Hírek

Konferenciasorozat Debrecenben

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Az utánpótlás-nevelés, az olimpiai szereplés értékelése, továbbá a sportturizmus áll a középpontjában annak a szerdán kezdődött, kétnapos debreceni konferenciasorozatnak, melynek díszvendégei az FC Barcelona labdarúgócsapatának utánpótlás-szakemberei – írja az MTI.

A futball jegyében zajló szerdai napot megelőző sajtótájékoztatón a szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy Debrecenben az egyetem és a város is évek óta tudatosan fejleszti azt a sportpolitikai koncepciót, amelynek mára kézzelfogható eredményei mutatkoznak.

Nagy János, a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumának (DE AGTC) elnöke kifejtette: sportszakmai és tudományos szempontból is igényes tanácskozásnak kívánnak házigazdái lenni, és a konferenciasorozatot hagyományteremtő céllal szervezték meg. Hozzátette: ma már a városi és az egyetemi sport infrastruktúrája lehetővé teszi 30 ezer hallgatójuk rendszeres testmozgását, a fiatalabb labdarúgók számára pedig hamarosan megnyílik a Debreceni Labdarúgó Akadémia (DLA) új központja is.

Pajna Zoltán alpolgármester azt emelte ki, hogy a város sportsikerei elképzelhetetlenek lettek volna az utánpótlás megfelelő szintű képzése és a folyamatos létesítményfejlesztés nélkül.

A konferencián előadást és bemutatókat tartanak az FC Barcelona utánpótlásközpontjának szakemberei, akiknek a meghívására jövő tavasszal a katalán klub módszereit tanulmányozhatja majd Herczeg András, a DLA igazgatója, Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője és Szima Gábor klubelnök.

Szerdán előadást tart mások mellett Mezey György, Szima Gábor és Herczeg András is. Csütörtökön az érdeklődők közönségtalálkozón láthatják majd mások mellett Risztov Éva olimpiai bajnok úszót, Biczó Bence úszót és Madarász Tamás cselgáncsozót is, majd az előadásokon szakemberek értékelik a magyar csapat idei olimpiai szereplését.

A konferencia mindkét napjának fontos témája lesz a sporthoz köthető turisztikai lehetőségek kiaknázása, az ehhez szükséges marketing és az infrastruktúra megteremtése, fenntarthatósága.

Olvasói sztorik