Hírek

Hajrá Krisztián!!!

A mai napon gólokat váruk a Midtjylland meccsén, a gárda a Randers csapatát fogadja, valamint este a francia kézis lányok győzelmével kalkulálunk. Emellett a férfi kalapácsvetés döntőjében a magyar Pars Krisztiánért is szoríthatunk!

Pars Krisztián nyeri a férfi kalapácsvetést 1,72

Pars Krisztiánnak szurkolhat minden magyar vasárnap este Londonban az Olimpián, hiszen a kalapácsvetés döntőjében jó esélyekkel indul majd a magyar atléta.
Krisztián Ostravában májusban óriási dobást ért el (82,28m), ráadásul a 2012-es évben már három alkalommal sikerült 80m fölé mennie. Ezzel szemben az ellenfelek közül csak az orosz Kirill Ikonnyikov tudott 80m fölött dobni, valamint 79m feletti dobásai vannak még a riválisnak.
A fehérorosz Ivan Tyihon tudott még 82m felett dobni, de őt doppingügyei miatt kizárták az olimpiáról. Vannak még fontos hiányzók a számban, hiszen a világranglista harmadik és negyedik legjobbja sincs itt az olimpián.
A fogadást illetően nagy eltérések vannak az irodák közt, valahol csak 1.5 körül lehet megfogadni Pars sikerét, de pl. a bet365 1.7 feletti oddson kínálja ezt a lehetőséget. Érdemes megfogadni ezt a tippet, hiszen Krisztián számít az esti döntő egyik legfőbb esélyesének pláne a nagy riválisok távollétében.
Este tehát HAJRÁ KRISZTIÁN, HAJRÁ MAGYAROK!!!
Köszönet rokakoma sporttársnak a hasznos infókért (napituti.blogger.hu)

Midtjylland – Randers +2,5gól 1,73

Kedvenc dán csapatunk lép pályára, hiszen a kimondhatatlan nevű Midtjylland csapatára nagyon szeretünk gólok végett fogadni, és hát a nevének kiejthetetlensége sem elhanyagolható…
A hazaiak az elmúlt 3 fordulóban 4 pontot szerzett, ami a tavalyi produkcióhoz képest eléggé gyenge kezdés, de még csak most indult a bajnokság, szóval van idő a javításra! A nyitó fordulóban hiába vezettek már 2:0-ra a Koppenhága otthonában, végül 4:2-es vereséget szenvedtek. Aztán otthon javított a csapat, hiszen megverték a Nordsjaelland csapatát 3:1 arányban. A legutóbbi körben pedig egy döntetlent sikerült kiharcolni a Horsens otthonában. A Horsens ellen küzdeni tudásból jelesre vizsgázott a csapat, hiszen kétszer is sikerült egyenlíteniük a meccs folyamán. A Midtjylland nyáron sikerrel szerződtette a támadó Rasmussen-t, aki sokat tehet idén a csapat jó szerepléséért!
A vendégük ezúttal az a Randers, amely két győzelemmel és egy vereséggel kezdte az idei szezont. A nyitó fordulóban beleszaladtak egy 1:6-os verésbe a Sonderjyske otthonában, aztán sikerült javítani az Odense (1:0) és az Aarhus (2:1) ellen. Tavaly a Randers a másodosztály második helyén zárt az Esbjerg csapata mögött, így játszhat idén az élvonalban.
A két csapat már eléggé sokszor találkozott egymással. Legutóbb tavaly májusban (amikor a Randers kiesett az élvonalból) ebben a felállásban 2:2 lett az eredmény, előtte egy barátságos meccsen 3:3-ra végeztek a felek.
A mai meccsen is azt jósoljuk, hogy legalább három alkalommal zördül majd meg a háló!

Dánia (nők) – Franciaország (nők) 2 1,30

Egy kézilabda meccset tartogatunk még a kedves olvasók számára, méghozzá egy női meccset az olimpia csoportküzdelmeiből, ahol a francia csapat mérkőzik meg a dán együttessel.
A dánok egy győzelemmel és három vereséggel állnak a csoport 5. helyén, és nem sok esélyük van arra, hogy ebből a csoportból továbblépjenek. Az első meccsen 21:18-ra verték a svéd csapatot, majd következett 3 vereség: 24:25 Dél-Korea ellen, 21:24 a spanyolok ellen, majd 23:24 a norvégok ellen. A dánok Noorgard-ra építik a csapatot, aki eddig 22 gólt dobott, mellette még Skov áll viszonylag jól a maga 12 találatával, a többiek viszont meglehetősen gyengén muzsikálnak eddig.
A meccs és a csoport egyértelmű esélyesei a franciák, akik eddig 3 győzelemmel és egy döntetlennel állnak a csoport élén, és nagy valószínűséggel meg is nyerik azt. Az első meccsen 24:23-ra verték a norvégokat, ahol többel is nyerhettek volna, de a csapat kiengedett a végén, és ez majdnem a győzelembe került. Aztán döntetlent játszottak a a spanyolokkal (18:18). Ezután sima győzelem a svédek ellen (29:17) és egy laza három pontos siker következett a dél-koreai csapat ellen. A francia csapatban 17 gólnál jár Dembele, mellette még Tervel (10), Baudouin (10) és Pineau (9) is jól dobál, valamint a többiek is szépen kiveszik a részüket a sikerekből.
A két gárda utoljára a 2011-es VB-n találkozott, akkor 28:23-ra nyertek a franciák. A mai meccs esélyesei egyértelműen a világbajnoki második helyezett, pekingi olimpián 5. helyezett francia válogatott, és mi is az ő sikerüket jósoljuk a dán csapat ellenében!

Olvasói sztorik