Hírek

Botlik a listavezető?

A Haladás az MTK, a Nürnberg pedig az Eintracht Frankfurt veretlenségi sorozatát szakíthatja meg...

Nürnberg-Eintracht Frankfurt 1(x)!

A két remek formában lévő együttes csatájából szerintünk a hazaiak jönnek ki jobban.
Kevesen gondolták volna, hogy a 4. fordulóban rendezendő Nürnberg-Frankfurt összecsapás igazi rangadónak számít majd. Pedig így van, hiszen a 6. fogadja a 2. helyezettet!
A hazai alakulat egy hazai iksszel és két idegenbeli sikerrel jutott el hét pontig, Hamburgban és a Mönchengladbach pályáján nyert, a Dortmunddal pedig remizett. Dieter Hecking alakulata remek formát mutat, a múlt héten hiába egyenlített ki a zöld-fehér-fekete együttes a Nürnberg ellen 0-2-ről, végül mégis a frankok örülhettek Kiyotake találatának köszönhetően (2-3).
Egy esztendeje a brigád a 10. helyen végzett, sokáig még reménykedhetett is az EL-t érő pozíció megszerzésében, ám végül lemaradt az európai kupakalandról a társulat. Az idén, ha így folytatják a piros-feketék, akár még jobban is szerepelhetnek, mint az előző kiírásban.
A Frankfurt egy éves másodosztályú vergődést követően tért vissza a legjobbak közé: a Fürth mögött magabiztosan szerezte meg a 2. pozíciót, amely egyenes feljutást ért.
És Armin Veh legénysége ott folytatta, ahol abbahagyta. A Commerzbank-Arenában a Leverkusent és a Hamburgot győzte le, idegenben pedig a Hoffenheimmel mosta fel a gyepet (0-4). Három ütközetben 9 rúgott és 3 kapott gól. Azért ez mindenképpen elismerésre méltó teljesítmény.
2007 óta öt alkalommal vendégeskedett a Frankfurt a Stadium Nurembergben, és bizony nem tudtak nyerni a vendégek: három sima hazai siker mellett kétszer döntetlennel zárult a 90 perc.
Most sem gondoljuk, hogy az Eintracht 3 ponttal távozna Nürnbergből. Sőt, szerintünk inkább a hazaiak diadalmaskodnak. A biztonság kedvéért azért esetleg egy x-szel megtámogathatjuk az alaptippet…

Haladás-MTK 1(x)!

Pontosan tudjuk, hogy elfogultsággal lehet minket vádolni, ha a Hali kerül szóba, ám ma igyekeztünk félretenni szurkolói mivoltunkat, és higgadt fejjel nekifutni ennek a tippnek. A pontok a Rohonci úton maradnak!
A Haladás remekül kezdte a bajnokságot, négy fordulón át veretlen volt, aztán viszont becsúszott három vereség. Jelenleg 8 ponttal a 9. helyen tanyázik. A Rohonci úton az Egert kivégezte (4-2), a DVTK-val ikszelt, a Pakstól viszont balszerencsés körülmények között kikapott. Az elmúlt héten a Fradinál vendégeskedtek Keneseiék, és bár több helyzetük volt, mint a hazaiaknak, peches vereséget szenvedtek.
A játékkal nem volt probléma az elmúlt hetekben sem, ugyanakkor a ziccerek értékesítése nagyon nem ment Nagy Dánieléknek. A szombathelyiek számára mindenképpen biztató hír, hogy Tóth Péteren kívül mindenki felépült sérüléséből, a fiatal Radó is leülhet már a kispadra.
Az MTK tavaly rajt-cél győzelmet aratott az NB/II-ben, a kupában is a döntőig meneteltek Kantáék. Aztán a fővárosiak ott folytatták az NB/I-ben, ahol a második vonalban abbahagyták! 7 fordulót követően 5-2-0-ás sorral vezetik a tabellát, csak a Kecskemét és a Pécs tudott pontot csenni Garami mester alakulatától.
A kék-fehérek egyébként igazán élvezhető futballt játszanak, a támadószekciójuk kimondottan erősnek mondható. A fiatalok mellett most már a rutin is ott az MTK-ban: Vukmir, Wolfe, Kanta és Zsidai egyaránt alappillérei a Hungária körúti brigádnak.
Két évvel ezelőtt a Haladás oda-vissza elverte az MTK-t. Szombathelyen 2-0-ra, a Hidegkuti Stadionban pedig 3-0-ra nyertek Halmosiék.
Nos, nagyon úgy érezzük, hogy a Haladás végre elkapja a fonalat, és a szerencse is mellé áll. Ha ez így lesz, akkor a Hali otthon tartja a három pontot, de egyet egészen biztosan! Tippünk tehát 1(x)!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik