Hírek

Finn és svéd hazai!

A HJK hendivel tarthatja otthon a három pontot, a Landskrona pedig gólgazdag meccsen verheti el az Umeát...

HJK Helsinki-Haka (0-1) 1!

A BL-selejtezőben aratott fölényes siker jót tett a finn bajnoknak: szerintünk újra magabiztosan nyernek, ezúttal a honi pontvadászatban… Jajj, szegény Haka!
A HJK egyelőre nem vezeti a bajnokságot… A gárda 17 mérkőzést követően 30 ponttal a 2. helyen tanyázik az Inter Turku mögött, amely eddig 32 egységet gyűjtött be. Odahaza, a Sonera Stadionban eddig 6-2-0-ás sort produkált Antti Muurinen mester csapata. Érdekesség, hogy a két legutóbbi otthoni találkozóján veszített pontokat a gárda (a TPS és a MyPa tudott ikszelni nála).
És bizony, a hétközi nemzetközi kupakaland előtt nagyon nem ment a társaságnak: június közepén a JJK pályáján nyert legutóbb a csapat, azóta öt mérkőzésen három iksz és két zakó. Egy bajnokjelölttől azért ez igencsak vékony teljesítmény… Más kérdés, hogy a nagy ellenlábas Inter sem brillírozott ebben a periódusban, így mindössze két pont a turkuiak fórja.
A Sonera Stadionban 17-4-es gólaránnyal áll a HJK, tehát az ellenfelek nem szívesen vizitálnak a bajnoknál…
A Haka a 9. helyről várja a folytatást: 17 ütközete közül egy sem végződött döntetlenre (7-0-10), így most 21 egység áll a neve mellett. A gárda elsősorban hazai környezetben erős (5-0-3), idegenben jobbára szenved (2-0-7, csak a JJK-nál és a Lahtinál tudott sikert aratni). A túrákon a gólaránya 7-16, tehát olykor könnyen megadja magát a Haka…
Amely mostanság nincs is rossz passzban! Az elmúlt 8 fellépéséből ötöt megnyert, így ebben az intervallumban a Valkeakoski-i együttes a legjobb formában lévő alakulat a ligában.
Azonban ma vereségre van ítélve szegény Haka, ugyanis a HJK szerintünk maximálisan feltöltődött a hétközi, KR elleni 7-0-ás győzelemből! A bajnok motivált lesz, és szerintünk legalább kettővel veri el a látogatót!

Landskrona-Umea +2,5! 1!

Lesz legalább három gól a svéd másodosztályú bajnokin! No és azért Henrik Larsson tanítványai jó eséllyel otthon tartják majd a pontokat…
Túljutottak a csapatok a bajnokság felén: a hazaiak a középmezőnyben tanyáznak, a 8. pozícióban rostokolnak, 15 fellépésen 20 pontig jutva. Előbbre is állhatnának, ha idegenben jobban menne a brigádnak. De nem megy… Otthon viszont nincs különösebb probléma az alakulat teljesítményével: 4-1-2-es a mutatójuk, ehhez 16-12-es gólarány párosult. Egy figyelemre méltó adat: mind a 7 hazai találkozóján jött a +2,5-ös opció…
Viszont nem nagyon megy mostanában a csapatnak: június elején nyert legutóbb, azóta négy fellépésen maradt siker nélkül. A múlt héten épp az aktuális ellenfelénél vizitált, és maradt is pont nélkül (3-1).
Az Umea folyamatosan menekül: az újonc jelenleg is kieső helyen áll, 15 csatában 10 pontot húztak be. Idegenben egy fokkal jobban megy a társulatnak (1-3-3), ám azért összességében így is halovány a mérlegük.
A formájuk akár biztatónak is nevezhető, hiszen három meccset tudtak le vereség nélkül. Ez pedig önmagukhoz képest respektálandó produkció. És még valami! AZ Umea eddig minden kirándulásán szerzett legalább egy gólt!
És akkor nézzük az egymás elleni mérlegüket. Nos, ebben a felállásban háromszor ranzitak a közelmúltban, és mindannyiszor úgy nyert a házigazda, hogy esett legalább három találat!
Erre is alapozzuk a tippünket, no és a fenti érvekre. Szerintünk megint nem unatkoznak majd a nézők, és vélhetően a hazai drukkerek térhetnek majd haza elégedetten…

Olvasói sztorik