Hírek

Egy BL, egy svéd másodosztály

A Malaga szerintünk előnyt szerez a Pana ellenében, a Jönköping Södra pedig gólgazdag meccset vív majd a Brommapojkarnával...

Jönköping Södra-Brommapojkarna x2! +2,5!! Mindkét fél betalál: IGEN!

Egy trojka-tippel nyitjuk mai kínálatunkat: élvezetes, gólgazdag meccset várunk a Stadsparksvallen-ben, ahol vélhetően majd a vendég drukkerek örülhetnek majd a lefújást követően…
A 20. fordulóra készülnek a csapatok a svéd második vonalban: a hazaiak a biztos bennmaradás kivívásáért, a vendégek a feljutásért küzdenek veszettül. Meggyőződésünk, hogy mindkét alakulat teljesíti a küldetést…
A Jönköping Södra jelenleg mindössze a 11., 19 mérkőzésen 22 pontot szerezve. Nem lehet biztonságban, ugyanis a veszélyes zónától csak két egység az előnye… Otthon nem megy rosszul a gárdának, bár azért sok meccset ikszre adott (3-5-1, csak a Brage nyert nála). 18-13-as hazai gólaránya arról tanúskodik, hogy igazán eseménydús meccseket vív saját pályáján a társulat.
Június 20-a óta eltelt hat forduló, és ebben a periódusban nem tudott nyerni a Södra: négy iksz után két idegenbeli zakó zárja a sort. Rossz passzban van a társaság, és nagyon nehéz lesz kijönni a gödörből, épp a Bromma ellenében…
Bizony nem lesz könnyű feladat, hiszen a Brommapojkarna jelenleg a 2., feljutó helyen tanyázik, 19 csatában 42 pontot zsebelt be. Érdekesség, hogy még nem ikszelt az alakulat (14-0-5), vendégségben pedig kifejezetten sebezhetőnek tűnik (4-0-5). 38-24-es a találati mutatója, amely egyfelől arról tanúskodik, hogy jó a brigád támadószekciója (2 gól/meccs), ugyanakkor az is kiderül belőle, hogy a védelemmel olykor komoly problémák adódnak, rendre a kirándulásokon (17 kapituláció 9 mérkőzésen…)
A Bromma nagyszerű formát mutat, immár hetek, sőt, hónapok óta! 10 bajnokiból kilenc győzelem, mindössze a Falkenbergs elleni vendégjáték nem volt sikeres Pinones Arce-ék számára.
Az egymás elleni statisztikájukból az derül ki, hogy zömében az aktuális hazai együttes győzedelmeskedik, igaz, két évvel ezelőtt a Brommapojkarna rácáfolt erre, és három ponttal távozott a Jönköping otthonából. Mind a három csatában jöttek a gólok, igencsak szép számmal.
Ezúttal azt gondoljuk, hogy a Bromma nem tér haza pont nélkül, sőt, könnyedén nyerhet is, no és találatokból sem lesz hiány!

Malaga-Panathinaikos 1!

Előnyt szerez az odavágón a hispán együttes a görög ellenében.
A Malaga tavaly a nagy hármas mögött (Real, Barca, Valencia) a 4. helyen végzett, így jogot szerzett a BL-selejtező vívására. Nagyot fordult a világ a déli együttessel, hiszen korábban általában a kiesés elől menekült a brigád, most pedig a nemzetközi porondon találta magát. A kék-fehérek játékoskerete nem nagyon változott, bár Cazorla (Arsenal) távozását biztosan megérzi majd Pellegrini mester együttese.
A bajnoki rajtot is jól csípte el a Malaga: 1-0-ra győztek Joachimék az újonc Celta vendégeként. Erős kerettel dolgozhat a chilei mester, az első fellépésen például Duda, Eliseu és Maresca például csak a kispadon kapott helyet…
A hellén pontvadászat ugyan még nem kezdődött el, a Pana mégis játékban van: a görög gárda a BL-előselejtezőjében már pályára lépett a skót Motherwell ellenében. Nos, a zöld-fehéreknek nem jelentett komolyabb kihívást a skót alakulat legyűrése: kettős győzelemmel, kapott gól nélkül masíroztak Sissokoék a következő körbe.
Jesualdo Ferreira alakulata görög szinten erősnek mondható, ám az az érzésünk, hogy a Malagával már nem bírnak el a zöldek. Az első mérkőzésen a spanyolok előnyt szereznek, és szerintünk a párharc végén is a Malaga-drukkerek izgulhatnak majd a csoportkör sorsolásakor… Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik