Hírek

Svéd siker, gólok Kazahsztánban

Az Elfsborg kiütheti a Horsenst az északi rangadón. A Genk az Aktobe ellen gólgazdag mérkőzést vívhat...

Elfsborg-Horsens 1!

Az északi párharcból a svéd brigád jut tovább! Borasban nem jár szerencsével a Horsens…
Az első mérkőzésen Dániában 1-1 lett a végeredmény úgy, hogy a hazai alakulat csak a hajrában egy büntetővel sikerült egyenlítenie. Most azonban a felek Borasban csapnak össze, ahol azt gondoljuk, hogy a sárga-feketék az esélyesebbek a továbbjutásra.
A svéd alakulat immár a harmadik párosmeccsére készül. Az első ellenfél nem jelentett komolyabb akadályt, a Floriana ellen 12-0-ás összesítéssel lépett továbbb a gárda. Aztán jött a FC Dacia Chisinau, amely bizony meglepte Elméket: az első mérkőzésen Kisinyovban hátrányba kerültek (0-1). Aztán a Bora Arénában már nem volt apelláta, Lasse Nillson duplájával gyorsan eldöntötték a továbbjutást.
A bajnokságban vezetnek a borasiak, igaz, előnyük elolvadt a Malmővel szemben. Mindkét alakulatnak 35 pontja van, ám az Elfsborg egy fellépéssel kevesebbet tudott le, mint legfőbb riválisa. Ami a gárda formáját illeti: egy hullámvölgyből kezd kikecmeregni a társaság, egy hazai győzelem után idegenből is ponttal tértek haza Ishizakiék.
Míg a svédek már hosszú hónapok óta futballoznak, addig a dán bajnokságból még csak 4 forduló telt el. A Horsens egy méretes hazai vereséggel nyitott, aztán rendezte sorait, és azóta nem kapott kié Érdekesség, hogy idegenben még száz százalékos az együttes, hazai környezetben viszont még nem nyert… A tavalyi 4. helyezett tehát kicsit szeszélyesen teljesít az idén…
Az első mérkőzésen nagyon közel állt az Elfsborg a meglepetéshez, ám a végén kiegyenlített a dán alakulat. Ám ma nem ez lesz a forgatókönyv! Az az érzésünk, hogy a hazai pálya előnyét kihasználja a svéd gárda, és továbbjut az EL-ben! Tippünk tehát 1-es!

Aktobe-Genk +2,5!

A kazah-belga párharc második felvonásán gólokkal számolunk. Az első meccsen 2-1-re nyertek Kötelesék, tehát a hazaiaknak menniük kell előre, és ezt bizony kihasználhatják a kék.fehérek…
A kazah brigád az FC Torpedo 2008 Kutaisi ellen egy iksszel és egy győzelemmel, az FC Milsami-Ursidos ellen pedig egy idegenbeli vereséggel, majd egy sima hazai győzelemmel léptek túl. A hazai környezet tehát eddig meghatározó volt az Aktobe játékában…
Idegenben elért 1-2 bizakodásra adhat okot, hiszen az idegenben szerzett találat sokat számíthat majd a végelszámolásnál. Vladimir Mukhanov tanítványai 1-0-ás hátrányt egalizáltak, ám még az első játékrészben ismét hátrányba kerültek.
A bajnokságban sikerek és közben egy ikszet találtunk, tehát a pontvadászatban is jó periódusban van az együttes. Kérdés, hogy meg tudja-e ismételni korábbi teljesítményét, amikor is az idegenbeli 4-2-es vereség után 3-0-ra tudott nyerni a visszavágón. Mert a Genk azért kétségtelenül jobb alakulat az FC Milsami-Ursidos-nál.
A Genk most csatlakozott az El-hez, és azért a belga drukkerek magabiztosabb bemutatkozásban bíztak. Nem így történt, tehát a visszavágó előtt izgulniuk kell a szurkolóknak.
Mert Mario Been csapata azért nehezebb ellenfélnek ígérkezik, mint a korábbi riválisok. Bár a bajnokságban eddig csak két ikszet játszottak Bentekéék, azért e két fellépésen szerzett 5 találat mindenképpen jó ajánlólevél.
Ám arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a kapott gólok rubrikában is egy 5-ös szerepel… Pedig nem élcsapatokkal meccseltek Vossenék. Tehát a védelem nem feltétlenül állt még össze, bár mondjuk tavaly is 44 találatot szedett be az alapszakaszban a társulat.
De nézzük, hogy milyen mérkőzésre van kilátás! A kazahok nem mondtak le a továbbjutásról, és persze a belgák is odateszik magukat rendesen. Ebből a csörtéből pedig a semleges drukkerek jönnek ki legjobban! Éppen emiatt gondoljuk, hogy nyílt összecsapást vállalnak majd fel a felek, és tuti, hogy eljutnak a gárdák három találatig!

Olvasói sztorik