Hírek

Belga és svéd kalandra fel!

A Kortrijk-Club Brugge meccsen megzörrennek majd a hálók. A Syrianska a kiesés elől menekül, így pontokat kell szereznie...

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB/I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Kortrijk-Club Brugge Mindkét fél betalál: IGEN!

Rangadót rendeznek a belga élvonalban! Szerintünk mindkét védelem legalább egyszer kapitulál majd…
Remek formában lévő együttesek feszülnek egymásnak ma este. A hazaiak az előkelő 6. helyen tanyáznak, 6 csatában 10 pontig jutva. Odahaza, a Guldensporenstadionban eddig 1-1-1 a mérlegük. Érdekes, hogy az Anderlecht nem tudott nála nyerni (1-1), viszont a gyengécske Charleroi 3 ponttal távozott (0-1).
Az elmúlt két bajnokiján viszont nem hibáztak a fiúk: előbb a Beverent, majd a Lokerent is egy góllal legyőzték. Tavaly az alapszakaszt a 6. pozícióban zárta az együttes, akkor saját közönsége előtt volt félelmetes. Vélhetően az idén is sok rivális életet keseríti meg a társulat.
A Club Brugge vezeti a tabellát, 5-1-0-ás mutatója arról árulkodik, hogy a kék-feketéket remekül irányítja Georges Leekens. Csak Mechelenben veszített pontokat a gárda (3-3), azóta viszont három siker szerepel Baccáék neve mellett.
És nemcsak otthon, hanem a nemzetközi porondon is remekelnek Rafaelovék, erről a debreceni focisták tudnának hosszasan regélni… A múlt héten a Standardot fogadta a csapat rangadón: 4-2-re húzta be a meccset a bajnokesélyes!
Nagyon nem megy viszont a bruggei-eknek Kortrijkban! Az elmúlt négy alkalommal mindannyiszor megégtek! Tán ez int minket óvatosságra a tipp megfogalmazásakor… Maradunk a góloknál! Szerintünk ugyanis mind a hazaiak, mind pedig a vendégek legalább egyszer beköszönnek!

Syrianska-Norrkoping 1(x)!

Motivációs okok miatt esett a választásunk a hazaiak sikerére. Az osztályozó elől menekülő hazaiaknak minden pontra szükségük van! No, és az egyik kedvenc játszótársukat látják vendégül…
A Syrianska a 13., 24 pontja van 21 meccsből, előnye az osztályozós pozícióban állomásozó Geflével szemben mindössze 2 egység. Egy biztos: nem akar pótvizsgázni a gárda, bár tavaly sikerrel vette ezt az extra akadályt, így hosszabbítva meg élvonalbeli tagságát. A Sodertalje Fotbollsarenában 4-2-4 a mutatója, az erősebb gárdáktól kikapott, a gyengébbeket ütötte.
Ami az alakulat formáját illeti: három meccses veretlen szériája szeptember elején tört meg Borasban, ahol a bajnokesélyes pályáján vállalható zakót kapott (1-0).
Nézzük, mit is kell tudnunk a Norrkopingről! A társulat a középmezőny tagja, a 7., 21 fellépésen 30 egységet gyűjtött. A csapatnak előre lépésre nem nagyon van esély, de igazán hátra felé sem kell tekintgetnie, ugyanis megbízható távolságban van a veszélyes zónától.
Vendégségben 4-2-4 a mérlege, tehát nem is olyan gyenge a túrákon a brigád! Nyerni tudott például a Göteborgnál, vagy éppen Helsingborgban is!
Ám augusztus óta nem tud nyerni a Norrkoping… Pedig háromszor játszhatott otthon a gárda. Két iksz és két vereség, ez lett a produktum, pedig a Hackenen kívül nem játszott nagycsapattal az együttes.
A két alakulat közös múltját vizsgálva érdekes dologra bukkantunk… Ebben a felállásban a Syrianska mindig elverte a vendégeket! Sőt, összesítésben az elmúlt hét mérkőzés közül öt Syrianska-sikert hozott!
És most is bizalmat szavazunk a hazaiaknak! Motiváltabb lesz a vendéglátó, és a lelkesedés akár három pontot is érhet!

Olvasói sztorik