Hírek

Az EL-döntő visszavágója

A Vicente Calderonban találkozik az Atletico Madrid a baszkokkal. A Landskrona-Degefors mérkőzésen hazai sikert, no és gólokat várunk...

Landskrona-Degefors 1! +2,5!

Hazai sikert várunk a svéd második vonalban: Henrik Larsson alakulata otthon tartja a három pontot!
A 21. fordulót rendezik a svéd másodosztályban: az 5. Landskrona a 12. Degeforst látja vendégül. A hazai alakulat 30 pontot gyűjtött eddig, otthon, a Landskrona IP-ben pedig kimondottan eredményes: 6-1-2-es a mérlege. Csak a két élcsapat, a Brommapojkarna és az Östers nyert nála, a Halmstad egy ponttal távozott. Egyébként mindenki kapitulált nála.
Ami Henrik Larsson csapatának formáját illeti: augusztusban még veretlen, két hazai sikert követően értékes ikszet ért el a Hammarby stadionjában. Még egy fontos adat: a 9 otthoni meccséből 8-szor jött a +2,5-ös opció…
A Degeforsnak meleg a pite, 3 egység az előnye az osztályozós helyen tanyázóktól. Összesen 23 egységig jutott az alakulat, amely vendégségben igencsak gyengén teljesítenek. 1-3-6 a soruk, legutóbb gyűjtötték be egyetlen sikerüket a sereghajtó Varnamo otthonában. Gólarányuk a túrákon 9-19, tehát nem áll éppen stabil lábakon a védelem.
Mondjuk ezt annak ellenére, hogy öt fordulója nem szenvedett vereséget az alakulat, három döntetlent követően kétszer győzött a brigád. Ebben a periódusban igencsak potyogtak a gólok a meccseiken: négynél kevesebb találat egyszer sem született…
Az elmúlt négy ütközet ebben a felállásban nem hozott Degefors-sikert. És most sem törik meg az átok. Sőt, a vendégek pont nélkül kullognak haza! Tippünk 1-es, no és +2,5!

Atletico Madrid-Athletic Bilbao 1!

A tavalyi EL-döntő fináléja ismétlődik meg: ezúttal a Vicente Calderonban randevúznak a felek, és szerintünk megint a fővárosiak diadalmaskodnak!
Diego Simeone jó munkát végez a madridiak kispadján. A tavalyi EL-győzelem, és a bajnokságban megszerzett 5. hely egyaránt azt bizonyította, hogy az argentin szakember megtalálta a közös hangot a futballistákkal. A gárda a nyáron jól igazolt, érkezett Emre, Cata Diaz és Cristian Rodriguez. Mindhárman pályára is léptek a Levante elleni szezonnyitón (1-1).
A baszkoknál viszont nincs valami rendben: Marcelo Bielsa együttesénél még nem véglegesedett a keret, ami annyit jelent, hogy Llorente sorsa még nem dőlt el. A támadó nem hosszabbította meg szerződését, és szíve szerint a Juvéba igazolna. Igen ám, de a két klub egyelőre nem jutott dűlőre egymással a vételár tekintetében. Mindenesetre a válogatott center nem szerepel a csíkosaknál…
Az érkezői oldalon Aduriz neve szerepel, a csatár visszatért Valenciából, és a hétközi EL-selejtezőn nyomban duplázott is a HJK ellen.
A bajnoki rajtot nagyon elrontották a baszkok: a Katedrálisban 3-5-re maradtak alul a Berisszel szemben…
Az elmúlt 10 összecsapásuk közül egy sem végződött döntetlenre! És most sem osztozkodnak meg a pontokon az alakulatok. Méghozzá azért nem, mert az Atletico Madrid legyűri a baszkokat! Tippünk határozottan hazai!

Olvasói sztorik