Hírek

Gólok Izlandon és a női BL-ben

Ma jobb híján Andrew kollégának hála az izlandi másodosztályban valamint a nők Bajnokok Ligája selejtezőiben vadászunk gólokra, de reméljük így is nyerők leszünk! :)

Tindastoll – Akureyri 2.5gól felett @ 1,57

Az izlandi másodosztályban a 16. fordulót rendezik és mi két középcsapat meccsét szemeltük ki, reméljük nem kell csalódnunk a gólok tekintetében!
A Tindastoll 14 meccs alatt (egy elmaradt meccse van a Thor Akureyri csapatával szemben) 17 pontot szerzett, és ezzel jelenleg a tabella 9. helyét foglalja el a 12 csapatos bajnokságban. 5-2-7 mérlege nem annyira rossz, odahaza pedig eddig 3 győzelmet arattak a derék izlandi legények 4 vereség mellett, melyhez saját közönség előtt 14:11 gólarány tartozik, tehát gólátlaga otthon bőven 3 gól felett van meccsenként. Legutóbbi 5 meccséből az utolsó kettőt elbukta otthon a csapat: a Haukar és a Bolungarvik is 1:0-ra nyert náluk, de tegyük hozzá hogy két jó csapatról beszélünk, persze izlandi másodosztályt tekintve!
A vendégek eddig 15 meccs alatt 22 egységet szereztek, mely egyelőre az 5. helyre elegendő. Ehhez 27 rúgott és 24 kapott gól társul, tehát ők is bőven produkálják a három gólos átlagot meccsenként! Idegenben már három győzelemnél tart a csapat négy vereség mellett 9:11-es gólaránnyal. Jó hír az Akureyri-nél, hogy a legutóbbi két idegenbeli meccsét megnyerte: 1:0-ra nyert az Olafsvik és a Vikingur Reykjavík csapatának otthonában is.
És akkor ami az egymás elleni meccseket illeti: a 2012-es naptári évben két alkalommal randevúztak és mindkétszer az Akureyri otthonában. Ezek végeredménye egy 2:2-es döntetlen, valamint egy 5:0-s hazai siker lett. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy ez a két csapat ma este ne hozzon össze legalább 3 találatot közös erővel!

MTK Budapest(nők) – PAOK(nők) 2.5gól felett @ 1,44

Igen, megértük ezt a napot is: női Bajnokok Ligája meccsre fogadunk, ráadásul egy olyanra, ahol magyar csapat is játszik!!! Ugyanis az MTK női tagozata a BL selejtezőkben vetélkedik Európa többi csapatával, és nem is állnak rosszul! Két meccs után veretlenül állnak a 7.csoport élén, gólarányuk pedig fergeteges: 12 gólt lőttek és egyet sem kaptak a csajok!!! A Skonto Riga csapatát 5:0-ra verték, míg a Nashe Taksi gárdáját 7:0-ra, nem tűrnek tehát ellentmondást a lányok! A női NB I tavalyi alapszakaszát egyébként a második helyen zárták az MTK lányai a Szombathely mögött 15-1-2 105:15 gólaránnyal (a Szombathely veretlen maradt 17-1-0 mérleggel). Majd a rájátszásban is a másodikok lettek a vasi lányok mögött, mivel három alkalommal is vesztesen hagyták el a gyepet.
A görög ellenfél is veretlen eddig a csoportban: 1:0-ra verték a Nashe csapatát, majd 8:0-ra a Rigát, tehát adott esetben ők sem ismernek kegyelmet! A görög bajnokságot egyébként tavaly megnyerte a csapat 15-2-1 77:13 mérleggel, ami szintén nem rossz teljesítmény, persze nem kifejezetten vagyunk szakértői a női ligáknak…
Mivel két acélos támadósorról van szó, ráadásul nőkről, így másra nem is merünk tenni, mint az over-re, hiszen ez viszonylag tutinak látszik ezen a meccsen, persze emellett szorítunk a magyar csajoknak!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik