Hírek

Cseh siker, gólok Enschedében!

A Viktoria Plzen az Academia Coimbra ellen nyerhet, a Twente-Hannover mérkőzésen pedig gólok lesznek!

Plzen-Academica Coimbra 1!

Az EL B-csoportjában cseh-portugál párharcot rendeznek. Szerintünk a pontok otthon maradnak…
Remek formában várja az első fordulót a cseh együttes. A bajnokságban az élen állnak a fiúk, 7 forduló alatt 16 pontot zsebeltek be, és mindössze egy meccset buktak el (5-1-1). Az elmúlt hetekben ellenállhatatlanul szerepel a tavalyi bronzérmes: Bakosék négy sikert arattak zsinórban.
A csoportkörbe jutásért a belga Lokerennel kerültek szembe, és bár idegenben kikaptak 2-1-re, odahaza 1-0-ás sikert aratva bejutottak a főtáblára. A Hapoel Tel-Aviv és az Atletico Madrid került még a B-jelű kvartettbe, tehát akár a továbbjutás is összejöhet a cseh alakulat számára. Ehhez azonban otthon mindenképpen verniük kell a portugálokat…
Az Academica pedig éppenséggel verhető… Tavaly a 12. helyen zárt, jobbára a kiesés ellen harcolt a szezonban. Az idén eddig négy tétmeccs van a srácok lábában, és bizony még nem örülhettek győzelemnek a fiúk… A bajnokságban három döntetlen az eddigi mérleg, és bizony nem nagycsapatokkal találkozott a coimbrai alakulat…
Az a határozott meggyőződésünk, hogy a plzeni brigád nagyobb játékerőt képvisel luzitán riválisánál. Emellett a meccset a Stadion Mesta Plzne-ben rendezik, tehát a hazai pálya előnye is a csehek mellett szól. Nyer a Viktoria!

Twente-Hannover +2,5! Mindkét fél betalál: IGEN!

Nagyszerű mérkőzést várunk a Grolsch Veste Stadium-ban, ahol szerintünk a két gárda eljut biztosan három találatig!
Az Enschede-i alakulat tavaly nagy csalódást keltett azzal, hogy mindössze a 6. helyen zárta a bajnokságot. Steve McClaren azonban továbbra is élvezi a bizalmat a piros-fehéreknél, és úgy tűnik, jó döntés volt a szakembert megtartani a kispadon. Mert a Twente az idei kiírásban 5 fordulót követően 15 ponttal, 15-4-es gólaránnyal vezeti a holland pontvadászatot, az EL-ben pedig a Bursasport kiverve a főtáblára jutott!
Azonban a komolyabb feladatok még csak most következnek Rosalesék számára, hiszen a bajnokságban is rangadók várnak a brigádra, no és az EL-ben is megkezdődik a csoportkör. A Levante és a Helsingborg került még a négyesbe; úgy érezzük, hogy a svédeken kívül e hármasból bármelyik kettő továbbléphet majd.
Ha elismerően szóltunk a Twente eddigi teljesítményéről, akkor ugyancsak meg kell süvegelnünk a Hannover produktumát! Az európai porondon a Slask Wroclawot úgy ütötték ki az EL-ből, hogy a két meccsen 10 gólt hintettek a derék lengyeleknek! A hazai kupában sima továbbjutás, a bajnokságban pedig 3 ütközetben 7 pont, 9-4-es gólarány.
A Mirko Slomka irányította alakulat tehát szárnyal, és a sikerek egyik fő letéteményese Huszti Szabolcs! A magyar szélső hétről-hétre csúcsformában futballozik, gólokat lő, asszisztokkal szolgálja ki társait. Haggui-ék tehát remek passzban várják az EL első csoportkörét.
E két alakulat egyaránt felvállalja a támadófutballt, és szerintünk nem szakítanak a hagyományokkal a mai 90 perc idejére sem. Mindkét támadószekció kellően erős, tehát gólokkal számolunk, legalább hárommal! Mindkét fél betalálhat, és a +2,5-ös opció is erősen javasolt!

Olvasói sztorik