Hírek

Stabaek: lefőtt a kávé?!

A Rosenborg látogaz a sereghajtóhoz, amely lassan a második vonalra készülhet. Az Umea vendége a Brommapojkarna lesz: gólok tuti, hogy lesznek!

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB/I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Stabaek-Rosenborg 2!

Nem jut pont a második ligára készülő hazai alakulatnak: a Rosenborg ragad a listavezetőre, győzelmével megszilárdíthatja pozícióját a dobogón.
A 21. fordulóra hangolnak a csapatok a norvég élvonalban. A Stabaek vergődése folytatódik szerintünk, azaz nem tudnak felzárkózni a 5. helyezetthez. Mert bizony a házigazda az utolsó helyen rostokol, 20 fellépésen mindössze 10 pontot sikerült a gárdának szereznie. Odahaza, a Baerum-i Nadderudban eddig 2-1-7-es csapnivaló sort hozott össze a társulat, ehhez 8-22-es gólarány párosult. A Lilleström és a Sandnes Ulf esett a brigád áldozatául. Ami a csapat formáját illeti: nos, az elmúlt nyolc ütközetéből egy siker és hét bukta… Nem éppen biztató mutató…
Helyzete már már kilátástalan, ugyanis a 9 pont a hátránya az osztályozós helytől, 10 a biztos bennmaradást érőtől. Ha belegondolunk, hogy 20 meccsen 10 egységet szedett össze eddig a Stabaek, akkor nehéz elképzelni, hogy a hátralévő 10 játéknapon mondjuk 15-öt sikerülne behúznia… Tehát, vélhetően lefőtt a kávé szegény Stabaek számára…
A Rosenborg a tavalyi bronzérem után az idén merészebb álmokat szöveget… És bár jelenleg csak a 3. helyen tanyázik, reális esélye van az előrelépésre. A forduló előtt 37 pontja volt a trondheimi alakulatnak, a Stormsgodsetnek 40, a Moldénak 41 állt a neve mellett.
Nos, a fehér-fekete egység eddig mindössze egyszer kapott ki, viszont rengeteg döntetlent játszott. Mérlege 9-10-1. A Honefosstól kapott ki még május közepén. A múlt héten a Brann ellen mentett pontot a hajrában a trondheimi csapat.
Az Európa Ligában sikerrel vette a legutóbbi akadályt Jan Jonsson legénysége: a Legia Varsót ütötte el a főtáblától a Rosenborg.
Tavaly kikapott a Rosenborg a Stabaek otthonában, előtte viszont éveken át a vendégeknek állt a zászló. Most is az a véleményünk, hogy a lényegesen motiváltabb trondheimi együttes behúzza a három pontot. Tippünk tehát: 2-es!

Umea-Brommapojkarna x(2)! +2,5!

A svéd másodosztályban fokozódik a feszültség: a hazaiak a bennmaradásért küzdenek, a vendégek pedig a feljutásra gyúrnak. Gólok tuti, hogy lesznek, és várhatóan a pontok nem maradnak odahaza…
A 22. forduló előtt az Umea az utolsó helyen állomásozik: 16 pontja van, ebből 10-et (3-1-6) otthon gyűjtött be. Helyzete nem reménytelen, ugyanis a riválisok is csak néhány egységgel előzik meg a brigádot.
Az elmúlt négy hazai fellépésén nem kapott ki az Umea, sőt, a legutóbbi hármon 9 pontot zsebelt be. Vendégségben viszont továbbra sem megy, rendre elkalapálják a fiúkat.
A Brommapojkarna nagyszerűen kezdte a szezont, egyedül ő volt képes tartani a lépést az Östers-szel, ám az elmúlt hetekben gödörbe került az alakulat. A kupától búcsúzott, a pontvadászatban pedig négy mérkőzésen egy siker és három zakó a mérleg. Külön fájó vereség volt a múlt heti, amikor is a rivális Halmstad nyert nála simán (0-3). Idegenben különben sem megy jól a Brommának, mérlege 4-0-6. Érdekesség, hogy 21 fellépése közül egy sem végződött döntetlenre… (14-0-7).
Az eddigi ütközeteik közül valamennyit a Brommapojkarna nyerte meg, és mindannyiszor jött a +2,5-ös opció. Most is jönnek majd a találatok, és az ikszet is sanszosnak érezzük. Ugye, minden sorozat megszakad egyszer… Azért egy 2-est még odabiggyeszthetünk az alaptipp mellé…

Olvasói sztorik