Hírek

Grúz-azeri harc Európában…

A BL-ben egy keleti és egy északi párharcot választottunk. Előbbiben a hazaiak, utóbbiban a vendégek sikerét várjuk...

FC Zestafoni-FK Neftchi Baku +2,5! 1(x)!

A grúz és az azeri bajnok csap össze a BL-selejtezőjében. Azért e párharcnak megvan a kellő pikantériája. Az első ütközetet az azeriek nyerték meg simán (3-0), így most a Zestafoninak nincs más lehetősége, mint a támadás. Lesznek gólok, no és azért szerintünk a grúz együttes nyeri a találkozót. De ez elég lesz-e a továbbjutáshoz? Félő, hogy nem…
A Zestafoni nagy tervekkel utazott Bakuba a múlt héten: Giorgi Chiabrishvili alakulata egészen jól szerepelt a felkészülési mérkőzéseken, tehát önbizalommal telve léphettek pályára a fiúk Bakuban. Ahol aztán rendesen beleszaladtak a késbe… A Tofik Bakhramov stadionban már az első félidőben eldőlt minden, ugyanis a grúz védelem előbb a 22., majd a 24. minutumban is csődöt mondott… A második játékrész első felében 3-ra nőtt a hazaiak előnye, és az eredményt még csak nem is tudták kozmetikázni Kvaskhvadzéék. Pedig a 3-1 mennyivel jobban mutatna most, a visszavágó előtt…
A Neftchi alakulata megcselekedte, amit megkövetelt a haza: sima hármassal zavarta haza grúz vetélytársát, és összességében nyugodtan várhatja a visszavágót. A BL-selejtező előtt pedig sokan féltették a fehér-feketéket, hogy mivel nincsenek jó passzban (sorban bukták el az edzőmeccseket), nem lesz egyszerű történet a grúz bajnokkal vívandó párosmérkőzés.
Tehát az olajmunkások – merthogy így becézik a fiúkat szerte Azerbajdzsánban – jó eséllyel mennek egy fordulót a BL-ben. Tavaly ez nem sikerült nekik, ugyanis a Dinamo Zagreb kemény diónak bizonyult… A bakui gárda viszont erősödött az egy esztendővel ezelőttihez képest: dél-amerikai futballisták érkeztek az olajmezőkre, akik úgy tűnik, valóban erősítést jelentenek az alakulatnak.
Azt gondoljuk, hogy a derék grúzok nekirontanak majd az olajmunkásoknak! A hazai attakokat nem biztos, hogy túlélik a fehér-feketék, ám a kontrajáték adott lesz a vendégek számára. Most azt érezzük, hogy lesz legalább három találat, no és a grúzok csak visszavágnak a múlt heti pofonért! Tippünk tehát 1-es, és +2,5!

KR Reykjavik-HJK x2!

Igazán megnyugtató előnyből várhatja a visszavágót a finn bajnok. Az izlandi címvédő szerintünk nem tud szépen búcsúzni a kupától…
Egy hete a Sonera Stadionban egy durva hetesbe szaladt bele a KR. A továbbjutás eldőlt, ettől kezdve a felek kvázi becsületbeli ügyként kezelhetik a visszavágót.
Az első meccs óta a HJK nyert a bajnokságban: a Haka ellen szerény 1-0-ás sikerrel kellett beérniük a drukkereknek. A kék-fehérek őrzik magabiztosan második helyüket, az Inter Turkuval szembeni hátrányuk nem nőtt, továbbra is két egység. Az izlandi túra nyilván nem hiányzik Makeláéknak, de nincs mit tenni, irány Reykjavik!
Ahol egy kedvét vesztett KR vár majd a finnekre. Nem is csoda, hiszen a selejtező egyik legnagyobb ruháját mérték a csapatra. Az első félidőben még tartották is magukat Gunnarssonék, hiszen két gól volt a házigazda előnye. De aztán a fordulást követően jött a totális összeomlás… Ötöt rámoltak még be a finnek!
A bajnokságban vezetnek, igaz, egy meccsel többet játszottak a legnagyobb rivális Hafnarfjördurnál. Előnyük egy egység, tehát izgalmas lesz még a befutó. A HJK elleni tragédia után a bajnokságban rangadó várt a gárdára: a 3. Stjarnan otthonában 1-1-re végeztek a fiúk.
Nos, azt gondoljuk, hogy a KR nem tud visszavágni a finn bajnoknak. Szerintünk jó eséllyel nyernek a vendégek, de azért egy ikszet is odatehetünk az alaptippünk mellé…

Olvasói sztorik