Hírek

BL: a selejtezők folytatódnak

A HJK Helsinki az izlandi bajnokot fogadja, és szerintünk a végén kettő lesz közte a hazaiak javára. A Basel Tallinba látogat, és ezen az összecsapáson pedig a vendégsiker mellett gólokat várunk.

HJK-KR Reykjavik (0-1) 1!

A finn bajnok kétgólos előnyre tesz szert izlandi vetélytársával szemben.
A BL-selejtezők közül egy északi ütközeten akadt meg a szemünk: a nem túlságosan jó formát mutató HJK az izlandi riválisát látja vendégük. A Sonera Stadionban rendezendő összecsapáson azt gondoljuk, hogy a kék-fehérek összekapják magukat, és tekintélyes előnnyel vágnak neki a túrának.
Tavaly fölényesen nyerte meg a fővárosi csapat az aranyérmet, az idén viszont gyengébben teljesítenek a fiúk: a második helyen állnak, két pont hátrányban az Inter Turku mögött. Otthon egészen jó a mutatója a gárdának, idegenben viszont felettébb sebezhető (3-1-5).
A HJK formája nem az igazi: június közepe óta képtelen győzni, öt meccsen három iksz és két zakó a mérlege.
A KR Reykjavik vezeti az izlandi bajnokságot, csakúgy, mint egy esztendeje, ezúttal is a Hafnarfjordurral vív különversenyt. Otthon kimondottan erős, vendégségben viszont hajlamos megadni magát. Pontjainak zömét saját stadionjában gyűjtötte, idegenben a góllövéssel is hadilábon állnak a fiúk.
Az elmúlt három bajnokiján nem kapott ki a bajnok, ebben a periódusban hét egységet húzott be.
Az a véleményünk, hogy a finn együttes otthon azért csak sima győzelmet arat. Egyrészt most már itt enne az ideje, hogy kilábaljon a HJK a hullámvölgyből, másrészt a visszavágó nem feltétlenül lesz egy fáklyás menet (az izlandi túrákról a Bohemians tudna mesélni…), tehát kell legalább két gólos fór a jövő heti meccs előtt. Tippünk tehát hendis HJK siker!

Flora Tallin-Basel +2,5!

Mindkét alakulatra a támadófutball jellemző, és nem szakítanak a hagyományokkal ma sem. Simán eljuthatnak a felek három találatig!
Az észt bajnok tavaly magabiztos győzelmet aratott, 36 meccsen 100 gólt szerzett! A mostani kiírásban nem áll ennyire jól a gárda, ugyanis csak a 2., hátránya 4 egység a listavezető mögött. Otthon, az A. Le Coq Arénában 7-0-2-es a mérlege, ehhez 21-3-as gólarány passzol. Az elmúlt három játéknapon száz százalékos maradt a társulat, ezeken a meccseken 10-0-ás gólarányt produkált!
Az észt bajnokság tehát már javában zajlik, a csapatok már a 19. fordulóra készülnek.
A svájci aranyérmes ezzel szemben még nincsen játékban, pontosabban eddig egy fellépésen van túl: a Servette otthonából el is vitte mindhárom pontot. Tavaly tulajdonképpen nagyon simán nyerte meg a pontvadászatot a piros-kék alakulat, hiszen a végelszámolásnál 20 egységgel gyűjtött többet a Luzernnél.
Nos, azt gondoljuk, hogy mindkét együttes elsősorban a támadásokra helyezi majd a hangsúlyt. A vendégek minden bizonnyal nyernek, de ennél jobban fizet a +2,5-ös opció!

Olvasói sztorik