Hírek

Kupacsapatok vasárnapja

A Helsingborg és a Heerenveen is otthon tarthatja a pontokat...

Helsingborg-Kalmar 1!

Két kupacsapat csatájából a hazaiak jönnek ki jobban, a bajnok otthon tartja a pontokat.
Két középcsapat feszül egymásnak a 19. fordulóban. A piros-kékek jelenleg a 6. helyen állnak, 17 mérkőzésen 28 pontig jutva. Otthon egészen jó a mérlege a brigádnak (4-4-1), bár azért néhány iksz helyett illett volna nyerni. Egyetlen vereségét a Norrkopingtől szenvedte el a társulat, épp a legutóbbi fordulóban.
A Helsingborg az említett múlt heti botlás után ismét visszatért a helyes útra: magabiztos fölénnyel, kettős győzelemmel ütötte ki lengyel riválisát a Bajnokok Ligájából. A csoportkör kapujába került tehát a címvédő, és ez óriási lehetőség az együttes számára. A bajnokságbn komolyabb terveket már nem szövögethetnek a fiúk, ugyanis az Elfsborggal szemben immár 7 pontos a hátránya; a dobogó viszont nem tűnik elérhetetlennek, a három egység könnyedén ledolgozható…
A BL-ben a Celtic vár majd a svédekre, és öszességében nem is teljesítheetlen a küldetés…
A Kalmar is csatázott a kupában, ám a Young Boys nagy falatnak bizonyult, így a pirosak búcsúztak az EL-től. A bajnokságban is visszafogottan teljesít a gárda, mindössze a 11. pozícióban tanyázik, 18 ütközetben 23 pontot szerezve. Idegenben 3-2-4 a mérlege, tehát nem rossz a csapat a túrákon, más kérdés, hogy a kupakudarc vélhetően lelombozza majd a srácokat.
A bajnokságban a múlt héten nagy meglepetésre nyertek az élcsapat AIK otthonában, előtte azonban szeszélyesen szerepeltek.
Az egymás elleni mérlegük enyhe Helsingborg fölényt utat, a Kalmar emberemékezet óta nem nyert ebben a párosításban vendégként. Most sem szakadnak meg a hagyományok, nyer a bajnok, és ragad az élmezőnyhöz. Tippünk tehát: 1-es!

Heerenveen-NEC Nijmegen 1!

A hollandoknál is megkezdődik a pontvadászat: a már játékban lévő hazaiak elverik a vendégeket…
A Heerenveen tavaly zseniálisan teljesített: az 5. helyen zárt, ám sokáig a dobogón tanyázott. A jó szereplésnek meg is lett a gyümölcse, hiszen a gárda indulhatott az EL-ben. És ha már elindult, akkor nyomban tovább is jutott a Rapid Bukaresttel szemben. Otthon egy négyest rajzoltak a románoknak, így idegenben belefért az egygólos vereség.
A NEC a 8. helyre futott be tavaly, nem voltak kiesési gondjai, igaz, előre sem nagyon tekintgethettek a piros-zöld-feketék. Idegenben sem volt nagyon gyenge a csapat, leginkább a szeszélyes jelző illett Babosék előző évi teljesítményére.

Az előző két kiírásban iksz lett ebben a felállásban a végeredmény, előtte azonban kétszer is a hazaiak diadalmaskodtak. És szerintünk ezúttal is a Heerenveen szurkolói örülhetnek majd. Meggyőződésünk, hogy a kupasikeren felbuzdult hazai együttes mindhárom bajnoki pontot otthon tartja majd!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik