Hírek

Egy újabb északi kaland

A svéd második vonalban kiesési rangadót rendeznek. Izlandon középcsapatok feszülnek egymásnak. A hazai pálya előnyt jelent? Szerintünk igen!

Brage-Varnamo 1!

Nem ma kezdi meg a felzárkózást a vendég együttes. Szerintünk a pontok Domnarvsvallen-ben maradnak!
A fele már el is telt a svéd másodosztályú bajnokságnak, és hőseinket hat hely és 10 pont választja el egymástól. A Brage tehát a középmezőnyben tanyázik, a 10. helyen állomásozik, 15 mérkőzésen 19 pontot sikerült behúznia, így egyelőre 5 egységre van a veszélyes zónától. A társulat, amely tavaly osztályozón vívta ki a bennmaradást, csak 8 pontot szerzett otthon (2-2-3), az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a tabella első felében szereplő együttesekkel már meccselt saját pályáján. Az első két helyezettől kikapott, viszont legutóbb a dobogós Halmstadot megadásra kényszerítette.
Ami a Brage formáját illeti, nos, meglehetősen szeszélyes, hiszen az elmúlt hetekben össze-vissza játszott mindent a brigád. Meglepetésre elverte például a Halmstadot, előtte viszont épp a Varnamonál kapott ki gyalázatosan (3-0). Ebből túl messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, ám azért azt gondoljuk, hogy a hazai pálya előbb-utóbb előnyt jelent majd a gárda számára…
Az ellenfél tehát a Varnamo lesz, amely az utolsó 9 ponttal. Idegenben 1-1-5 a mutatója, a Trelleborgsnál nyert, az Umea otthonában pedig ikszelt. A társulat június végén épp a Brage elleni sikerrel vonult nyári szünetre. Nagy kérdés, hogy a siker egy felvillanás volt-e, vagy pedig megtalálta a helyes ösvényt a csapat… Szerintünk elképzelhető, hogy az utóbbi opcióról beszélhetünk…
Az együttesek egymás elleni mérlege Varnamo fölényt mutat: fordított felállásban a házigazda nyerte meg mindkét ütközetüket, míg tavaly a Brage pályaválasztásával iksz lett. Még egy adalék: mindhárom találkozón jött a +2,5-ös opció…
Most is sanszosnak tartjuk a gólos történetet, ám valamiért a hazaiak sikerében bízunk. A Halmstad elleni győzelemből táplálkozhat a Brage, és az az érzésünk, hogy újabb három egységgel gyarapodik a gárda!

IA Akranes-Breidablik 1(x)!

Középcsapatok csapnak össze az izlandi élvonalban. Szerintünk a hazai pálya előnye dönthet, és a pontok, no jó, legalább egy, az Akranesnél marad.
A 12. fordulóra hangolnak a csapatok az izlandi élvonalban. A hazai alakulat az 5., 17 pontjából 9-et (3-0-2) szerzett saját stadionjában. Az együttes remekül kezdte a pontvadászatot, az első négy fellépésén nem hibázott, majd jött két döntetlen, tehát a 6. forduló után még veretlenül vezette a tabellát. Aztán jött a mélyrepülés: négy sitt zsinórban… Le is csúszott a dobogóról az IA, majd amikor már mindenki temette a csapatot, fölényes, 4-0-ás sikert arattak a Selfoss ellenében.
A Breidablik a 9. 15 ponttal, vendégségben 1-3-1-es mérleggel. Feltűnően kevés gól esik a meccsein: a túráin 4-5-ös találati mutatót hozott össze. A július eddig pocsékul sikerült a csapatnak: 3 csatában két iksz, közben egy megalázó hazai vereség a Keflaviktól, saját pályán (0-4).
Az elmúlt években a Breidablik nem tudott nyerni az IA pályáján: kétszer hazai siker született, egyszer pedig megosztozkodtak a pontokon a felek. A nyitófordulóban, a Kopavogur otthonában is az Akranes nyert. A hazaiak sikerében bízunk, erőteljesen. Reméljük, hogy megint elkapta a fonalat az IA!

Olvasói sztorik