-fehérek, majd a Haladás elleni bajnokin is győzelemnek örülhettek Somaliáék. Muniz mester összerakta a Ferencvárost, amely egyre szervezettebben futballozik. Más kérdés, hogy erőnléti problémája még azért van Bödééknek: rendre a hajrában betliznek Ottenék. Ez pedig egyértelműen koncentrációhiányra vall.
A zöld-fehérek idegenben még nyeretlenek: ikszeltek az Egerrel és a Fradival, az Újpesttől pedig kikaptak.
Hét mérkőzésen 9 pontig jutott tehát a társulat, így most csak a középmezőnyben tanyáznak Oroszék. Ez pedig ugye elfogadhatatlan a IX. kerületben.
Ma azonban szerintünk újabb három ponttal gyarapodik az FTC. Nem érezzük az erőt a Siófokban. Tavaly 2-0-ra győztek a fővárosiak, és ezúttal is a vendégek esélyeire hívjuk fel a figyelmet. Húzzuk be a 2-est!

Olvasói sztorik