Hírek

Gall és holland túra…

A Marseille és az AZ ma nem hibázhat. Gólokkal is számolunk, nem is kevéssel!

Marseille-Sochaux 1! +2,5!

Nem járnak sikerrel a sárgák a Velodrome-ban: a pontok a halovány kékeknél maradnak!
Deschamps mester menesztésével úgy tűnik, kezdi magát összekapni a kikötőváros alakulata. A déliek kispadjára Elie Baup ült le, aki eddig egészen jól teljesít csapatával. A kékek könnyedén jutottak tovább az EL-ben (az Eski kapitulált náluk könnyedén), és a bajnokságban is sikerrel mutatkoztak be, ráadásul idegenben.
A tavaly tavaszi mélyrepülés tehát már a múlt, a drukkerek ismételten a dobogóról álmodoznak. És azt gondoljuk, hogy joggal teszik mindezt, hiszen a Marseille kerete erős, különösen igaz ez a támadószekcióra. Az előző kiírásban rengeteg pontot hullajtottak el Ayew-ék hazai környezetben, most nyilván nem szeretnének újra ebbe a hibába esni Valbuénáék.
Az ellenfél a Sochaux lesz, amely tavaly óriásit finiselve tudta kivívni a bennmaradást. Jókor váltott a menedzsment a kispadon, hiszen Eric Hely megtalálta a közös hangot a játékosokkal.
Az idei kiírásban sem lesz azonban sokkal könnyeb dolga Privat-éknak, hiszen nem sikerült megerősíteni a keretet. Ráadásul az első játéknapon az újonc mind a három pontot elvitte a Stade Bonal-ból (Bastia 2-3).
Tavaly ugyan pontot mentett a vendég együttes Marseille-ben, előtte viszont rendre a hazaiak diadalmaskodtak. Ja, és azt még nem is mondtuk el, hogy minden meccsen volt legalább három találat… Nos, ezúttal a pontos a Velodrome-ban maradnak, és gólokból is lesz szép számmal. Mondjuk legalább három…

AZ Alkmaar-Heracles Almelo 1! (0-1)1! +2,5!

Sima sikert arat az alkmaari együttes a hazai bemutatkozáson!
Az AZ az első játéknapon zseniális játékkal hozott el egy pontot a bajnok otthonából: Altidore duplájával még vezettek is a piros-fehérek, ám a hajrában egyenlíteni tudott az Ajax. Gertjan Verbeek együttese tehát nem rajtolt rosszul, és most hazai pályán mecselhet. Otthon tavaly – egyedüliként a mezőnyben – veretlen maradt, 13-4-0-ás mutatója pedig kimagaslott a ligában. A tavaly 4. helyezett az idén mindenképpen BL-t érő pozícióban végezne, ehhez pedig bizony nem hullajthat pontokat az AFAS Stadion-ban.
A Heracles az előtő kiírásban a 12. pozícióban zárt, othon volt veszélyesebb, vendégségben gyakran megadta magát. Nem voltak kiesési gondjai a csíkosoknak, ugyanakkor az EL-től is tisztes távolságban voltak mindvégig. A nyitónapon nagy meglepetésre nem bírtak saját pályájukon a Venloval: Evertonék ugyan gyorsan vezetést szereztek, de a sárgák még az első játékrészben egalizálták az eredményt. Az idén sem várunk kiemelkedő eredményt Bosz mester alakulatától, a középmezőny aljára várjuk az Almelot.
Ebben a felállásban az elmúlt 5 bajnokit egyaránt az AZ nyerte meg, általában legalább kettő volt közte, és többször is jött a +2,5-ös opció. Ma sem várunk meglepetést, jöhet a hendis hazai, no meg három találat is borítékolható.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik