Hírek

Villámcsapás a focipályán

Életveszélyes állapotban a villámcsapás miatt újraélesztett egyik fiatal!

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Villámcsapás miatt újra kellett éleszteni két 20 év körüli fiatalembert vasárnap délután a Győr-Moson-Sopron megyei Agyagosszergényben, az egyikük állapota életveszélyes. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a fiatalok a zuhogó esőben fociztak, amikor a pálya közepére lecsapott egy villám.

A villámcsapás súlyos sérültjeit a soproni kórházban kezelik. Az életveszélyben lévő játékost az intenzív osztályán ápolják, további két sérültet a kardiológiai osztályon kezelnek – közölte a kórház vezető ügyeletes az MTI érdeklődésére vasárnap este.

Becher Péter elmondta: tizenöt fiatalt – játékosokat és bírót – szállítottak a soproni kórházba az agyagosszergényi focipályáról. Megfigyelésüket követően tizenkét érintettet már hazaengedtek. Ők elsősorban a történtek miatti ijedelem okán kértek orvosi ellátást.

Nyolc beteget megfigyelésre a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház kardiológiai osztályára szállítottak – közölte Oláh Attila professzor, orvos-igazgató.

A Győr-Moson-Sopron megyei Agyagosszergényben falunap keretében barátságos mérkőzést játszott a helyi labdarugó csapat a Vas megyei Szergény együttesével. Távolinak tűnt még a vihar, amikor hirtelen lecsapott a villám a pálya közepére – számolt be a történtekről Szabó Alfonz polgármester.

Elmondása szerint a villámcsapás négy-öt embert vitt a földre, egyiküknek a lábszárvédője is elégett. A polgármester úgy tudja, hogy Sopronon és Győrön kívül Szombathelyre is szállítottak sérülteket.

Olvasói sztorik