Hírek

Norvégiából Svédországba

A Molde-Basel meccsen gólváltást várunk, míg a Trelleborgs ponttal, pontokkal térhet haza túrájáról...

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Molde-Basel Mindkét fél betalál: IGEN!

Megint a Bajnokok Ligájában vadászunk gólokra: ezúttal a norvég és a svájci aranyérmes küzdelmétől várjuk azt, hogy mindkét fél betalál.
Alapjaiban véve mindkét gárdát kedveljük, hiszen jobbára a támadófocit részesítik előnyben. A Molde címvédésre készül, ám a Stromsgodset feladta neki a leckét: immár hat ponttal vezet a bajnok előtt. Otthon egészen jól teljesít Ole Gunnar Solskjaer alakulata, bár egyetlen vereségét épp a legutóbb szenvedte el a brigád (7-0-1, Viking 1-2).
Az előző körben a Ventspils ellen simán továbbjutott a Molde: otthon 3-0, idegenben 1-1 lett a végeredmény. Tehát mindkét meccsen eredményesek voltak a norvég fiúk…
A Basel valamelyest könnyebb ellenfelet kapott az első fordulóban: a Flora Tallinnon kapott gól nélkül léptek tovább Freiék (0-2, 3-0). A helvét bajnok a pontvadászatban már három meccset letudott: az elsőn sikert aratott, aztán két iksz jött a sorban. Ennél azért jobb kezdésben bíztak a piros-kék drukkerek…
Azt gondoljuk, hogy bár az első meccseken általában óvatosabb meccseket vívnak a csapatok, e két alakulat mégsem áll be bekkelni! Ennek megfelelően gólváltással kalkulálunk, és azt sem zárjuk ki, hogy akár három találat is születik az összecsapáson!

Assyriska-Trelleborgs x2!

Meglepetést érzünk a svéd másodosztály mai összecsapásán: azt gondoljuk, hogy a tavaly még élvonalbeli vendégek ponttal, pontokkal távoznak a Sodertalje Fotbollsarenából!
Elmaradt meccset pótolnak a svéd második vonalban, amely talán kiesési rangadónak is nevezhető. A hazaiak a 12. helyen tanyáznak, 16 fellépésen 18 pontig jutva. Odahaza egészen elfogadható a mutatójuk (3-3-1, csak a második Brommapojkarna tudott nála nyerni).
Viszont gyenge passzban van a brigád: június közepe óta öt találkozót vívott meg az együttes, és ebben a periódusban mindössze egy egységet gyűjtött be…
A Trelleborgs drukkerei a poklok poklát élik meg az idén: a csapat tavaly még az első ligában szerepelt, most pedig azért kell harcolnia, hogy ne essen ki a második vonalból… Most a 14., osztályozós helyen áll 16 mérkőzésen szerzett 15 pontjával. Meleg lehet a pite, ha nem kapja össze magát a déli társulat, hiszen az üldözők nagyon közel állnak a Trelleborgshoz.
A csapat idegenben eddig nem brillírozott, 1-1-6-os sora erről tanúskodik. Ám egyetlen sikerét épp legutóbb aratta az élcsapatnak számító Angelholms stadionjában (1-4)!
Az egymás elleni mérleg egyértelműen a vendégeknek kedvez: 6 csatából 5-öt a Trelleborgs nyert meg, ebben a felállásban 0-1-2 a mérleg. Sőt, az Assyriska még gólt sem rúgott!
Az az érzésünk, hogy a vendégek nem kapnak ki! Nem kizárt a győzelmük, de egy pontra feltétlenül jók lesznek a látogatók. Húzzuk be az x2-es tippet!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik