Hírek

Távozott Trapp Zoltán? Ezért áll az ügy?

42 gyanúsított, 31 mérkőzés eddig a Központi Nyomozó Főügyészség mérlege a bundaügyben. Az utóbbi időben viszont nagy a csend.

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

A Rangadó.hu információi szerint a Nemzeti Nyomozó Irodától a magánszférába távozott Trapp Zoltán. A főnyomozó a bundaügyet felgöngyölítő hatóság egyik emblematikus figurája, vezetője volt. Értesüléseink szerint jelen volt több gyanúsított kihallgatásánál is.

Távozása jelentősen lelassította a nyomozást.

– Ami a legfontosabb, hogy bundaügyekben a Központi Nyomozó Főügyészség az illetékes. Személyzeti dolgokkal kapcsolatban pedig amúgy sem áll módomban felvilágosítást adni – mondta Csécsi Soma alezredes, a NNI sajtósa arra a kérdésünkre, hogy Trapp valóban a magánszférába távozott-e.

Arról, hogy a főnyomozó távozása miként érinti a bundaügy felgöngyölítését, Fazekas Gézát, a Központi Nyomozó Főügyészség sajtószóvivőjét is megkérdeztük.

– Trapp Zoltán nem irányítja a nyomozást, hiszen lassan egy éve ügyészi nyomozás folyik – mondta. – A mi hatáskörünkbe tartozik az úgynevezett bundaügy. Az más kérdés, hogy az NNI-től néhány nyomozó segíti a munkát.

Fazekas arról, hogy Trapp Zoltán távozott-e az NNI állományából, nem kívánt nyilatkozni.

Mindenesetre az biztos, hogy az utóbbi időben mintha megállt volna a nyomozás. Alig-alig hallani új fejleményekről. Aczél Zoltán ügyvédje, dr. Czeglédy Csaba a SportPlusz legutóbbi számában ezt nyilatkozta: kifulladt a nyomozás. Véleményem szerint az érintettek közel fele – köztük ügyfelem – ellen még vádemelés sem lesz…

Fazekas Géza egyébként tavasszal úgy nyilatkozott, hogy még csak most jön a második félidő. Azt csak mi tesszük hozzá: lehet, hogy így van, de akkor jó hosszú a szünet.

Olvasói sztorik