Hírek

Lyon, Austria Lustenau: pontok idegenből!

A Lyon és az Austria Lustenau is három ponttal térhet haza a kirándulásról...

Evian-Lyon 2x!

Nagyon elkapta a fonalat a vendégegyüttes, és azt gondoljuk, hogy kitart még a lendülete a csapatnak. Az Evian beragadt a rajtnál, és nehéz lesz kikecmeregni a gödörből…
A harmadik fordulónak futnak neki a csapatok a gall élvonalban, és bizony az Evian eddig méh nem sok pozitívumot tud felmutatni: két meccsen két zakó. A Bordeaux ellen simán kikaptak Wassék, bár az eredmény 2-3 lett, a szépítő találatot a 95. percben jegyezték a hazaiak. Aztán jött a bresti túra, amely kis híján ponttal záródott, ám a ráadásban ezúttal az Evian védelme mondott csődöt, így 0-1-es vereség lett a vége.
A gárda tavaly a 9. helyen zárt: otthon nagyon szeszélyesen teljesített, idegenben viszont rengeteget remizett. Az idén várhatóan a kiesés elkerülésért küzd majd Pablo Correa mester serege, amely ismerve az erőviszonyokat, nem lesz egyszerű feladat…
A Lyon tavaly a csalódást keltő 4. helyen zárta a bajnokságot, így hosszú idő után nem a BL-ben indulhat a gárda. Nyilván, a presztízsveszteség mellett komoly anyagi mínusszal is jár… De most már az új idényre koncentrál Remi Garde alakulata, és teszi mindezt egészen jól! Az első két fordulóban nem botlott a gárda, Bastosék előbb Rennes-ből hozták el a három pontot, majd otthon rendezték le a Troyes-t.
A csapat magja egyben maradt, Kallström ugyan távozott a Szpartak Moszkvához, ám egyelőre úgy tűnik, sikerül pótolni a svéd középpályást. A védelembe a szerb Bisevac érkezett a PSG-től: a bekk a Troyes ellen már pályára is lépett.
Az eddigi három mérkőzésüket mind a Lyon nyerte meg, tavaly ebben a felállásban 1-3 lett a végeredmény. Most is hiszünk a Lyonnak, és ezt gondoljuk, hogy jó eséllyel győztesen hagyják majd el a pályát Briand-ék! Alaptippünk 2-es, a biztonság kedvéért azonban egy x-et még odapakolhatunk a 2-es mellé…

Blau-Weiss Linz-Austria Lustenau 2!

Nem törik meg a listavezető lendülete, és idegenben is győztesen hagyja el a pályát!
Kezd tisztulni a kép az osztrák második vonalban. Bár még csak hat fordulón vannak túl a csapatok, azt már sejteni lehet, hogy a vendégek a feljutás elsőszámú esélyesei.
De előbb nézzük, mi a helyzet a hazaiakkal. A linziek a 8., 6 meccsen 4 pontot gyűjtve. És még nyeretlenek a kék-fehérek! Otthon 0-1-2 a mérlegük, idegenben pedig eddig mindannyiszor remiztek.
Azonban most jönnek a rázósabb mérkőzések: a dobogósokkal a következő hetekben meccselnek a linziek, tehát könnyen előfordulhat, hogy nem ebben a periódusban szerzi meg első sikerét az alakulat.
Az Austria Lustenau 6 ütközetben 16 egységet zsebelt be, idegenben még hibátlan (3-0-0), és még csak gólt sem kapott! Eddigi egyetlen pontveszése a Gördig elleni hazai találkozón következett be (2-2). A brigád tehát remek passzban van, a múlt héten a második pozícióban tanyázó St. Pöltennek gurítottak egy hármast Thiagoék.
AZ előző bajnokságban, az idén áprilisban a Lustenau 3-0-ra nyert a kék-fehérek pályaválasztásával. És most is azt gondoljuk, hogy nem a linzi együttes állítja meg a vendégek parádés sorozatát. Húzzuk be bátran a 2-est!

Olvasói sztorik