Hírek

Gólok az EL-ben…

Ma a Lokeren-Plzen és a Molde-Heerenveen meccset veséztük ki egy kicsit...

Lokeren-Viktoria Plzen +2,5! x2!

A belga és a cseh együttes párharcától gólokat várunk, legalább hármat! Aztán a vendégek szerintünk esélyesebbek…
A Lokeren tavaly az alapszakaszt a 8. helyen zárta, 30 meccsen 48-40-es gólaránnyal, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva. A kupában viszont brillírozott az együttes! Sorra ejtette ki az esélyesebb riválisokat, a fináléban pedig a Kortrijk alakulatát győzte le 1-0-ra, így a trófea a Daknamstadion-ba került.
Az idei bajnokságból eddig 4 forduló telt el, és Maricék 7 ponttal az élmezőnyben tanyáznak. Legutóbb a Mechelen vizitált nála, és a piros-sárgák bizony pont nélkül tértek haza. Eddig két hazai fellépésük volt a fiúknak, és egy siker mellett még egy iksz jött össze. Eddigi négy bajnokijuk közül háromszor jött a +2,5-ös opció…
A cseh alakulat a dobogó 3. fokára fért fel az előző kiírás alkalmával, 66-33-as gólarányt hozott össze 30 fellépésen. Az idén ismét a bajnoki cím a cél, jelenleg a 3. helyen tanyáznak 7 egységgel. Az EL-ben azonban eddig hibátlanok Kolarék: a Metallurg Rustavi és a Ruch Chorzow ellen is kettős győzelemmel vették az akadályt a cseh legények.
Izgalmas, gólgazdag meccset várunk, ugyanis mindkét alakulat megpróbál majd támadószellemben futballozni. Ebből pedig csak jó mérkőzés jöhet ki! Eljutnak a felek a 3 találatig, vélhetően mindkét kapus kapitulál majd legalább egyszer. No és azért meglepődnénk, ha a Plzen hátrányba kerülne a belga túra után…

Molde-Heerenveen Mindkét csapat betalál: IGEN!

Gólváltást várunk Norvégiában! Mindkét alakulat a támadófocijáról híres, szerintünk ezúttal sem óvatoskodnak majd a felek…
A norvég bajnok a Basellel szemben maradt alul, így búcsúzott a BL-től és a második számú sorozatban folytathatja a küzdelmeket. Ole Gunnar Solskjaer mester összességében jól irányítja a gárdát, már ott lihegnek a fiúk a Stromsgodset nyakán: lemaradásuk mindössze egy pont, és, ha a formát vesszük alapul, akkor jó eséllyel megvédi bajnoki címét az alakulat.
A Heerenveen tavaly az 5. pozícióban zárta a bajnokságot, így formált jogot az EL-indulásra. A meglepetéscsapat sokáig a dobogón tanyázott, és csak a hajrában tudták megelőzni a riválisok. Az idei rajtot kicsit elszúrták Marco van Basten tanítványai, ugyanis a NEC-től otthon kaptak ki. Aztán a második körben már értékes ponttal gyarapodtak a Feyenoord otthonában.
Az EL-ben már ment egy kört Zomerék: a Rapid Bukarestet otthon nagyon elverték (4-0), így idegenben belefért az egygólos vereség (0-1).
Az az érzésünk, hogy mindkét fél majd a támadásokra helyezi a nagyobb hangsúlyt. Ennek pedig az lesz a vége, hogy a védelmek egyszer legalább betliznek majd. Tehát kedves sporttársak, húzzuk be a Mindkét fél betalál: IGEN! opciót!

Andrew kolléga pedig a Bilbao meccsen várja a gólokat, valamint egy baseball meccsel színesíti a mai tutik sorát!

Detroit Tigers – Toronto Blue Jays 6.5pont felett (1,54) 19:05

Ismét egy baseball meccs, és természetesen ismét over tipp! Szerintem ez a nap kihagyhatatlan ajánlata, hiszen a Toronto és a Detroit is képes sok ütésre és futásra, szóval nem hiszem hogy visszafogják magukat, még akkor sem ha az egymás elleni mérleg kicsit talán az under felé húz…
A Tigers 123 meccs alatt 66-57 mutatót produkált, így az Amerikai Liga 7. helyén áll, de van még reális esélye az első 4-be kerülésre… 566 elért pontjuk eléggé jónak mondható, ám az 539 ellenük megszerzett pont már kicsit soknak tűnik (pl. a 3. helyen álló Tampa csak 454 pontot szenvedett el…)! Saját közönség előtt viszont meglehetősen jó teljesítménnyel rukkol elő a gárda: 36 győzelem és 25 vereség, melyhez 299:268 pontarány tartozik (átlagosan 9 pont/meccs). Ráadásul nincs is rossz formában a csapat, hiszen legutóbbi 5 meccséből hármat megnyertek a Tigrisek! Ami a hazaiak ütőjátékát illeti: Cabrera idén elért 31 hazafutása fantasztikus, de mellette még Fielder is jól teljesít a maga 22 HR-ével és rajtuk kívül is van még jópár játékos, akikre lehet alapozni a támadójátékot (Jackson, Young, Boesch a teljesség igénye nélkül).

A vendég ezúttal a Toronto csapata, akik közel sem a legjobb csapattal rendelkeznek a Ligában, melyet hűen tükröz is a jelenlegi 11. helyük az 56-67 mutatókkal. Esélyük már nem sok van a rájátszás elérésére, de valljuk be: ez nem is lehet cél náluk… A legutóbbi meccsek alapján nincs formában a csapat, hiszen 5 meccsből négyet elveszítettek. Idegenben egyszerűen csapnivaló a teljesítményük (25 győzelem, 37 vereség, 271:295 pontarány). Hiába ütnek jól idegenben, a dobójáték és a védekezés közel sem tökéletes… Átlagosan idegenben 9 pontos meccseket játszanak a kanadaiak. Lássuk, kikre számíthatnak ma a Detroit megszorongatásában: 32 hazafutással Encarnacion kiválóan teljesített eddig, mellete pedig még érdemes megemlíteni Bautista(27HR), Rasmus(20HR), Arencibia(16HR) és Johnson(14HR) nevét is. A hazafutásokkal tehát nincs különösebb baj, amit jól mutat az eddig megszerzett 565 pont is, de valahogy a védelmet össze kell rakni…

És akkor lássuk, mit alkottak a csapatok idén egymás ellen! A 2012-es naptári évben 8 alkalommal randevúzott egymással a két gárda és általában a hazai csapat dominált: 7-szer nyert az otthon játszó csapat, idegenben a Detroit tudott nyerni egyetlen meccset 4:1 arányban. Over/under tekintetében ezek a meccsek vegyesen alakultak: 4 alkalommal született legalább 7 pont, míg négyszer kevesebb lett 7 pontnál. Bízok benne, hogy ma a gyenge dobójáték és védekezés, valamint a mindkét csapatra jellemző pontos ütések fognak dominálni, és akkor nem lesz gond az overrel!

Athletic Bilbao(ESP) – HJK Helsinki(FIN) 2.5gól felett (1,45) 21:00

Nálam a nap másik tuti meccse ez fogadási szempontból, hiszen a Bilbao támadójátékát mindenki ismerheti, míg a HJK felőrölhető védelemmel rendelkezik, ugyanakkor a támadásaiban bármikor benne van a gól!
A Bilbao hihetetlen akarattal állta meg a helyét tavaly a spanyol mezőnyben, de végül be kellett érnie a 10. hellyel a 12-13-13 49:52 mérlegének köszönhetően. A Spanyol Kupában ugyanakkor a döntőig menetelt a csapat, ahol a Barca ellen szenvedtek vereséget, ám mivel a Barcelona a bajnki második helyezése miatt már érdekelt a BL-ben, így az EL indulási jogot megkapta a Bilbao, így idén ismét bizonyíthatnak! A kupasorozatot a Slaven Belupo ellen kezdte meg a spanyol gárda, otthon 3:1-re verték az esélytelenebb csapatot, de idegenben már meleg volt a pite, hiszen 2:1-re nyert a Belupo, tehát ha a hazaiak akkor találtak volna még egy gólt, akkor hosszabbítást harcoltak volna ki az Athletic ellen. Még nem teljesen állt össze a Bilbao csapata: a Betis ellen 3:5 arányban kikaptak a spanyol bajnokság nyitó fordulójában, ami azért nem kis meglepetés! A baszkoktól nyáron 5 játékos távozott (Díaz, Gabilondo, Zubiaurre, Aitor Fernandez, Orbaiz), ugyanakkor sikerült megszerezni a Valencia-tól a támadó Aduriz-t 2,5millió euróért. Egyelőre sikerült megtartani a csapat legértékesebb játékosát, Fernando Llorente-t, de ki tudja meddig… A hétvégi bajnokin jól játszott San José és De Marcos is, ők is alapemberek lehetnek az idei szezonban, de Bielsa mesternek össze kell kapnia a csapatot mert ma a fanatikus baszk közönség előtt nem szenvedhetnek vereséget!

A vendég a finn HJK lesz, amely évek óta szinte egyeduralkodó a finn ligában, így a BL és EL selejtezők állandó résztvevője, igaz: általában az utolsó selejtezőben elbuknak… A HJK viszont idén közel sem tudja azt a játékot mutatni, mint az elmúlt években, így 22 kör után a finn ligában csak a 3. helyen állnak, lemaradásuk pedig 4 pont az éllovas és kihívó Inter Turku csapatával szemben. Tudomásom szerint a vendégek főleg a finn játékerőre építenek, ha minden igaz csak két légiós van a keretben: az egyiptomi Sherif Ashraf, valamint az idén már 6 gólnál járó gambiai Demba Savage. A HJK a BL-ben kezdett, ám hiába lépett túl nagyon simán kettős győzelemmel a KR Reykjavík csapatán (7:0 2:1), a Celtic már nagy falat volt (1:2 0:2), így marad a EL… Az látható, hogy finnek a kemény skót védelmet is sikeresen feltörték idegenben, úgyhogy egy Bilbao ellen, akik még nincsenek annyira játékban esélyesek lehetnek egy gólra, akár pontrúgásból.
Ugyanakkor láthattuk, hogy a Bilbao képes egy bajnoki nyitányon is 3 gólt szerezni, tehát képes lehet erre egy fontos EL selejtezőn is egy verhető csapat ellen! Így szerintem ezen a meccsen nem lehet gond az over-rel, kb. 3:1 körüli eredménnyel számolok!

Olvasói sztorik