Hírek

Osztrák gólok, ír vendégsiker

Linzben gólokkal kalkulálunk, a Mervue-Athlone meccsen pedig a vendégek sikerét várjuk...

BW Linz-Hartberg +2,5!

Megkezdődik a pontvadászat az osztrák második vonalban is. Nyomban egy gólos történeten akadt meg a szemünk: a Linzer Stadionban szerintünk lesz három találat…
A bajnokság előtt nagy szenzációnak számított, hogy a Blau-Weiss Linz “nagytestvére”, a LASK csak a regionalligában indulhat. Így most a linziek egy második ligás alakulatnak szoríthatnak. A tavaly még újoncként küzdő kék-fehérek nem is okoztak csalódást, hiszen a 6. pozícióban zártak. Odahaza voltak a veszélyesebbek (7-7-4), és még egy adalék: 18 hazai csatájuk közül csak kétszer nem voltak eredményesek… Azért ez figyelemre méltó adat!
A Hartbergről nem tudunk ennyi pozitívumot leírni: a brigád a 10., utolsó helyen zárt, így pótvizsgáznia kellett. Az akadályt sikerrel vette a társulat, így most újra a második vonalban szerepelhet. Tavaly 36 mérkőzésen 27 pontot húzott be a keleti alakulat, összességében esélye sem volt elkerülni az osztályozót.
Az elmúlt években rendre mindkét fél betalált ebben a felállásban, és nem egyszer eljutottak három gólig is a felek. Most sem gondoljuk, hogy a védekezésé lenne majd a főszerep. Várunk 3 találatot!

Mervue United-Athlone Town 2(x)!

A hazai együttes gyenge szériája nem ma este szakad meg az izmos középcsapat ellen. Szerintünk a pontok elvándorolnak a Fahy’s Field-ről!
Az ír másodosztályban a 18. fordulóra hangolnak a brigádok. A Mervue United csapnivalóan teljesít, az utolsó előtti, 17 mérkőzésen 8 pontot sikerült begyűjteni. Egy szerencséje van mindössze: a Galway United még nála is gyengébben muzsikál…
17 fellépésen 2-2-13-as mérleget hozott össze a csapat, mellettük szól viszont, hogy hazai pályán nyerte meg mindkét meccsét, és emellett egy ikszet is sikerült elcsípnie. És, hogy kik voltak az áldozatok? A Finn Harps és a Wexford Youth kapott ki náluk, Waterford ellen pedig döntetleneztek.
A formájuk viszont pocsék. Öt bajnokit buktak el zsinórban, sovány vigasz, hogy közben továbbléptek az FAI Kupában. Az összesített gólaránya 23-36, amelyből arra lehet következtetni, hogy bizony eseménydús meccseket vív a Mervue.
Az Athlone a 4. 27 ponttal, a dobogótól 8 egységre lemaradva, tehát komolyabb terveket nem szövögethet a Town. Idegenben jobban megy a társulatnak: 4-2-2 a mutatója, 9-7-es gólaránnyal.
Az elmúlt három fordulóban nem kapott ki a csapat, közben értékes pontot hozott el a 2. Longford otthonából. A formájára mégsem mondhatjuk egyértelműen, hogy jó, hiszen a múlt héten otthon nem bírt el a Finn Harps-szal.
Az elmúlt négy egymás elleni ütközetüket az Athlone nyerte meg, márciusban ebben a felállásban 0-1 lett a vége, májusban az Athlone stadionjában 2-1-re győzött a Town.
Most is az az érzésünk, hogy a vendégeké lesz a három pont. Az Athlone nem tér haza vereséggel, ez tuti, tippünk ennek megfelelően 2(x)!

Olvasói sztorik