Hírek

Egy francia és egy magyar tipp péntekre

Reményeink szerint a Hali, valamint az Auxerre is sikerrel indítja a bajnokságot, emellett a szombathelyi meccsen gólokat is várunk.

Haladás-Eger 1! +2,5!

Megkezdődik a honi pontvadászat is, és az első meccsen nyomban a kedvencünk lép pályára. Azt gondoljuk, hogy a pontok a Rohonci úton maradnak…
Két hónap szünet után újra útjára indul a labda az NB/I-ben. Az évad első meccsét Szombathelyen rendezik, ahol az újonc Eger vizitál. A szombathelyieknél nem volt jelentős játékosmozgás, olyan futballisták távoztak (Oross, Vujovics, Sluka, Skriba, Sipos), akik nem voltak meghatározó tagjai a tavasszal oly sikeres zöld-fehéreknek. Az érkezői oldalon Andorka és Fehér neve szerepel: előbbi Pécsről tért haza, korábbi sikerei helyszínére, utóbbi pedig Győrből költözött Vasba.
A Hali a felkészülési időszakban neves ellenfelekkel meccselt: román, ukrán és orosz gárdákkal szemben is eredményesek voltak Halmosiék. Az utolsó edzőmérkőzést elbukták ugyan Radóék (1860 München 0-1), ám ennek ellenére úgy tűnik, jól összeállt a Haladás a bajnoki rajtra.
A vendégek óriási tavaszi hajrát produkálva nyerték meg az NB/II Keleti-csoportját. Simon Antal tanítványai a Szolnokot és a Békéscsabát utasították maguk mögé. A nyáron nagy volt a változás a keretben, a legnagyobb fogásnak talán a korábban a válogatottban is megfordult Németh Norbert leigazolása jelentette, de a védelemben is fontos szerephez juthat majd a Vasastól szerződtetett Kovács Gábor.
Míg a Haladásnál nincsen külföldi futballista, addig az egrieknél szép számmal akadnak légiósok. A csatársorban Igor Pisanjuk és Pavlov kaphat szerepet, a középpályán pedig Pavicsevics és Dobrics teljesítményén múlhat sok…
Komoly múltra nem tekint vissza e két együttes történelme, legutóbb 26 éve találkoztak a Rohonci úton a felek, akkor magabiztos Hali-siker született.
Összességében azt gondoljuk, hogy a rutin, a nagyobb játékerő, no és a hazai pálya előnye miatt a pontok Szombathelyen maradnak. Emellett jó eséllyel lesz 3 találat az összecsapáson!

Auxerre – Nimes 1

Megkezdődnek a francia másodosztály idei küzdelmei is, és az első fordulóban a tavaly még az élvonalban szereplő Auxerre csapata fogadja a Nimes együttesét, és mi egyértelműen a feljutni vágyó hazaiak mellett tesszük le a voksunkat egészen jó szorzóért!
Az Auxerre kisebb meglepetésre végzett tavaly a Ligue1 utolsó helyén 34 ponttal, a még bennmaradt Lorient-hez képest 5 pont hátrányban végeztek. Meglepően rossz szezont futott a csapat tavaly, pedig előtte még az európai kupaporondon is ott voltak, de most be kell érniük a második vonallal… Ennek megfelelően Wallemme mesterrel a padon a feljutást célozza meg a csapat, mely így első ránézésre nem is lehetetlen küldetés. A csapat sajnos kénytelen volt a nyáron elengedni 7 játékosát is (Traoré pl. 2 millióért távozott a Nancy csapatához, de Oliech is elhagyta a csapatot, őt a Kasimpasa vette meg szintén 2 millióért). Ellenben 3 játékos érkezett, de sajnos nem túl nagy nevek, így helyük és szerepük egyelőre rejtély marad… Négy felkészülési meccsel hangolt az együttes a szezonra, melyből kettőt elveszítettek (Angers 1:3, Nantes 0:1) és kettőt megnyertek (Clermont 4:0, Lausanne 1:0).
Vendégük pedig az a Nimes, amely tavaly megnyerte a harmadosztály küzdelmeit 68 ponttal, így idén egy osztállyal feljebb léphettek. A gárda kisebb csapatok ellen játszott a nyáron barátságos meccseket és az 5 meccsből 4 alkalommal nyertek, egyszer pedig ikszeltek. A csapatban két ingyen igazolás érkezett: Robail a Bastia csapatából jött, míg Dalmat a Rennes együttesét hagyta ott a másodosztály újoncának kedvéért.
Érdekes meccs várható a nyitó körben, minden esetre azt gondoljuk, hogy a hazaiak játéktudásban és tapasztalatban felülmúlják a vendégeket. A két csapat 2005-ben találkozott utoljára, tehet nem mostanában, akkor az a meccs 2:1-es Auxerre győzelemmel ért véget. Természetesen a tippünket nem erre alapozzuk, de hazai sikert várunk ezen a meccsen!

Olvasói sztorik