Hírek

Malagai esélyek…

A Malaga-Levante meccsen szerintünk a hazaiak diadalmaskodnak. A magyar bajnokságban a Paks elverheti a Siófokot, Fehérváron pedig gólokkal számolunk...

Malaga-Levante 1!

A déliek sikerét várjuk a találkozón. Bár sokáig úgy tűnt, komoly anyagi problémák vannak a klubnál, a játékosok egyelőre rácáfoltak a kétkedőkre: eddig veretlenül menetelnek mind a bajnokságban, mint pedig a BL-ben! Ma sem botlanak!
A Malaga tavaly nyáron nagybevásárlást tartott, így tulajdonképpen Pellgrini mester kénye-kedve szerint erősíthette meg az alakulatot. A szakember remek stratéga, és bizony a déli együttes megerősítése olyan jól sikerült, hogy a kékek meg sem álltak a tabella 3. helyéig!
Derűre ború… A nyáron pénzügyi zavarról lehetett hallani Malagában, többen távoztak a gárdából (Cazorla, Rondon), ám mostanság arról is szóltak a hírek, hogy újabb befektetők érkeznek az andalúz együtteshez. Saviola is a délieknél kötött ki, és azért a nyulacska biztosan sokat lendít majd a brigád támadójátékán.
A bajnokságban eddig két idegenbeli siker mellett egy hazai iksz szerepel a mérlegben, a BL-ben pedig a Panathinaikoszt múlta felül a hispán társulat. Portilloék eddig nem igazán vitték túlzásba a góllövést, bár úgy is fogalmazhatnánk, hogy remekül védekeztek Demichelisék. Az idei tétmeccseiken a gólarányuk: 5 ütközet, 5-1-es találati mutató (csak a mallorcai Hemed tudta bevenni Caballero hálóját).
A Levante volt a tavalyi kiírás meglepetéscsapata! A valencia együttes sokáig a dobogón tanyázott, ám tavaszra kissé visszaestek a piros-kékek, ám így sem kellett szégyenkezniük a fiúknak, hiszen a 6. helyre azért csak beértek végül.
Az idén eddig 1-1-1 a bajnoki mérlege a gárdának: ikszeltek otthon az Atleticoval, idegenben kikaptak Valladolidban, majd hazai környezetben elverték az Espanyolt, méghozzá úgy, hogy a barcelonaiak már 2-0-ra vezettek (3-2)! Az EL-selejtezőben Juan Ignacio Martinez legénysége a Motherwellt búcsúztatta kettős győzelemmel.
A brigád az idén is masszív középcsapat lenne, és erre meg is van az esélye. Ugyanakkor azt nem gondoljuk, hogy újra a nemzetközi porondot érő helyre futna be a valenciai társulat.
És akkor nézzük a közös múltat! 2004-ben, 2010-ben és 2012-ben vizitált a Levanta a La Rosaledában. És az eredmény mindannyiszor 1-0 lett a Malaga javára!
Azt gondoljuk, hogy most talán több találatot hoz az ütközet, de a Malaga sikerében nagyon bízunk! Húzzuk be a hazait!

Videoton–Diósgyőri VTK +2,5

Jó, sőt, kiemelkedő színvonalú mérkőzésre számítunk Székesfehérváron. Az Európa Liga csoportkörébe jutó piros-kékek ellenfele ezúttal a Rudolf Gergellyel igencsak erősödő DVTK lesz, és abban bízunk, hogy ez gólokban is megmutatkozik. Legalább három gól esik a találkozón – hogy a megoszlás milyen lesz, erre egyelőre nem merünk tippelni. Remek csatársorok, néha bizonytalan hátvéd-sorok és kapusok, azaz úgy érezzük, minden adott ahhoz, hogy nyugodt szívvel ajánljuk a +2,5 gólt a találkozóra.

MVM Paks–FGSZ-Siófok 1 (0–1)

Hendikepes győzelmet várunk a Duna-partiaktól. Hogy miért? A válasz: Tomiszlav Szivics. A szerbiai mester már az előző fordulóban is jeleskedett, hiszen Paksra érkezése után két nappal a másfél éve bevehetetlennek bizonyuló Szombathelyről vitték el a három pontot Tököliek, és most otthon sem lesznek megállíthatóak. A Siófok idén a szokásosnál is gyengécskébbnek tűnik, és nem tudják majd megállítani a paksi rohamokat.

A többi meccsen…

A Kecskemét–Pápa mérkőzésen az első félidőt követően a hazaiaknak áll majd a zászló, az MTK–Eger meccsen pedig hazai győzelmet várunk.

A vasárnapi találkozók közül a Győr–Pécsen egy góllal az ETO bizonyul jobbnak, míg a DVSC hazai környezetben legalább 2 gólt rúg a Bp. Honvéd ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik