Hírek

Kalmari mészárszék!?

A Kalmar az Orebrot verheti el, a Halmstad a Ljungskije ellen gyűjtheti be a három pontot.

Halmstad-Ljungskije 1!

Folytatja parádés sorozatát a Halmstad! Szerintünk a hazaiak nyernek, és akár előzhetnek is!
A 23. fordulót rendezik a hétvégén a svéd második vonalban. Mi egy rangadót választottunk: a játéknap előtt a 3. helyen állt a Halmstad, a Ljungskije pedig az 5. pozícióban állomásozott. A hazai együttes tavaly búcsúzott az élvonaltól, és a cél egyértelmű: vissza az elitbe! Ám a szezon elejét elrontották a fiúk, ám az elmúlt hónapokban nagy hajrába kezdtek! Fel is jöttek a dobogóra: 22 ütközetben 44 pontig jutott a gárda, hazai mutatója pedig félelmetes! 9-2-0! Gólaránya saját közönsége előtt 26-6!
És mint említettük, remek szériát fut az alakulat, az elmúlt négy mérkőzését úgy nyerte meg, hogy még csak gólt sem kapott (12-0)! Egyébként is hat meccs óta nem talált legyőzőre; nem is csoda, hogy feljött a 3. pozícióba. A riválisok közül az Östers beérhetetlen, viszont a 2. Brommapojkarna csak egy ponttal gyűjtött nála többet. És ugye a 2. hely egyenes feljutást ér… Motivációs problémával tehát nem kell számolni.
A Ljungskije az 5., 33 pontig jutott, sem a feljutás, sem a kiesés nem fenyegeti a brigádot. Idegenben látványosan gyenge az együttes, 2-3-6 a mérlege, 9-18-as gólaránnyal megfűszerezve. Azért ez meglehetősen gyér mutató…
A formájára is épp e kettősség jellemző: otthon nyereget, idegenben rendre elpáholják a srácokat. Most ugye kirándulásra indul a gárda, ami nem jó előjel az ő esetükben…
2008-ben és 1997-ben rendeztek ebben a felállásban meccset, és mindkétszer a Halmstad nyert. Sőt, mindkétszer jött a +2,5-ös opció! Nos, kedves blogtársak, ma is a hazaiak győzelmét jósoljuk, a Halmstadot nem állítja meg a Ljungskije! Tippünk tehát: 1-es!

Kalmar-Orebro 1! (0-1)1!

A Kalmar a gyalázatos első félév után kezd rátalálni régi önmagára. Ennek ma az Orebro issza meg a levét…
A pirosak a 8. helyen állnak, 21 fellépésen 29 pontot szerezve. A Guldfågeln Arena-ban 4-3-3-as, teljesen átlagos sort tud felmutatni, ám mellettük szól egyértelműen, hogy Nanne Bergstrand alakulata egyre jobb passzban van. Az elmúlt négy ütközetéből hármat megnyert, és most már nem veszélyezteti az osztályozó szele. Előre nem nagyon tekintgethet a brigád, ugyanis nagy a lemaradása a dobogósoktól.
Az Orebro csomagolhat, biztos kiesőnek számít, ami nem is csoda, hiszen 21 meccsen mindössze 11 egységig jutott. Idegenben 1-3-6 a mérlege, csak az utolsó GAIS-nál tudott nyerni. Négy vereségből érkeznek Kalmarba, tehát a formájuk igazán pocsék.
Az osztályozós helytől 11 pont a gárda lemaradása, tehát bennmaradási esélyük szinte egyenlő a nullával. Így azért nehéz motiválni a fiúkat…
Májusban, fordított felállásban nyert idegenben a Kalmar. Amikro ebben a felállásban meccseltek a gárdák, akkor a két legutóbbi találkozó egyaránt 4-1-es hazai diadallal zárult.
A hazaiak elverik az Orebrot, sőt, a hendis siker is adható!

Olvasói sztorik