Hírek

Vászlói siker és svéd gólok

A román élvonal második fordulójában a Vászló sikerével számolunk, és ellátogatunk a svédekhez is, ahol a Brommapojkarna meccsén várjuk a gólokat!

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a rangado.hu Facebook játékán!

Vaslui – Petrolul Ploiesti 1(x)

A második fordulónál tart a román bajnokság, és habár nem kimondottan szeretünk ebben a ligában meccsgyőztesre fogadni, most kivételt teszünk és a Vászló sikerét ajánljuk olvasóink figyelmébe!
A hazaiak a Rapid Bukarest ellen kezdték meg az idei szezont, és idegenben egy tűrhető 2:2 jött össze. Kicsit talán még csalódottak is lehetnek a vászlóiak, hiszen kétszer is vezettek a meccsen, ám a 85. percben érkezett hazai egyenlítő találatra már nem tudtak góllal válaszolni… Tavaly egyébként a 2. helyen zárta a bajnokságot a Vaslui és csak egy ponttal maradt le a bajnok CFR mögött. Tavaly odahaza egyébként 11-3-3 32:11 mérleget produkáltak, amely eléggé meggyőzőnek mondható. A felkészülés során legyőzték a Kuban együttesét 2:1-re, 2:2-es döntetlent játszottak a Sparta Praha ellen, valamint kikaptak a Terek csapatától 1:2 arányban, tehát vegyesre sikerült a szezonra való hangolódás. A gárda egyébként eléggé aktív volt az átigazolási piacon: 7 név szerepel a távozók listáján (köztük Wesley, Papp és Constantin), ellenben ha hinni lehet a forrásoknak, akkor 18 nevet sikerült maguknak megszerezni kb. 1.8 millió euró értékben. Össze kell tehát szokni a csapatnak, de idén is egyértelmű a cél a csapat számára: el kell érni a dobogós helyek egyikét, lehetőleg a legfelső fokot!
A mai vendégük pedig a Petrolul csapata, amely győzelemmel nyitotta a bajnokságot: 5:0-ra ütötték ki odahaza a Ceahlaul csapatát. Tavaly pedig épphogy bennmaradt a bajnokságban a csapat a maga 10-9-15 mérlegével, mely végül a 14. helyre volt elegendő (mindössze 4 ponttal előzték meg a kiesett Temesvár csapatát). Idén egy stabil középmezőnyös hely lenne a cél, és az első fordulóban mutatott játék alapján erre lehet is esélyük. A felkészülés során is jól szerepelt a csapat: győzelem az AEK Athén (4:0), a Regensburg (5:2) és a Teplice ellen (3:1), valamint két 0:0-s döntetlen a Kuban és az Anorthosis ellenében. A csapat egyébként 18 játékost szerzett a nyár folyamán, a távozók listáján viszont csak 4 név szerepel. Jól megerősítették a keretet tehát a tulajdonosok, ebből is egyértelműen látszik a célkitűzés.
Két megerősített csapat harcol tehát ma este a pontokért Vászlón, és mi a hazaiak sikerét támogatjuk, kevésbé bátrak pedig húzzák be mellé az X-t is, biztos ami biztos alapon… A két csapat egyébként tavaly ebben a felállásban 0:0-t játszott, míg fordított pályaválasztási feltételek mellett 2:1-re nyert a Vaslui.

Brommapojkarna – Landskrona +2,5gól

Az egyik kedvenc nevű csapatunk, a Brommapojkarna meccsét ajánljuk az olvasók fogyelmébe: a Landskrona elleni meccsen legalább 3 találatot várunk.
Nem sokat csűrjük-csavarjuk a dolgot: a Bromma 12-0-4 mérleggel áll a tabella 2. helyén, gólaránya pedig 32:20. Tehát lőnek gólt rendesen a srácok, de a védelmük is zavarba hozható. Saját közönség előtt még nem hibáztak a srácok (8 győzelem), és ezalatt 22 gólt lőttek és csak 6 alkalommal kapitulált a védelmük. Az eddigi 16 meccsükből 10 alkalommal játszottak overt-t a hazaiak.
A vendégük pedig a tabella 7. helyén szerénykedő Landskrona együttese. A csapat 7-2-7 25:26 mérleggel áll jelenleg, idegenben pedig eléggé szegényes a mérlegük: 2 győzelem mellé egy döntetlen és 5 vereség tartozik 7:13 gólaránnyal. A csapat eddigi 16 meccséből 12-szer játszott over-t, tehát érdemes megfogadni az ő meccseiken a +2,5gólos opciót.
A két gárda áprilisban találkozott egymással fordított felállásban, akkor idegenben 2:1-re győzött a Brommapojkarna csapata. Ma is az ő győzelmüket tartjuk a legvalószínűbbnek, de a vendégek is találhatnak gólt, így pedig minden adott egy 3 gólos meccshez!

Olvasói sztorik