Hírek

Molde: kettővel vert lettek?

A BL-ben a norvég bajnoknak nem okozhat akadályt a lett címvédő leverése. A norvég második vonalban találtunk még egy gólos történtet, amelyen összességében meglepetést várunk...

Molde-Ventspils (0-1) 1!

A norvég bajnoknak nem esik nehezére legyűrni lett riválisát: azt gondoljuk, hogy legalább kétgólos előnnyel utazhat majd a visszavágóra a Molde!
A BL-selejtezők északi kínálatából szemezgettünk ezúttal, hiszen meggyőződésünk, hogy a Molde sima sikert arat a Ventspils felett. Érveink is vannak szép számmal!
A norvég bajnokság félidejénél a Molde a 2. helyen áll, 4 pontos hátrányban a listavezető Stormsgodsettel szemben. Egy esztendeje a gárda öt egységet vert a mezőnyre, most biztosan szokatlan lehet az üldöző szerepében lenni…
Az Aker Stadionban eddig sem volt gond a teljesítménnyel: itt mindenkit kivégzett Ole Gunnar Solskjaer alakulata. Idegenben viszont már nem megy ilyen jól, 3-1-4-es mérlegük legalább is erről tanúskodik.
A Ventsplils a letteknél lett bajnok egy éve. Az idén viszont nem igazán megy a gárdának, jelenleg mindössze a 3., hátránya 7 egység a listavezetővel szemben.
A Ventspils az idei kiírásban sokat botlott, 18 bajnokin 10-3-5-ös mutatót produkáltak. Ez a sor valóban kevés lehet a címvédéshez.
Az elmúlt hetekben meglehetősen szeszélyesen teljesített az alakulat, volt itt minden: vereség, iksz, majd legutóbb győzelem. Egy biztos, manapság semmiképpen sem nevezhető kiegyensúlyozottnak a Ventspils produkciója…
Nos, kedves blogtársak, az a határozott érzésünk, hogy a Molde legalább kettővel elveri a letteket. Húzzuk be a hendis hazai sikert!

Ullensaker/Kisa-Ham-Kam +2,5! 2x!

A norvég második ligában elmaradt meccset pótolnak: az az érzésünk, hogy gólok szép számmal lesznek a Jessheim Stadionban. No, és a hazaiak nem biztos, hogy kilábalnak a hullámvölgyből…
Az Ulllensaker/Kisa újoncként vágott neki a pontvadászatnak, és ehhez képest bizony remekül megy az alakulatnak! A 2. helyen tanyázik, tehát jelen pillanatban feljutást érne e pozíció. 24 pontot zsebelt be a Kisa: döntetlenek nélkül tudta le az eddigi meccseit (8-0-4), odahaza pedig 4-0-1-es sort tud felmutatni (csak a Bodo nyert nála).
Az elmúlt két fellépését viszont rendesen elszúrta: két túra, két zakó, rúgott gól nélkül… A visszaesés mélyebb válságra utal, vagy csak egy kis megtorpanásról beszélhetünk? Ez a nagy kérdés, ám mi hajlamosak vagyunk inkább az előbbi opcióra voksolni…
A Ham-Kam évek óta a második ligában senyved, csak nem akar összejönni a visszajutás a legjobbak közé. Jelenleg is kicsi erre az esélye, ugyanis mindössze a 8. 12 ütközetben 18 pontot húzott be a brigád, idegenben 2-1-2-es mutatót felvonultatva. 23-19-es gólaránya arra enged következtetni, hogy nem feltétlenül jó az együttes védelme, viszont a támadószekcióval nincsen különösebb probléma.
Ami a Ham-Kam formáját illeti: kiszámíthatatlan. Kaptak a efiúk egy 5-öst a Hodd otthonában, majd utána két hazai meccsét úgy nyerte meg, hogy 10-2-es gólarányt produkált. A múlt heti áldozata nagyon beleszaladt a késbe: 7-2-es kiütést mértek a Tromsdalenre.
2010-ben csaptak össze legutóbb a felek, akkor oda-vissza a Ham-Kam nyert. Gólokkal számolunk mindenképpen, és az az érzésünk, hogy a vendégek nem maradnak pont nélkül a találkozó végén…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik