Hírek

Gólok Északon

Izlandon az IA Akranes-Selfoss mérkőzésen várunk legalább három találatot. Norvégiában a listavezető meccsén is potyoghatnak a gólok - az újonc kárára...

IA Akranes-Selfoss +2,5!

Két, botrányosan gyenge formában lévő alakulat feszül egymásnak az Akranesvöllur-ban: a védelmek ezúttal is átjáróházak lesznek, így a három gól garantált…
A 11. fordulóra készülnek a csapatok az izlandi bajnokságban, és a mi választásunk elsőként egy olyan ütközetre esett, amely hagyományosan sok gólt hozott eddig minden alkalommal. A hazai brigád rémes passzban várja a kilencven percet: az IA 7., 10 mérkőzésen 14 pontot szerezve. Ugyanakkor egységei zömét nem mostanság kaparintotta meg: az elmúlt négy bajnokiját egyaránt bebukta, közben pedig kipottyant a kupából is.
A bajnokságot négy sikerrel nyitó alakulat gólaránya is rendesen leharcolódott a közelmúltban: jelenleg 14-22. Odahaza ez a mutató 8-15… Itt azonban meg kell jegyeznünk, hogy két utolsó hazai bajnokiján kapott 11 gólt… Mérlege saját pályáján 2-0-2.
A Selfoss a 11., kieső helyről várja a folytatást, 10 csatában 8 pont került a neve mellé. Vendégségben 1-1-2 a mutatója, a Framnál nyert még május közepén. Azóta nem is örülhettek győzelemnek a drukkerek…
A gyenge formában lévő alakulatról érdemes tudni, hogy 10 meccséből 7-szer jött a +2,5-ös opció…
Az egymás elleni mérlegük teljesen kiegyenlített: 3-0-3 az elmúlt esztendőkben. Viszont ami szembetűnő, hogy minden összecsapáson betalált mindkét fél, és a gárdák mindannyiszor eljutottak 3 találatig, de volt, hogy 6-ig is!
Éppen erre alapozzuk mai tippünket: az az érzésünk, hogy ismételten betliznek majd a védelmek, tehát három alkalommal tuti, hogy megzörrenek a hálók!

Stromsgodset-Sandnes Ulf 1! +2,5!

A Tippeligaen 15. fordulójának zárómérkőzésén a listavezető az újoncot látja vendégül. Ebből pedig nem jön ki jól a látogató…
A tavaly még középcsapatnak számító drammeni együttes remekel az idén. A brigád 14 meccsen 32 pontot szerzett, így az élről várhatja a folytatást. Otthon, a Marienlyst Stadionban 6-1-0 a mutatója, 17-5-ös gólaránnyal megspékelve! Egyedül a Haugesundnak sikerült a pontszerzés, de annak is már három hónapja.
Kovács Péterék parádés formát mutatnak: május közepe óta nem találtak legyőzőre, az elmúlt két bajnokijukon nem hibáztak. Egy ponttal vezetnek jelenleg a címvédő Molde előtt, igaz, a bajnok már lejátszotta soros bajnokiját. A Stromsgodset tehát felettébb motivált lesz, és ennek a Sandnes issza majd meg a levét.
Az újonc egyébként egyelőre derékul teljesít, a 10. helyen áll 14 meccs után 17 ponttal. Ugyanakkor veszélyes helyzetbe kerülhet könnyedén, ugyanis az osztályozós pozíciótól mindössze két pont választotta el a játéknap előtt.
Idegenben kiegyensúlyozottan szerepel a társulat (2-2-2), 11-12-es gólaránya is arról tanúskodik, hogy a túrákon sem bunkerfocit alkalmazza a csapat. Még két érdekes adalék: április közepe óta nem veszített a kirándulásain az újonc, illetve valamennyi túráján legalább egy gólt szerzett… Azért ez nem rossz ajánlólevél alaphelyzetben!
Alaphelyzetben nem is lenne az, ám a listavezetőnél ez kevés lesz az üdvösséghez. A hazaiak behúzzák a három pontot, no és lesznek találatok, mondjuk legalább három!

Olvasói sztorik