Hírek

Cseh-szlovák hendis diadalok!

A Spartak Trnava és a Mlada Boleslav is kettővel verheti aktuális riválisát az Európa Ligában.

Sparta Trnava-Sligo Rovers 1! (0-1)1!

A szlovák együttes előnyt szerez a visszavágóra. Az írek eddig nagyon gyengén szerepeltek a nemzetközi porondon, és nem szakít a Sligo sem e rossz hagyománnyal.
Az Európa Liga második fordulójában a szlovák bajnokság tavalyi második helyezettje az ír listavezetőt látja vendégül. A Trnava alig maradt le az aranyéremről az előző kiírásban: mindössze két ponttal gyűjtött kevesebbet a Zsolnánál. Az idén eddig egy meccset játszott le a brigád: hazai környezetben ikszeltek a Kassával.
A Stadion Antona Malatinskeho-ban tavaly kimondottan jól teljesített a csapat (11-4-2), az egyik legjobb hazai mutatóval rendelkezett a ligában.
A Sligo egy éve szintén az ezüstérmet szerezte meg, az idén viszont olybá tűnik, a legfényesebb medálra tör! vezeti az ír bajnokságot, előnye 6 pont 16 játéknapot követően.
Idegenben is megbízhatóan teljesít (5-2-1), bár a honi bajnokság színvonala azért meglehetősen alacsony. A formájára sem lehet panasz, hiszen hetek óta veretlen, legutóbbi kudarca az FAI Kupához kapcsolódik: ettől búcsúzni kényszerült már a csapat (meglepetésre a Monoghan nyert nála…)
Ám az ír kupacsapatokkal nagyom óvatosan bánunk… Emlékszünk még a Bohemians “bravúrjára”, amikor is sikerült egy ötössel hazatérnie az izlandi második ligás riválisától.
Nyilván, a szlovák foci sem tartozik az európai elithez, ennek ellenére lényegesen többre tartjuk az írnél. Szerintünk sima hazai siker várható, a hendis Trnava győzelem is benne lehet a pakliban!

Mlada Boleslav-Thor Akureyri (0-1) 1!

Az ég egy adta világon semmi, de semmi bajunk sincs az izlandi másodosztályú együttessel, de most már tényleg ki akarjuk őket ejteni a második számú európai kupasorozatból. Szerintünk a derék csehek el is látják alaposan a szigetlakók dolgát…
A Mlada tavaly a 4. helyen végzett a bajnokságban, a dobogóra nem volt esélye fellépni, viszont a 4. pozícióját biztosan őrizte. A csapat már megkezdte a felkészülést, a bajnoki rajt július utolsó hétvégéjén lesz. A gárda július elején a bukaresti Dinamo vendége volt egy edzőmeccs erejéig, és, ha már ott jártak Filloék, nyertek is a román fővárosban.
A Thor hatalmas meglepetést okozott azzal, hogy egy fordulót túlélt már az EL-ben. Az izlandi élvonaltól tavaly búcsúzott alakulat az ír Boheminas-szal találta magát szembe. Az első mérkőzésen Dublinban nem született gól, a visszavágón annál több… Az írek gyorsan vezetést szereztek, majd kaptak egy ötöst a több légióst is soraiban tudó Thortól a Thorsvöllur-ban.
Pall Vidar Gislason mester tehát csodát tett, ám azt gondoljuk, hogy az izlandi alakulat most érkezett el a végállomásig. A Mlada győzelméhez nem férhet kétség, sőt, megkockáztatjuk, hogy kettő lesz legalább közte a végén. Tippünk hendis hazai!

Olvasói sztorik